Reaguji na Lauritta:
Super tip!
Ovšem největší piplačka byla, když jsem dostala nevyloupané hlavičky slunečnic (od známých ze zahrady) a já jsem z toho dloubala a vyloupávala ty semínka.
Ono i louskání vlašských ořechů a následné mletí je otravná práce.
Reaguji na panda08: ale vůbec ne..dalo by se říct, že jsem dost městská dívka a skoro nikdo by to do mě neřekl. co mě k tomu teda vede?to je úplně jednoduché - můj zmlsaný jazýček
Reaguji na Laky: v mlékomatu. myslím, že je v každém větším, ale dokonce i menším městě určitě se bude dát použít i to z obchodu, ale už to zase bude jiná liga
Také si dělám různé pomazánky, z domácího tvarohu, s česnekem, sýrem, bylinkama...
Občas i z Lučiny nebo nakupuji zde:
http://www.mlekozfarmy.cz/nase-vyrobky/
Cituji Laky: má divnou pachuť.
U čerstvého mléka s tím člověk musí počítat, že je jiné než to supermarketové.
Holky, kde nakupujete ty plátna, která se používají např. při výrobě tvarohu?
A nezkoušeli jste vyrobit kozí sýr? Kupuji si italském obchodě kozí sýr, který je chuťově výborný a není cítit. Přítel kozí sýry nejí a tento mu moc chutná, ani nepoznal, že je kozí.
Pořád to neví.
Tak bych se ho pokusila v létě udělat.
Reaguji na Adka: Nevím co používají ostatní, ale mě nejvíc na vše co v kuchyni potřebuji nějak okapat, propasírovat apod. vyhovují staré dětské pleny.
Cituji Adka: A pochopitelně si dělám i bramborovou kaši, moučníky..., nepoužívám žádné polotovary, věci z prášku, směsi ...
Cituji Adka: Také si dělám různé pomazánky, z domácího tvarohu, s česnekem, sýrem, bylinkama...
Nelze než souhlasit. Domácí tvaroh (zatím) nepoužívám, z kupovaného tučného tvarohu dělám milému svačiny, slané, které uvádíš ty, a sladké - s medem, kakaem, ovocem...
(Mimochodem pořád mi přijde lepší upéct poctivý koláč z celozrnné mouky a k tomu smíchat tvaroh s medem/kakaem/vanilkovým cukrem, než aby si kupoval čokoládové tyčinky a koblížky. )
Cituji Lauritta: Kočky, semínka použiji do moučníků a prázdný lusk stačí dát do sklenice s cukrem a uzavřít. Ovoní se dokonale a prakticky využíváte "odpad" po vaření.
Ano, souhlasím, já to dělám tak, že vložím celý lusk a až dělám něco vanilkového, semínka použiji a prázdný lusk vrátím do cukru.
Cituji Adka: Holky, kde nakupujete ty plátna, která se používají např. při výrobě tvarohu?
Jak psala Veselka-pleny, ale ty jsou poměrně drahé, lékařská gáza ve více vrstvách, dobré jsou i obyčejné utěrky z Ikea (ty s červeným pruhem za 9,-).
Cituji Lauritta: ékařská gáza ve více vrstvách
Tu jsem používala dosud.
Děkuji za další tipy!
Cituji Red_fire: (Mimochodem pořád mi přijde lepší upéct poctivý koláč z celozrnné mouky a k tomu smíchat tvaroh s medem/kakaem/vanilkovým cukrem,
Cituji Red_fire: než aby si kupoval čokoládové tyčinky a koblížky
Když mě přepadne chuť na sladké mimo domov, tak se snažím mlsat zdravě a řeším to:
http://eshop.biopekarnazemanka.cz/Sladke-bio-susen ky
A místo chipsů, na svačinku do práce...
http://eshop.biopekarnazemanka.cz/Slane-bio-krekry
Cituji Lauritta: Cituji Red_fire: takže se mezi vámi cítím jako amatér, ale ráda se inspiruji a přiučím!
Cituji Lauritta: Zrovna u tebe mám pocit, že máš domácnost (soudím z jiných jídelních diskuzí) zvládnutou tak, že by se leckterá "zasloužilá" manželka mohla přiučit.
Souhlasím! Jsi šikovná a vedeš si moc dobře.
Reaguji na panda08:
Třeba mě to baví a hlavně vím, co jím. Dříve to bývalo běžné, tak je to takový návrat ke kořenům.
Cituji panda08: Mi přijde, že totiž finančně se to třeba i dost prodraží totiž. Bohužel
Máš pravdu. Ceny jsou někde jinde než ze supermarketu "v akci", ale zase ta chuť za to stojí.
Zdraví má člověk jen jedno.
Cituji Adka: Třeba mě to baví a hlavně vím, co jím. Dříve to bývalo běžné, tak je to takový návrat ke kořenům.
Souhlas, mě nakopla J.F.Zatloukalová svou kuchařkou, protože sama mám děti a vím, jak je baví péct, zadělávat těsto, dělat různé tvarohové pomazánky, pěstovat bylinky atd.Navíc to považuji za příjemně strávený čas s dětmi, především teď na podzim, kdy už nejsme tolik venku jako na jaře a v létě.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.