arrow
profile_image
vvanilka
od 8. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj holky tak dneska jsem to taky skusila první pokus uplně stvrdnul
No a druhý?mám ji asi málo povařenou protože je mazlavá a lepivá ale nedrží po hromadě tak co s tím zase znova?Jsem asi antitalent na vaření

Cituji vvanilka: tak co s tím zase znova?

Trochu znovu povařit,aby se vypařilo trochu vody.

arrow
profile_image
vvanilka
od 8. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji seherezad: Trochu znovu povařit,aby se vypařilo trochu vody.

Díky.
Na slabém ohni jen nevím kdy to vypnout aby to bylo ok.

arrow
profile_image
vicky mojeid
od 12. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji vvanilka: Na slabém ohni jen nevím kdy to vypnout aby to bylo ok.

myslím že by se to mělo dělat podle teploty, co jsem koukala na videa, tak tam strkaly teploměr... jen nevím na kolik že to teda má být

Dotazy se neustále opakují čili zřejmě už na nic nového v tomto tématu nepřijdeme.

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Už jsem přečetla všechny vaše příspěvky o zkušenostech s vařením. Fakt mě to moc zaujalo, ale mně osobně se uvařit pastu nedaří. Ztvrdne mi, i když je skoro úplně bílá - prostě vždycky. No budu zkoušet dál, uvidíme, třeba se to jednou povede...

Reaguji na piper: to tvrdnutí bude tím, že jí vaříš moc prudce....ona se sice prudce vařit musí, ale jen na začátku a jen chvilku, pak se musí ztlumit na minimum a vařit pomalilililinku na malým plameni....

Když netlumíš, tak pak tvrdne....

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Patty:
Tak v tom je ten problém... Díky moc za radu Zkusím to znovu, snad budu úspěšnější...

Normálně to všechno smíchej a dej vařit prudce (na velký hořák naplno)...až to začne bublat, tak to nech ještě tak 2 minutky pobublat a pak to přendej na malý hořák a ještě ho dej na minimum.... A vař pak klidně hodinu, dokud to nebude hodně tmavě žluté...

základ je ale změnit ten stupeň vaření - nejdřív naplno a pak na minimum.

Když se to neudělá, tak pasta tvrdne a je na vyhození.

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Patty:
Super Děkuju za návod, snad se konečně povede. Vyzkouším až nebude nikdo doma myslim, že by ze mě byli na prášky

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Patty
Tak jsem postoupila do další fáze s vařením pasty . Nejdřív ti chci, Patty, mockrát poděkovat za návod s tou změnou teploty (plamenu) při vaření . Vážně pasta neztvrdla, myslím, že konzistence je OK. I barva mi připadá v pořádku, taková jako med. Ovšem když vezmu kus pasty do ruky a chvíli v ruce zpracovávám, moc se to lepí. Pár chloupků na noze jsem vytrhala, ale byla jsem zalepená až za ušima. Moc to ty chloupky nebralo. Asi to bude tím, že to moc lepí. Takže to potřebuju ještě nějak vychytat. Nedáš mi zas nějaký tip, co dělám špatně?

Cituji piper: I barva mi připadá v pořádku, taková jako med.

měl by to být hodně tmavý med, prostě fakt hodně tmavě žlutá...

Cituji piper: Ovšem když vezmu kus pasty do ruky a chvíli v ruce zpracovávám, moc se to lepí.

ono je lepší tuhle po domácky vyrobenou pastu používat jako vosk... vezmi špachtličku (já používám obyčejnej příborovej nůž) a natři na kůži...a pak to stráhavej třeba plátýnkem (nebo já používám obyčejnej papír). Ono to použití v ruce mi jde spíše u té kupované pasty, tu domácí používám takhle... Tak hodně zdaru!

arrow
profile_image
Raelyn
od 30. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Takže dneska jsem si připravila cukrovou pastu podle následujícího receptu (9 plochých lžic cukru, 2 lžíce vody, 2 lžíce citronové šťávy) a měla jsem radost z toho, že se povedla, a to i přesto, že jsem ji připravovala úplně poprvé. Akorát při použití se mi stalo, že byla tak lepkavá, že jsem ji nemohla pořádně z té nohy odtrhnout, prostě netvořila celek ... Neví někdo, co s tím?

Cituji Raelyn: že byla tak lepkavá, že jsem ji nemohla pořádně z té nohy odtrhnout

podle mě málo uvařená, měla si jí nechat vařit ještě dýl

arrow
profile_image
Raelyn
od 30. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Patty: To nevím, když jsem si z té samé hmoty brala poprvé, šlo to úplně normálně.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené