arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj všem fanynkám a fandům dobrého a zdravého jídla. Miluji polévky, vývary a zajímalo by mně, jak je připravujete? Vaří ještě dnes někdo klasický vývar z masa kostí? Používáte do vývarů bujonové kostky, vegetu, magi a podobná dochucovadla? Jaký je váš ten NEJ recept na polévky a vývary?
Můj nej je slepičí vývar, dlouho vařený s domácími nudlemi. Hned za ním je vývar z oháňky, který nechám "táhnout" minimálně 5 hodin, i déle. Tak, moc se těším na tipy a triky. Děkuji.

Miluju polévku z červené čočky-cibulku orestuji,nasypu červenou čočku,zaliji vývarem nebo bujonem,vařím a ke konci rozmixuji,přidám špetku čili,osolím,ochutím může se přilít i kapka smetany,ale nemusí. Je to zdravý ,jemný a lehce pikantní.Potom mě maminka přítele naučila do polévek jako bramboračka,rajská atd. dávat pohankové vločky či prášek.Polévka se zahustí a je to chutné. Uvítám také recepty na polévky,pr. je miluju! Až bude více času dám sem recept na rajskou.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky a máte některá recept na opravdu dobrou rajskou polévku? prosím písněte

arrow
profile_image
erenza2
od 27. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já polívčičky taky moc ráda, předtím jsem dělala takový ty rychlovky alá masox, nějaká zelenina a nudličky z pytlíku..pak mě to přestalo bavit, tak jsem zkusila kuřecí vývar...pěkně natvrdo od začátku, a jako byl vynikající, sice si u tý plotný počkám ty dvě hodinky než je to hotový, ale za ten výsledek to stojí. Teď už bych masox a podobný dochucovadla do polívky nedala, pěkně napřírodno, ať už vývar ze zeleniny nebo masíka...a co jsem teda zjistila - neuveřitelný pomocník je mrkev - nastrouhaná, na kolečka, uvařená celá a pak na kousky nakrájená...dá těm polívkám úžasnou chuť. Takže polívkám zdar

arrow
profile_image
erenza2
od 27. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jinak super recepty na polívky i ostatní tahám odtud

URL

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

martina
Není to klasika,spíš taková italská,ale já jsem dělala tuhle:
-osmažit česnek a cibuli nadrobno,přidat cuketu (používám takové ty malé,zelené,nemusí se loupat),lehce orestovat
-zalít nasekanýma rajčatama z plechovky i se šťávou,podle potřeby dolít vodou
-přidat zeleninový bujón (nejlepší je takový ten s oliv.olejem a bylinkama)
-chvilku povařit
-sůl,pepř,bylinky (podle chuti-dávala jsem bazalku,oregano nebo tymián)
-podle toho jak kdo má rád buď zahustit nebo ne,může se rozmixovat,ale já mám radši když je tam co "zkousnout",může se dát i smetana

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky, jste zlaté Díky za receptíky, hned bych si nějakou polévku dala, mňam! Také jsem přestala používat bujony, dochucovadla a vařím hezky pomalu, na přírodno Pytlíkové polévky "jako od babičky" už nikdy!

arrow
profile_image
LHL
od 19. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Glazy
Pohankový prášek? Jak to vypadá a kde se dá sehnat? Asi někde ve zdravé výživě? Zatím se mi podařilo koupit jen pohankové kroupy a klasickou pohanku.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Luciene1: Luciene1

Děkuji, dnes ji vyzkouším...

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

martina
tak doufám,že ti bude chutnat
Ještě jsem zapomněla,že ji i přisladím,mám ráda když je nasládlá.Přítel si do ní dal tabasco-taky dobrý.A ty cuketky jsou v tom hezké na kolečka nebo na půlkolečka

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já přidávám červenou čočku skoro do každé zeleninové polévky, místo zahušťovadla, když se tam dá brzo, pěkně se rozvaří, dodá barvu , chuť a hustotu....

jinak má oblíbená polévka je celá z domácí zahrádky...nastouhám mrkev (případně trochu peržele), osmažím na oleji, zaliju, přidám brambory, trochu česneku, červenou čočku (ok, ta není ze zahrádky )...ke konci přidávám zelený hrášek a majoránku. je fakt rychlá, a moc dobrá. nebo tam místo čočky zavařím vajíčko. nebo hodím pár kapustiček. chlapi u nás doma mají všecky variace této polévky moc rádi...pravda, rádi tam ještě přidávají trochu zeleninového bio-bujónu.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Nebo mi strašně chutnala polévka co jsem obšlehla v Tunisu v hotelu:
-na oleji orestovat cibuli na měsíčky,na tom opéct naporcované kuře (stačí nějaké hřbety,hrudník,co zbyde po vykoštění,ale aby tam bylo i trochu masa)
-zaprášit sladkou paprikou,opéct,sůl,pepř,bobkový list,nové koření
-zalít vodou nebo vývarem,pořádně podusit,aby maso odpadávalo z kostí
-vyndat kuře
-přidat mrkev,celer,petržel,brambory-povařit
-obrat maso,nasekat,hodit do polévky
-dochutit maličko chilli,citronovou šťávou
-může se lehce zahustit jíškou
-na závěr posypat celerovou natí a petrželkou
Ten začátek je stejný jako naše kuře na paprice

Cituji LHL: Glazy
Pohankový prášek? Jak to vypadá a kde se dá sehnat? Asi někde ve zdravé výživě? Zatím se mi podařilo koupit jen pohankové kroupy a klasickou pohanku.

Je to myslím od Alberta v oddělení bio-je to mletá pohanka nevím přesně co je na sáčku... kouknu se ti pak .

Cituji imoen: jinak má oblíbená polévka je celá z domácí zahrádky...nastouhám mrkev (případně trochu peržele), osmažím na oleji, zaliju, přidám brambory, trochu česneku, červenou čočku (ok, ta není ze zahrádky )...ke konci přidávám zelený hrášek a majoránku

Tu dělám taky, akorát místo hrášku tam dávám houby. A mrkev nestrouhám, ale krájím na kostičky. Je to dobrý.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

lollo
nám právě chutná ta nastrouhaná (nahrubo) otec holduje polévkám "s co nejmenšími kousky" čehokoli, a mrkev nemá rád, ale takhle toho sní klidně i hrnec

jo, ještě ji mám ráda se zelím....mrkev, pak zaliju, hodím brambory a zelí na nudličky, a hrášek a nebo houby....taky dobrá...máme přes léto hodně všeho ze zahrádky, takže vlastně nic nekupujeme, a musíme to honem spotřebovávat, aby se to nekazilo...takže takovéto plévky děláme skoro celé léto

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené