Vždy když jdu do obchodu horko těžko hledám vaječné těstoviny, většinou jsou všechny bezvaječné, mám to tak zafixované, vždycky nám maminka říkala, když jsme šli na nákup, ať koupíme vaječné. Takže se chci zeptat, jak by vlastně správné těstoviny měly vypadat? S vejcem nebo bez? A které jsou "zdravější"? Které kupujete vy?

arrow
profile_image
Saga
od 26. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kolínka kupuju zátkovy vaječné...do polívky si nudle dělám doma. Ono když se podíváš na složení, toho vejce tam je tolik, že to ve finále stejně ani nepoznáš.

arrow
profile_image
noye
od 2. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

původní recept na špagety je bez vajec!! důležité u kvalitních těstovin je, aby byly ze semoliny (tvrdé pšenice-durum)..takže vejce v dobrých těstovinách ani nehledej

Reaguji na noye:
Aha, díky za objasnění. Máš nějakou ozkoušenou značku těstovin a popřípadě v jakém obchodě je kupuješ?

Reaguji na 5Peta:
Mrkni na tuto diskuzi, třeba Ti pomůže:
https://www.omlazeni.cz/jake-testoviny-byste-59-284 669-0.html

arrow
profile_image
noye
od 2. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

prej v lidlu mají supr těstoviny a ani nejsou drahé (měly by mít zelený obal?)...každopádně mrkni na to složení, to ti nejvíc poví

Reaguji na Adka:
jj, mrknu na to. Jinak mě právě zajímalo správné složení těstovin. Myslím si, že mamča chtěla vaječná kvůli slepování se a já to po ní prostě převzala a brala jsem to jako automatické, že musím kupovat vaječné. Nicméně vždy v obchodech jsem našla třeba jen jeden typ a obvykle to byly nudličky do polívky...

Cituji 5Peta: Myslím si, že mamča chtěla vaječná kvůli slepování

Když je vaříš v dostatečném množství vody, tak se slepovat nebudou. Můžeš tam kápnout trochu olivového oleje. Já je scedím a promíchám s kapkou olivového oleje a neslepují se.
Použiji třeba česnekový olivový olej a ony pak mají výbornou chuť.

Já nakupuji těstoviny v italských obchodech, ale chutnají mi i těstoviny Alnatura z DM.
http://www.alnatura.de/de/produkt/15355
http://www.alnatura.de/de/produkt/15354
http://www.alnatura.de/de/produkt/16975

Cituji 5Peta: Myslím si, že mamča chtěla vaječná kvůli slepování

Proto se ty bezvaječné vyrábějí z tvrdé pšenice...

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji noye: v lidlu mají supr těstoviny

Jiné už ani nekupuju.

Tak až zase někdy budu nakupovat těstoviny (zas tak často je nejím), tak na to mrknu, já složení u spousty výrobků čtu, ale těstoviny jsem tak nějak měla právě zafixovaný. Jinak díky za tip na DMko, tam nakupuju hodně věcí, tak mrknu i na ty těstoviny.

Cituji panda08: to teď někde řikali, že se nemá dělat, že prý do sebe nenatáhnou tak dobře omáčku

Nepozoruji žádný rozdíl, mám to odkoukáno od Italů, tak snad vědí jak dělat těstoviny.
A navíc, když přidám ten česnekový olej, tak každý kdo ochutná vyzvídá, jak dělám těstoviny, že je mám tak výborné.

arrow
profile_image
Pafka
od 1. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ano, i v Penny mají bezvaječné semolinové těstoviny, asi za 13,90 Kč. Těstoviny nejraději kupuji tam nebo v Lidlu. Na dražší nemám. Dobré jsou i celozrnné těstoviny.

arrow
profile_image
Pafka
od 1. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A úplně nejlepší jsou čerstvé těstoviny (domácí nebo kupované). V receptech na domácí těstoviny většinou vajíčko bývá.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kupuju bezvaječné, pouze kvůli chuti

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené