tak třeba dost teplo v místnosti, možná si jí mohla nechat trochu ztuhnout nebo šupnout na chvilku do lednice
ahojky chtela jsem se vás zeptat, dělala jsem si cukrovou pastu a povedla se mi, krásne lepí, netrvdne proste super. Ale dneska jsme si zkoušela depilovat a to byla hruza nešlo mi to s nohy sundat jko se to má v těch videích kd eto jenom sloupávají a jd e to lehce, já mela po cele noze a vubec nic to nevytrhalo, tak jsem to zkousila na jendé noze s plátnem a výsledek? mám male červené modřinky po noze. Poradíte mi co jsem udelala špatně?
Cituji domčulka: Poradíte mi co jsem udelala špatně?
nejspíš si trhala špatným směrem, musí se trhat jakoby vodorovně s pokožkou a ne kolmo nahoru, to se dělají modřinky.
Reaguji na Patty: no já to trhala po smeru rustu. Ale i tak kdžy jsem koukala jk to ty holky dělají rukou tk to jenom dali na nohu a pak krasne lehce strhli a já to tam mela přilepený jk lepidlo a nelšo to dolu tk jak by melo
mně ta domácí pasta taky nejde trhat rukou, ale jen papírem...jinak pokud byla moc lepivá, možná byla moc rozehřátá....ono opakovaným ohříváním se začíná lepit...
ahá tak tojo papírem jsem to taky zkoušela papírem a výsledek taky špatný. A v mikrovlnce byla 5-10 sekund. Jinak děkuji za rady Patty[reaguji]
tak dneska jsem opět zkoušela dpeilaci tenotkrát s plátnem a opět zklamaná nevim co dleám špatne ale vracim se radči spátjky ke spolehlivím žiletkám.
2 šálky cukru
1/4šálku citronové nebo limetkové šťávy
1/4sálku vody
Smíchejte všechny ingredience a přiveďte k varu při střední teplotě plamene,pak snižte plamen a nechte probublávat asi 25 min, až směs dosáhne jantarové barvy.Občas sejměte hrnec z plamene, počkejte až bubliny opadnou a zkontrolujte barvu.(Měřte teploměrem teplotu, nesmí být nad 119 stupňů Celsia.-v Praze jen 117.Pokud žijete ve vyšší nadmořské výšce. každých 150 m nad mořem snižte o jeden stupeň pod 119. Např Praha- 300m nad mořem, cílová teplota 117 C, Vrchovina 600 m, 115 C.)
Sejměte z plamene a dovolte směsi aby částečně zchladla v hrnci dokud nezačne mírně tuhnout,(asi 15 min) Je důležité, aby byla směs dostatečně povařená, jinak se bude při použití lepit.(Ideální je asi půl hodiny, ale nesmíte překročit udanou teplotu, jinak je z toho karamel.)Schladte.
Použití-Zpracujte pastu v ruce, ne však moc dlouho, od tepla rukou se lepí. Ujistěte se, že kousek pasty má výšku tak asi 3-5 mm, kvůli dobré manipulaci při odstranění.Když už ji máte vyhlazenou a nalepenou na kůži, nadzvedněte mírně konec, abyste za něj mohly zatáhnout. Kůži napněte, prudce škubněte proti směru růstu chloupků
Složte kousek na polovinu, jemně roztlačte a použijte na vedlejší kus kůže. Pokud je příliš chlupatý nebo od vašich rukou lepivý, vezměte si další...
Smyjte nakonec zbytky teplou vodou, nahřátý hadřík atd.není to tak snadné, ale za chvíli..........
A nutné!
Nejde to bez a) teploměru- převařená pasta je příliš tuhá b) bez dostatečného povaření -lepí se (aspoň 25 min, nepřekračujte teplotu) nepřidávejte med, lepí se jak čert.
Reaguji na Kubi:
Dáváš jen vodu, cukr a citron nebo přidáváš i med?
Po vychladnutí je to jako velmi tuhý karamel až ev. téměř tvrdé?
Holky, tak jdu zkusit tu pastu, koukám že hodně chválíte ten recept od elissabeth,jenže ho tady vůbec nemůžu najít, nemohli byste ho sem,prosím, ještě dát ?
Dneska jsem zkoušela a na třetí pokus konečně úspěch
Reaguji na anaid:
Dává se za studena
Reaguji na Bloonde:
já jsem zkoušela dva hrníčky cukru a pak 1/4 hrníčku vody a 1/4 hrníčku citrónu a pak už to chce jen vychytat ten správný okamžik, kdy vypnout sporák
Ahoj holky,
tak jsem si jí taky uvařila a myslím že se docela povedla, ale při nanašení nedržela moc u sebe vždy jsem trhla rukoua jakoby se na pul natáhla a na pul rotrhla při tom by se měla spíše natahovat. Myslíte dá se nějak opravit? Voda provařit nebo cukr a provařit?
07:00:07 - Připojeno během spojování:
Tipy na přípravu domácí depilační cukrové pasty
Jsem poslední dobou unešená depilací cukrovou pastou Objednávala jsem si před 14 dny pastu Al attuta z jednoho eshopu, ale ještě mi ji neposlali. Zkusila jsem si tedy sama doma uvařit a hned napoprvé se mi povedla Napadlo mě založit téma, kde bychom vypisovaly naše tipy a vychytávky na domácí vaření cukrové pasty, co je dle vás nejdůležitější při její přípravě, zda do ní přidáváte nějaké olejíčky a jak vlastně pastu děláte Děkuji
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.