Tak jsem zkoušela trochu googlit a nenašla jsem žádný pořádný odkaz na recepty s využitím tyčového mixéru, tak se prosím podělte o nějaké vaše oblíbené . Právě jsem si jeden mixér koupila a hned jsem udělala banánový koktejl, ale nic jiného kromě něj a omáček už mě nenapadá

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já tím mixuji i kaši ( i když v návodu je, že to na to není ) , potom ostružinový koktejl z kefíru, brokolicovou polévku ..... Šlehačku . Určo si ještě vzpomenu.

arrow
profile_image
Rabbit Heart
od 19. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já s ním šlehám mléko na cappuccino.... Podmínka je, že musí být ledově vychlazené. Vždycky ho na chvilku strčím do mrazáku, pak vytáhnu, našlehám, naliju do kafe a voilá! Průšvih je, že jak je to studené, tak Ti to ochladí to kafe
Jinak se určitě hodí třeba na pomazánky, na pesto, smoothies atd....

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji panda08: na stejném principu brokolicová, pórková

A žampionová a hrachová.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Další recept je na cibulovou omáčku - můj vynález a všichni se po ní můžou utlouct.
Umažíme plátky vepřového na oleji, aby se zatáhly (osolené, opepřené), podlijeme hodně vodou a nakrájíme k tomu klidně tři čtyři cibule, podusíme, a ale až je maso hotové, plátky vyndáme zvlášť a co zbylo v hrnci, umixujeme. Pro barvu možno přidat trochu mleté papriky.

arrow
profile_image
Agigue
od 1. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Polévky, jak píší holky, ty vedou a nedávno jsem s ním zkoušela i maso a bez problému, samozřejmě nakrájené na kostičky, měla jsem kuřecí a šlo o pokus o exotiku který kupodivu dobře chutnal a dá se vymyslet na spoustu způsobů - trochu mixnout kuřecí prsa s banánem, okořenit, lehce osmahnout, přidala jsem do toho i trochu strouhaný mrkve, zabalit náplň do rýžového papíru a osmahnout ještě jednou krátce.

Holky děkuju! určitě vyzkouším cuketovou polévku, protože mám zrovna cuketu a taky co nejdřív cibulovou omáčku a pak se vrhnu na další
Kdyby vás napadl ještě nějaký recept tak klidně pište

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Gogelka17: potom ostružinový koktejl z kefíru,

Jo, to je taky dobrý - rozmixovat libovolné mražené ovoce s kefírem, mňam.

Cituji Rabbit Heart: Jinak se určitě hodí třeba na pomazánky,

Např. tvarohová - základ je vanička tvarohu a to se umixuje s čímkoliv, obměnit suroviny dle libosti: cibule (ale pokud dáš tu s natí, tak nedávat moc, jinak je pomazánka nahořklá), pepř, sůl, mletá paprika, kousek másla, jedno rajče (ne víc, bylo by to moc tekuté), nebo i konzerva tuňáka, pažitka, jedna čerstvá paprika, kdo má rád, tak feferonka, česnek..
Vajíčková: natvrdo uvařená vajíčka, trochu másla, lžička hořčice, sůl, pepř.
Rybičková: plechovka olejovek, kousek másla, cibule, sůl, pepř.
Podklad na chlebíčky a nebo jen tak pomazánka na chleba: máslo, cibule, lžička hořčice.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Mirrore: určitě vyzkouším cuketovou polévku

Tak já zase zkusím tu cuketovou polévku.
Já se teda přiznám, že tyčový mixer nemám, že všecko dělám v robotu, ale doufám, že se ho na Vánoce dočkám, co, Ježíšku?

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji panda08: jé, tady je tolik super recetů na tyčový mixér! To musí být prima mít ho doma

Jojo, díky za tip! Doma už se ptali, co k Vánocům, tak jsem si o něj řekla.

Reaguji na Žraloček:
Pokud by se ti nechtělo čekat do Vánoc, tak v Tescu mají za 149,- a funguje zatím skvěle (na ořechy, led a vůbec tvrdší potraviny apod. bych určitě investovala do nerezu, ale na pomazánky, polévky a koktejly tenhle bohatě vystačí)

arrow
Neprodává v Bazaru

Dýňová polévka
-1 dýně hokaido, 1 cibule, 1 kuřecí bujón, nať petrželky na ozdobení, smetana
-Nakrájíme cibuli na kusy, rozkrojíme dýni hokaido, vydlabeme semínka a nakrájíme ji, přidáme k cibuli a osmažíme, poté zalijeme vodou a přidáme bujón, vaříme do změknutí, rozmixujeme, přidáme smetanu, ozdobíme petrželkou
Je to moc dobré, zdravé a lehké na přípravu, protože dýni hokaido nemusíme loupat nebo zbavovat šlupky.

Reaguji na framboise: Mňám, dneska jsme ji měly k obědu - celou jsem ji snědla ale já =D=D=D=D

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené