ja kávu nesladím, ale predtým som sladila - medom..
biely cukor nepoužívam už roky rokúce..cukor jedine keď robíme mojito - trstinový..inak vôbec nič, ani koláče, to sa ich radšej vzdám..
Fizulka
umelé sladidlá vôbec nepoužívam, ale nie kvôli kalóriám...je to pekné svi..tvo
No jedna lžička krystalového cukru (kávová, zarovnaná) má asi 60kj, což je jakoby snědl menší rajčátko (energeticky, ne výživově a vitamínově ) takže pokud si dává kafe třikrát týdně, tak ho to oslazený kafe fakt nezabije.
Spíš ho to uchrání od jednorázovýho náletu na lednici, kdy by sežral všechno sladké, když si to bude takto dávkovat a bez výčitek 3x týdně dopřávat jako odměnu a uvolnění.
S medem to navíc podle mně musí být úplně hnusná chuť
Ahojky díky za rady... tak zatím se drží a kafčo sladí spíš medem, chutná mu to... Já tedy med nemusím vůbec, ale jednou jsem tu slazenou kávu ochutnala a fakt je to mňam
bílý cukr je horší varianta, lepší je buďto med nebo třtinový - hnědý cukr
Med do jídelníčku mi zařadil i výživový lékař, povídal, že pokud si potřebuju denně osladit nápoj ( kávu, zelený čaj ) , tak buď medem - který je přírodní, a pro tělo prý dobrý, nebo právě třtinovým cukrem Ale nepřehánět ( mi nařídil max. lžičku denně
No, já bych si kávu nikdy nesladila. Piju jen velvetku a do ní polotučné mléko. Dost mi to připomíná presso, které jsem se naučila pít ve Francii bez ničeho, max s mlékem a tak si kávu vychutnám nejlíp. Cukr to aroma přebije a navíc kofein je sám povzbuzovadlo a néli tak ještě cukr.
Pokud se nedokážeš vzdát, tak moji babi sladí umělým sladidlem - nevýhoda chemie.
Jinak jak píší ostatní slečny, tak hnědý cukr.
Co fruktóza? Nebo ta sukralóza?
Já tedy kafe sladím přídavkem pořádného zákusku, koláče nebo buchty, ale chápu, že u diety je to trošku pasé
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.