Tak začni a napiš jak jí děláš ty, protože já jsem chlupatá panna a ráda bych upravila svého Predátora
Kecám, ale recept by se hodil
Tak já dávám:
1 hrnek cukru krystal
1/4 hrnku vody
1/4 hrnku citrónové šťávy
1 lžíci soli (někde jsem to viděla, tak jsem to vyzkoušela)
Všechno rozpustím na sporáku na nejvyšší výkon. Nechám bublinkovat a až bublinky mění barvu, tak ztlumím na minimum a táhnu asi 5-7 minut. Když má tekutina tmavě zlatou barvu, rychle přeleju do zavařky a hotovo
Dále jsem někde viděla a četla, že když se pasta vylije na studenou a mokrou podložku a chvíi se hněte i v rukou a prolévá studenou vodou, je to lepší, tak to zkusím příště.
Holky já mám trochu strach z toho, protože nemáme žádné příliš kvalitní hrnce s tlustým dnem, a četla jsem, že se to podařilo už hodně ženským spálit to i s hrncem, takže mám trochu strach, přemýšlím, že spíš koupím bioepil z dm...
Reaguji na pralinka.23: Bála jsem se přesně toho samého, navíc bydlím v domě rodičů mého přítele, kteří mají indučku a k ní samozřejmě patřičně drahé hrnce, takže by to byl velký prů.ser, ale pokud u toho opravdu budeš poctivě stát a hlídat barvu, tak si myslím, že se ti to nemůže stát.
Reaguji na Icy Rose: Já osobně jsem použila čerstvou šťávu, protože obyčejně mívám doma hodně citrónů, ale na mnoha videích jsem viděla že holky používají právě koncentrát z citrónů a vždycky se povede
Reaguji na TerezVv: Tak jsem to zkoušela, "pasta" byla buďto horká - tekutá nebo vlažná - betonová. Táhla se kilometry, takže od ní bylo všechno zalepené, nešlo s ní absolutně pracovat a vytrhla mi dohromady tak +- 20 chloupků celkem. Nevím čím to je, ale fakt to nevyšlo...
Reaguji na Icy Rose:
Souhlas Vypadá teď jako černý petr, jen čekám kdy si ji někdo nacmrndá do čaje místo medu
Reaguji na Icy Rose: Vypnula si ji ve špatný čas (brzo), já ji zkoušela asi 4x a poprvé a podruhé mi vyšla, ale potom už ne . Musím si pořídit kuchyňský teploměr
Reaguji na Icy Rose: Reaguji na Hanka Doll: To bude nejspíš špatnou teplotou O.o Já jsem odhadovala jen barvou a vychází mi to. Měřily jste teplotu teploměrem?
Reaguji na ahojky15: Brzo? Vždyť byla skoro hnědá, vařila se skoro hodinu... a ještě dotaz. Když už je hotová (kamenná), dá se ještě použít ne? Že bych ji přelila do hrnce a ještě zkusila zachránit...
Cituji Icy Rose: Vždyť byla skoro hnědá, vařila se skoro hodinu
Tak to jsi ji jednoduše převařila..
Cituji Icy Rose: A to není buď vařící nebo tvrdá když ji chceš použít?
Nepoužívám ji bezprostředně po dovaření, nechávám ji v té skleničce tak hodinu až dvě vychladnout. Měla by mít pokojovou teplotu při používání, tedy aspoň z mé zkušenosti.
Reaguji na TerezVv: Takže ji mám zkusit znova, ale nevařit tak dlouho a bude to OK? Je to plýtvání jídlem, tedy cukrem a citronem, tak aby to nedopadlo stejně. A tvoje pasta tedy není hned tuhá, ale dá se s ní pracovat i po vychladnutí? Já z toho měla popáleniny I. stupně nebo hořko-kyselý karamel
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.