Ahoj holky
Letos se chystám péct svoje první cukroví, tedy samostatně a ne jen vypomáhat mamce A protože nemám moc zkušeností, chci se zeptat zda pečete z polohrubé nebo hladké mouky? Větši a receptů je z hladké, ale prý je lepší polohrubá.....
Babička peče právě z polohrubé a cukroví má takové tvrdé....nemůže to být právě ten důvod?? Chci abych měla cukroví měkke a křehké díky moc za rady a tipy
Cituji Adela_M: Větši a receptů je z hladké, ale prý je lepší polohrubá.....
Keď je raz v recepte napísané hladká, tak asi hladkú, nie?
Záleží, čo pečieš.
Do niektorých vecí sa hodia hladké, do niektorých polohrubé.
Práve kvôli tomu, aké vlastnosti toho cesta potom očakávaš.
Nám se na pečení osvědčila mouka Zlatka od Penam, je sice dražší než obyčejná mouka,ale zase to těsto je vláčnější, chutnější a ušetříme si spoustu nervů u lámavého cukroví, protože to i líp drží pohromadě.
Zkuste péct taky z nepšeničné mouky nebo aspoň z celozrnné - výsledky jsou fakt zajímavé a mnohem zdravější. Některé je potřeba nechat uležet, ale to i z klasické pšenice. Už jsme začaly dávat recepty na blog, www.dify.cz/badyanova-srdicka-s-brusinkou-aneb-bad yan-opet-v-akci - tady můžeš najít na badyánové z celozrnné mouky a www.dify.cz/kakaove-cukrovi-bez-lepku-zato-s-cokol adou-oriskem - tady na kakaové z kokosové mouky. (sorry, "pěkné" odkazy mi to nebere :/)
Cukroví u nás teďka bude vycházet několikrát týdně, nikdy jsem nepekla, ale když vidím, co všechno se dá, tak odolat prostě nejde...
Jinak suroviny, co jsou osvědčené, jsou kokosová mouka, koření typu masala (recept taky máme), hodně super je karob, a celkově se mi víc osvědčilo dávat do těsta míň cukru a pak to ozdobit kvalitní čokoládou nebo marmeládou nebo něčím medovým
Já používám na pečení mouku hladkou celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou. Pokud je to pro někoho nepřirozené nahradit celou bílou mouku za celozrnnou tak to lze dát celozrnnou a bílou mouku 1:1. Úspěchy s tím mám stejné jako s bílou moukou.
Jak už tu bylo nakousnuté, cukroví bude trochu zdravější. Já bílé jedy jako bílou mouku a bílý cukr takřka nepoužívám. Na mých stránkách [url=www.coconut-cream.cz]www.coconut-cream.cz[/ur l] se můžete podívat na nějaké zdravé Vánoční cukroví a pečení z celozrnné mouky.
No a jinak držím palce, ať první pečení cukroví klapne
Cituji lucka.ami: www.coconut-cream.cz
taky sdílíme tento postoj, bílý cukr se za poslední roky doma ocitnul jen kvůli cukrové epilační pastě vlastně bílou mouku částečně - trošku v kváskovém pečivu, přefermentováním se přemění dostatečně na to, aby měla nějaký přínos a škodlivost lepku rapidně klesá
tak děkuji moc za rady a za přání na dobré cukroví, myslím že to budu potřebovat at se i vám rovněž daří
Velmi doporučuju vinné cukroví, před chvílí jsem ho dodělala a je to pohádka. Dala jsem ho z celozrnné mouky a lehoučce obalené k namletém nerafinovaném cukru. Je dokonale rozsýpací, úplně mě překvapilo. Už jsem pověsila i recept - www.dify.cz/celozrnne-vinne-cukrovi-s-kapkou-melas y
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.