arrow
profile_image
ZuzaGC
od 20. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Znáte tento italský salát? Jak ho připravujete? Nějaké vychytávky?
Mně ho jednou udělala kamarádka, moc mi zachutnal. Sama jsem ho ještě nezkoušela. Na netu jsem našla tenhle základní recept:

* 400g staršího chleba
* 2 rajčata
* 1 červená cibule
* 1 salátová okurka
* 1 řapíkatý celer
* bazalka
* olivový olej extravergine
* červenný vinný ocet
* sůl,pepř

Příprava (cca 30 min)

Chléb nalámeme a namočíme ve studené vodě. Kůrka musí zůstat tvrdší . Vyždímeme vodu a pečivo natrháme do mísy.

Přidáme nakrájenou okurku, rajčata a řapíkatý celer. Cibulku nakrájíme na kolečka 
a promícháme se salátem. Ochutíme solí a natrhanými lístky bazalky, zalijeme 1 dcl vinného octa a nakonec přidáme větší množství olivového oleje, aby se pečivo dobře nasáklo.

Salát promícháme a můžeme podávat.

arrow
profile_image
sunsprite
od 10. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Promiň, ale z toho popisu se mi zvedá kufr. Jsem ráda, že ho neznám

arrow
profile_image
Blanche
od 15. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já ten salát miluju, je skoro neuvěřitelné, jak je to staré pečivo dobré. Používám klasickou bílou bagetu, zdá se mi chutnější než chleba; místo cibule šalotku - opět jemnější a svěžejší chuť. A z rajčat samozřejmě pryč semínka

Osobně jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu. Asi vyzkouším.

arrow
profile_image
hakatoo
od 25. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

teď jsem zkusila, fakt výborná večeře, díky za tip příště chleba nechám míň rozmočit a dám míň vinného octa

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To vařil i Ital na Primě, tak zkus pohledat v archivu, třeba ten díl najdeš. Vím, že mě zaujal ten rozmočený starý chleba, ale tak třeba to může být dobrý....

arrow
profile_image
ZuzaGC
od 20. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na PaniXY:
Juuu, díky. Našla jsem

Reaguji na sunsprite:
Nebude to tak strašný. Teď jsem koukala na toho Itala a asi si dneska dám panzanellu k večeři, jak mi na to přišla chuť.
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu /O-P/Panzanella

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené