jsem z jižních čech, takže kapr (kapr na černo, po novohradsku)
zelí - zelňáky, couračka - zelnice
brambory - vařené ve šlupce s tvarohem a bylinkama (pažitka, petržel)
smetana a borůvky - žahour
borůvky - borůvkový koláč
pak určitě brusinky a šípková omáčka
A také mě napadlo pivo,páč když jsem někde v cizině a lidi se mě zeptají odkud jsem a když řeknu,že z České republiky,tak ihned jim najede pivo a hokej Takže taková vinná klobása na pivě, či pivovarský tokáň by šlo také zařadit,ne?
Cituji Kusovka: vinná klobása
Ta mne vůbec nenapadla... skvělé. Akorád je to dost sezónní záležitost.
Chleba, pravý poctivý kváskový chleba. A nebo z chlebového kvásku krkonošské kyselo, houbový kuba....
Reaguji na Kusovka:
Já slýchám v cizině verzi: holky, pivo, hokej ))
Takže špekáčky na pivu
-tlačenka
-bramborové placky s povidlím
-koláčky s tvarohem a drobenkou
-bramboráky s česnekem a majoránkou
-tvarůžková pomazánka
Pokud ne vyloženě jídlo typu svíčková, tak nějaké pečené maso jen tak s chlebem (bůček, krkovička, nebo libovější pečínka) s kmínem, bobkovým listem a novým kořením, to mi přijdou koření dost typická pro českou chuť.
Jak to tak čtu, tak jestli to bude zakladatelka vařit pro cizince, tak ho chudák apředem lituji, tolik aromatických jídel najednou , i když já bych si na takové mňamky dala říct...
Napadl mě ještě makovník, dělalynám to na zš v jídelně, myslím, že to je něco jako piškotová buchta, al eje do těsta přidaný namletý mák
Řada nápadů je opravdu dobrých - jsem vám vděčná, samotnou by takové množství nenapadlo - aspoň budu mít z čeho vybírat.
Cituji Gigigirlone: Cituji Christal: Smažák ))
a špagety s kečupem a eidamem
tak s tím se radši ani nechlubit
pro mě je hodně typický jídlo cmunda alias bramborák
Bramborák, škubánky, bramborové placky s mákem. Potom zvěřina - třeba kančí na šípkové omáčce, srnčí na smetaně.
Vinnou klobásu mám spojenou spíš s Bavorskem.
méně než
10 příspěvků
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.