seherezad
dobře, to doufám poznám... a když to pak sundám tak to mám nechat vychladnout a uležet chvilku nebo to mám nechat jen trochu schládnout a můžu to zkusit?
nielloow
Mně se to povedlo jen poprvé, teď jsem to už třikrát zkoušela stále dokola a nic. Vypadá to krásně, ale je z toho tak maximálně lízátko, protože když to ztvrdne, tak na beton a když to rozehřeju, tak to chlupy netrhá. Tož soudruzi někde udělali chybu no...
nielloow
Pokud se ti to povede tak to naleješ do zavařovací sklenice a musí ti to vydržet až po dobu 2let a neustále je to husté-tekuté jako med a neztvrdne to.
Jestli ti to začne tvrdnou,tak to není ono,ale rozehřej to v mikrovlnce a nalej to na plátno do prostřed a obouma rukama to děláš k sobě a odsebe a potom na část těla-kam to potřebuješ a pořádně přitlačit-zatít zuby a rychle škubnout.(víc polopatě to napsat neumím).
seherezad
jojo děkuji, zítra ten zázrak zase zkusím a uvidím
Lentilie
přesně, když je to ještě teplé je to krásně tekuté a má to pěknou barvu a jak to vezmu na prsty a tvarovat to nějak, tak to okamžitě začne tvrdnout a je z toho jako by to lízátko.. A když jsem to namatlala na sebe tak to vůbec nic netrhalo a zachvilku to zase ztuhlo.
Tak jsem to zase zkusila a myslím že je to ještě horší než před tím.. dala jsem to na nejnižší ohen a nejmenší hořák, ale po 15min. to začalo tmavnout až dočerna, pak to v krabičce tuhlo samo ani jsem to nemusela brát na prsty. A přitom to bylo ještě horké, že by se s tím nic nedalo dělat
Cituji nielloow: že by se s tím nic nedalo dělat
Dolej tam od oka vodu a znovu povař,aby se tozpustilo a znovu citron
Tak už se mi to konečně povedlo, moc děkuji za daru. Byla asi chyba že jsem to vařila moc dlouho a bylo tam málo vody, jak jsem přidala vodu tak to bylo krásně mazlavé a šlo to huráá...doufám ale, že se to povede i příště
Cituji nielloow: huráá...doufám ale, že se to povede i příště
Určitě se ti to už bude dařit pořád.
Tak dneska jsem ji překvapivě zkazila vyndala jsem jí tak napůl řídkou, nazlátlou, vypadala že se mi povedla, ale potom nějak zežloutla a vůbec nebrala Jediná správná rada je hold asi zkoušet a zkoušet ještě že ten cukr rozdávaj v obchodech zadarmo
Cituji vicky: Tak dneska jsem ji překvapivě zkazila vyndala jsem jí tak napůl řídkou, nazlátlou, vypadala že se mi povedla, ale potom nějak zežloutla a vůbec nebrala
Přidej do toho trochu cukru a povař.
Na vařečku dej prst-jestli se ti lepí prsty-tak je to hotovo.
našla jsem nový recept - 200g cukru, přibližně 100-200g medu, šťáva z 1/2 citronu, asi 1/4 litru vody na karamel.
Nejprve si (v malé staré pánvičce) uděláme karamel: do celého množství cukru postupně přidáváme vodu, tak aby byla stále v konzistenci kašičky, a za stálého míchání na velmi slabém plynu povařujeme, dokud není karamel mírně nazlátlý.
Poté najednou přidáme citrón a med a necháme malou chvíli za stálého míchání odpařit zbývající vodu.
Celá konzistence cukrové pasty závisí od toho, jak dlouho nyní necháváme kašičku povařit, takže ne moc dlouho. I když se nyní zdá konzistence zcela tekutá, ona při schládnutí velmi ztuhne. Při chládnutí ještě kašičku dále mícháme.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.