Mám prosbu - chystám se uvařit k významné události pokrmy s typicky českou chutí - ale spíše než klasiku (svíčková, knedlo-vepřo-zelo apod.) bych chtěla použít jednotlivé ingredience, které si člověk okamžitě spojí s ČR (tak jako například Maďarsko-klobása, Belgie-pralinky, Holandsko-kakao, sýry... apod.). Minule jste psaly (do témat "typicky česká chuť", které mi bylo z důvodů "tématu z nudy" smazáno) například houby, spojení brambor, hub, majoránky a česneku, mák apod. Napadá vás ještě něco?
Cituji PíBí: "typicky česká chuť"
Ahoj, koukni na kuchařku Zapomenuté poklady české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vačila. Myslím, že je část kuchařky i na uložto.
Je tam bramboračka, králík se špenátem a knedlíky, kynuté borůvkové knedlíky, zelńačka, vepřový vrabec, dukátové buchtičky, kulajda, hlavně kachna, šunkofleky, vdolky a také nechybí klasické české buchty To vařím z českých jídel nejčastěji.
Reaguji na eve.: Děkuji, zkusím se porozhlédnout. Já i nějaké kuchařky mám, zajímalo mne, jak to vnímá veřejnost, třeba i ta mladší.
Cituji mitternacht: Reaguji na PíBí: Mně při přečtení názvu diskuze naskočila majoránka a česnek.
Takže bramboráky!
Smažák ))
Mě tedy první najel také česnek,není to tak dávno,co jsme byli česneková velmoc Nebo kmín-kmínová polévka,ale ten česnek vede,není nad pořádnou česnačku
Cituji Kusovka: česnek
Česnek se u nás používá ve velké míře, ale pozor. Česnek je nejtypičtější pro židovskou kuchyni.
Mě třeba zase napadlo zelí a pohanka.
Cituji Teri86: A ze sladkých ingrediencí bych doplnila povidla.
To mne pak také napadlo, jak jsem pročítala vaše nápady tady i v té smazané diskuzi... Kombinace perníku a povidel (a případně i těch bramborových placek) - to se dá jak ve sladké, tak ve slané verzi.
Všem tedy zatím moc děkuji...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.