arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přesně tak - průzračně čisté jídlo

Návrat k přírodě pozoruju i jinak, víc ji vnímám, víc mi chybí (žiju ve městě, ale pořád mě to táhne pryč, tak aspoň výlety), čich mám teď jako honicí pes Bude to možná znít blbě, ale shoduje se na tom dost lidí, kteří jsou vita blízko: Po nějaké době začne člověk jinak uvažovat, jinak vnímat svět, vesmír, souvislosti, okolí, sebe...

Já jsem si čistou stravou mimochodem "vyléčila" dlouhodobé a nepříjemné psychické potíže, kvůli kterým jsem pár let jen tak přežívala. Po 2 letech "čistého" jídla (sice ještě vařené, ale žádná mouka, cukr, mléko, sůl, málo masa, spousta zeleniny) a 1 roce vita jsem nový člověk Takže kdyby kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomuhle hodlám vytrvat.

A ještě k těm rejpalům: Já si vždycky pomyslím, že bych ráda slyšela, co budou říkat tak za 10 let, jak jim bude.

Já totiž hodlám zůstat zdravá, mladá a krásná navěky (skoro )

Reaguji na mau-mau:
Tak to mám výhodu, bydlím na vesnici z jedné strany vesnice a z druhé potok, skály, remízky - prostě zelená džungle, je to balzám na duši. Stejně ale bych někam na samotu u lesa-z jedné strany les a z druhé louky No musím se spokojit s tím co mám
Ta příroda mě strašně táhne v dobrém slova smyslu a samozřejmě i strava.

arrow
profile_image
zuza81
od 22. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Když už se cpát horou zeleniny a ovoce, tak ať v něm ale není koktejl chemikálií.... Chce to nakupovat u BIOfarmy nebo ekozemědělstvím zaúkolovat bábinku

Reaguji na zuza81:
Nejlepší je zajít si na vlastní zahrádku a utrhnout čerstvé, teď to jde horší to bude v zimě.

arrow
profile_image
zuza81
od 22. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zima je v přírodě obdobím papání zásob, u vitariána stejně jako u zvířátek. V zimě jsem sbírala šípky, mišpule (výborná mňamka), různé bobuloviny, louskala jsem všechny druhy ořechů a hlavním jídlem se stávají na podzim sbírané pícniny, vitariáni jedí v zimě i na slunci usušené ovoce, zeleninu, houby. Je toho méně na objem, než v létě, ale o to je to výživnější, takže toho nesníte tolik. Určitě je lepší jíst jinak než v létě (tj. nechodit si kupovat ovoce do Tesca...) Změna ročních období má svůj význam v přírodě a a když se k ní chce někdo navrátit, tak si myslím, že má smysl, aby tomu přizpůsobil jídelníček.

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zuzo, to je pravda, výživa podle ročních období a místa pobytu má určitě smysl. Já myslím, že bych zimu v klidu přežila jen na mrkvi, celeru, kapustě, občas jabku a ořechách, jenže jsem tak mlsná

Ale připomněla jsi mi jednu věc. Teď o dovolené jsem hodně turistila po Česku a cestou míjela samé lány kukuřice, slunečnic, řepy s krásně zelenými listy (to by byl salát ), kolem cest spousty ovocných stromů obalených jabky a hruškami, v lesích maliny a jahůdky. Tak jsem si říkala, jak by se člověk mohl v klídku cpát jen tím, co si kde utrhne při procházce v polích, a bylo by. Proč jsme se vlastně tak moc zcivilizovali, že už to nejde?

arrow
profile_image
Pučmeloun
od 20. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky, tohle téma mě moc zajímá i přesto, že si jsem téměř jistá, že ze mě nikdy vitarián nebude. Chtěla jsem se jenom zeptat, jaké byly vaše začátky? Co vás k zamyšlení a následné změně životního stylu vedlo? Neměly jste chutě, hlad? Bylo to velké přemáhání?

Reaguji na Pučmeloun:
Já směřuji tímto směrem postupným osobním vývojem a zimu jako vitariánka jsem ještě nezažila.Jsem cca na 80% živé stravy.Hodně se zajímám o enzymy a ty jsou hojně v živé stravě tj. směr vitariánství.

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jo, enzymy jsou důležité, stejně jako vitamíny, minerály atd. Já si ale myslím, že důležitější než to, co všechno prospěšného do sebe takhle dostanu, je to, co díky tomu nejím a neabsorbuju a že tak snad minimalizuju množství jedů, kterým se úplně vyhnout stejně nejde (živ. prostředí, nepřirozený styl života, soužití s různými typy a z toho plynoucí pocity, emoce atd.).

Začátky u mě byly nenápadné a pozvolné, došla jsem k tomu postupně - víc a víc ovozelu a vůbec přírodní stravy, čím dál míň toho ostatního. Ani jsem o tom vlastně neuvažovala, ten přechod na 100 % (i když nějaké vynucené odbočení občas je) přišel tak nějak sám. Takže žádný náraz a tím pádem žádné chutě nebo přemáhání. Nejlepší je o tom moc neuvažovat, řídit se podle potřeb těla. Ale k tomu je důležité dodat, že správně napovídat dokáže jen zdravé a pročištěné tělo a správně mu naslouchat a přebrat si, co chce, umí jen otevřený člověk, který věří v podstatu tohohle stylu. Zarytý všežravec si třeba potřebu cukrů přebere tak, že si dojde pro čokoládu. Nebo na druhou stranu ten, kdo by si myslel, že vita je nejlepší cesta ke zhubnutí, by zase vynechával jiné věci, které by mu přišly moc tučné, sladké apod.

Reaguji na mau-mau:
Konečnš jsi se rozepsala, ráda čtu tvoje příspěvky.

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pro R17: Děkuju, to jsi mě mile překvapila. Já jsem spíš měla pocit, že tu žvaním až moc

arrow
profile_image
Pučmeloun
od 20. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na R17: Reaguji na mau-mau: Díky za reakce.
taky si vždycky moc ráda tohle téma otevřu a mrknu, co je nového

Reaguji na mau-mau: Právě že moc nééééé.A já bych uvítala kdyby jsi více psala

Reaguji na mau-mau:
Mau-mau zajímalo by mě jestli používáš ve stravě ZP?

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

R17: Dobrovolně se přiznávám, že ani nevím, co ZP znamená (proč tu není stydlivý smajl? ). Možná tzv. zelené potraviny, jako ml. ječmen apod.?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené