Tak se taky přidám, tuhle polívku teď nemůžu v rímci hubnoucího procesu, ale jinak ji milujeme:
Česneková
Do čistého vývaru (bez nudlí, zeleniny atd.) přidám prolisovaný česnek. Nakrájím šunku, nastrouhám eidam. Do friťáku hodím kostičky chleba a dozlatova osmažím. Šunka se přidá do vývaru, ohřeje se. Do misky vyklepnu vajíčko, nasypu strouhaný sýr. Zaleje se to vařícím vývarem. Kostičky chleba dám na mylý talířek a přiklopím tím misku s čenekajdou. A když to potom u stolu odklopíte, tak Vás čeká voňavé a moc dobré překvápko

arrow
profile_image
Lvice2
od 14. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji erenza2: Teď už bych masox a podobný dochucovadla do polívky nedala, pěkně napřírodno, ať už vývar ze zeleniny nebo masíka...

A ty nedáváš vůbec žádný dochucovadla?Mně připadá,že jen z masa a zeleniny,je ta polévka taková mdlá.Nemá vůbec chut.Čím tedy holky dochucujete,když ne bujonem?

Zahušťujete některá polévky syrovou bramborou? Takhle doma zahušťujeme kyselé zelí, tak do polévky by to snad taky šlo..dneska vařím čočkovou, tak to ozkouším

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já miluju polévku z rajčatového džusu. Kupuju na to od relax-pikantní rajče. Normálně dám do kastrolku džus,do toho podle chuti nejčastějc růžičkový kapustičky,ale může být i jiná předem uvařená zelenina,nechám chvilku vařit,přidám trošku cukru,občas i skořici-dá polívce super chuť,trošku majoránky. Do polévkové misky nastrouhám sýr-hodně sýra a na to tu polévku naliju. Já bych ji mohla každý den

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Courtney: Lamaya
,jak se dělá domací závařka

rozmixuješ játra, přidáš sůl, prolisovaný čenek a strouhanku

Já ještě přidávám vejce.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jinak polévky máme mpc rádi. Dělám vývary, čočkovou, hrachovou, fazolovou, rajskou, mrkvovou, špenátovou, gulášovou, pórkovou, česnečku...

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji LHL: Pytlíkové polévky "jako od babičky" už nikdy!

moje řeč není nad domácí poctivou polévku

arrow
Neprodává v Bazaru

Holky takto dělám svojí zdravou brokolicovou polévku a většinou nestihne ani vychladnout

Suroviny:
brambory, čerstvá brokolice nejlépe dvě, smetana na vaření 10%, dobrý tavený sýr (kdo má výhrady k tavenému sýru může to zkusit s tvrdým) čerstvá zelená petřelka, bio zeleninový bujón a sušené bylinky,lze použít také natur bujón bylinkový s olivovým olejem.

Postup
Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujóny a přivedeme k varu, vaříme tak 10-15 minut. Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme v cedníku studenou vodou. Přidáme tak na 5 minut povařit k bramborám. Pak vypneme, vyndáme pár růžiček brokolice stranou. Přidáme zelenou petrželku, tavený sýr a vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Po rozmixování přidáme i zbytek brokolice a můžeme podávat.

Můj tip na vylepšení
na plech nebo do pekáčku dáme na kostičky nakrájený tmavý toustový chléb nebo celozrnný rohlík, přidáme pár tenoučkých plátků másla a pečeme v troubě dozlatova
Masožravcům a pánům tvorstva doporučuji posypat na kostičky vyškvařenou slaninkou

krmov brokolicov polvka

arrow
Neprodává v Bazaru

Tuhle mě naučila moje babička. Je moc dobrá

Uvaříme poctivý kuřecí vývar (ze hřbetů, krčků a srdíček) necháme aspoň 2 hodinky jemně probublávat, ne vařit! Pro lepší chuť přidávám pár stroužků česneku a celou cibuli i s jednou vrstvou slupky. Případnou pěnu sbíráme lžící pryč. Přidávám směs bio sušených bylinek hlavně zelenou petrželku nebo bio bujón. Tak 20 minut ke konci přidám kořenovou zeleninu jako mrkev, petržel a celer.

Kuřecí jatýrka odblaníme dáme do mlýnku na maso a pomeleme společně s několika stroužky česneku a jedním až dvěma rohlíky (staršími nejlépe z předešlého dne) takže už nepřidávám ani strouhanku ani mouku a knedlíčky nejsou tvrdé osolíme a opepříme, přidáme trošku majoránky.

Do hotového vývaru. Lžičkou namočenou ve studené vodě vykrajujeme knedlíčky. A necháme trochu probublat. Až knedlíčky vyplavou na povrch. Jeden opatrně vyndáme a rozkrojíme. Vevnitř by měly být krásně narůžovělé ale ne syrové! Kdo bude chtít je možné si do polévky přidat i nudle, které se uvaří zvlášť v kastrůlku. Kdyby se hodily do polévky byla by kalná!

nae polvka s jtrovmi knedkky

Cituji heluska: poctivý kuřecí vývar (ze hřbetů, krčků a srdíček)

Mne z tady toho nikdy "poctivý" vývar nevznikl, ale za recept na knedlíčky díky Právě jsem hledala na netu, jak je udělat - moje máti je nedělávala, tak nemám zkušenosti a jelikož jsem po delší době doma, tak se chci revanšovat pořádnou polévkou s knedlíčkami, můžu je udělat i menší, že jo ?

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji dadabus: Mne z tady toho nikdy "poctivý" vývar nevznikl,

Musíš tam toho dát opravdu hodně aby byl vývar silný. Když dáš jen pár kousků tak z toho pořádný vývar opravdu mít nebudeš. Takže se toho neboj. Já dávám na jednu polévku (asi středně velký hrnec na 3l) klidně kilo křidélek, balení kuřecích srdíček a balení kuřecích krčků. Sotva se mi to tam vejde klidně můžeš přidat bujón já teda používám většinou jen bio, natur, nebo aspoň bez glutamátu. Doporučuji ti tam přidat čerstvé bylinky jako pažitku nebo petželku. A nebo aspoň dost sušených (ale lepší jsou jen jednodruhové né žádné směsi) Nemusíš se toho vůbec bát. Bylinkami nic nezkazíš

Cituji dadabus: můžu je udělat i menší, že jo ?

určitě můžeš, já jsem zvyklá dělat pořádné knedlíky moje babička je tak dělávala a my je tak máme rádi také

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené