U nás vedou spíše smetanové/sýrové omáčky než rajčatové.
Většinou v různých kombinacích používám tyto ingredience-natrouhaná niva, malá smetana, nastrouhaný tvrdý sýr, žampiony, pórek, brokolice, olivy, hrášek, kuřecí kousky, tuňák, koření podle chuti-pepř, chilli, bazalka, oregano, provensálské, kari.
Bazalkové pesto s těstovinami a kuřetem
2 ks kuřecích prsou, 2 hrnky čerstvých bazalkových listů , 3/4 hrnku parmezánu - nastrouhaného , 3 stroužky česneku, 1/2 hrnku olivového oleje , sůl a pepř , 1 balení těstovin (nejlépe penne), smetana ke šlehání
Připravte si pesto. Do mixéru dejte veškeré přísady kromě oleje, kuřete a těstovin. Soli dejte méně. Vše najemno promixujte a postupně přidávejte olej dokud nezískáte konzistenci husté omáčky, krásně zelené a voňavé. Podle chuti dosolte. Na zjemnění přilijeme dle potřeby smetanu ke šlehání.
Těstoviny uvařte dle návodu. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a opečte do zlatova na pánvi. Do hotových horkých těstovin zamíchejte dle chuti bazalkové pesto s kuřecím masem.
Naše oblííbené jídlo, jako z restaurace. Mňam
Bazalkovj_pesto.jpg
Zrovna si dávám. Klasicky uvařené panzani vegetables + červené fazole ohřáté v mikrovlnce hrozně dobré
20130622_11.05.16..jpg
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.