Vaříte či jinak vyrábíte doma nějaké své potraviny? Tím mám na mysli jogurty, sýry, tvaroh, vývar do polévky, nudle, atd.?
Dělám si tvaroh, těstoviny, strouhanku, tortilly, vývary a peču pečivo. Chtěla jsem vyzkoušet i vlastní šunku, ale mezitím jsem přestala jíst maso. Od babičky dostávám domácí marmelády, kompoty, zavařované okurky a nudle do polévky.
Přítel dělá jablečný mošt.
Jednou jsem si udělala domácí tvaroh. Peču si pečivo a knedlíky a noky například. A vím, že dobré domácí nudle se dobře dělají v novém Kenwoodu (robot). A na jogurty je jakýsi "jogurtovač" (robot).
Cituji Adka: Od babičky dostávám domácí marmelády, kompoty, zavařované okurky a nudle do polévky.
Od tchána dostávám domácí okurky a marmelády. To stejné od táty.
Ještě dělám domácí nakládaný hermelín, ty kupované - FUJ..
(samozřejmě hermelín ale koupím, sýrárnu doma nemám)
Cituji chocolattecoffee: Domácí vajíčka jsou delikatesa
Naštěstí mám od přítele (má na venici babičku se slepičkama).
A také si dělám domácí omáčky a pesta na těstoviny.
A pěstuji si bylinky, které mi ožírá kocour. Je to gurmán, žere i tymián a rozmarýn.
Reaguji na Adka: Používáš fritovací hrnec? Já tedy ne.
No ale zmiňuji to proto, že jsem teď v TV koukala na nový friťák, kde stačí jen lžička oleje a na e-shopu k němu byla ke stáhnutí i kuchařka s recepty. Musím to dohledat a mrknout na to, jestli nějaké ty recepty půjdou použít.
Cituji chocolattecoffee: Používáš fritovací hrnec? Já tedy ne.
Také ne, nemám ho doma, ani rodiče ne.
Cituji chocolattecoffee: No ale zmiňuji to proto, že jsem teď v TV koukala na nový friťák,
Také jsem to viděla.
Já jsem uvažovala o vaření v páře.
Naučila jsem se smažit na olivovém oleji.
Cituji Adka: A pěstuji si bylinky, které mi ožírá kocour. Je to gurmán, žere i tymián a rozmarýn
Já jsem se dívala na tzv "spořič na bylinky", to by se ti mohlo hodit. Používá to i Oprah Winfrey a nemůže bez něj žít.
http://www.etescoma.cz/pestovani-bylinek-sense/doz a-pro-uchovani-bylinek-sense-p-228547.html?cPath=2 16598
..
Cituji Adka: Já jsem uvažovala o vaření v páře.
Naučila jsem se smažit na olivovém oleji.
Ano, ty parní hrnce se mi také strašně moc zamlouvají. Švagr ho používá už šíleně dlouho a pořád nás k němu přemlouval. Líbí se mi ty nerezové parní hrnce, které se dají dát přímo na plotnu a používá se jako klasický kastrol. (jsou totiž i nějaké plastové a ty se mi moc nezdají)
Na olivovém oleji se mi to nedaří. Pořád musím používat na smažení ten slunečnicový. Ale jinak se snažím stále používat olivový. Objednala jsem si Valle don guilo (používá ho např. kuchař v pořadu "S italem v kuchyni").
Je takřka nesehnatelný, dá se objednat pouze na jejich autoriz. stránkách (alespoň tedy ještě před čtvrt rokem to tak bylo).
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.