Tak zase máme sezónu a začínáme grilovat, na maso, marinády a dipy mám receptů dost, ale já ke grilování miliju zeleninové saláty, a tady mi už nějak dochází fantazie, střídám tak 5 variant. Takže, holky, jaké saláty děláte ke grilování vy?
Potřebuju trochu inspirace...
já mám nejraději klasický balkaský salát ale ten určitě znáš Někdy udělám i těstovinový salát, měl vždy úspěch, ale ten asi nechceš
ogriluji cuketu, lilel a papriky, udělám řecký salát (mix zeleniny, olivy a balkán. sýr) nebo jen nakrájím okurku na větší nudličky, totéž s paprikou a rajčata na měsíčky a dám na stůl, ať si každý vezme podle chuti.
Buď Coleslaw ( zelí, majonéza, jedna šalotka, mrkev, cukr, sůl, pepř, limetová šťáva, kapka vinného octu ) nebo koupím pytlík nakrouhané směsi salátů, kde je ledový salát, radicchio a rukola, k tomu přidám nakrájené cherry rajčata, kukuřici z konzervy, pár koleček okurky a koktejlový dresink. K tomu opečené kuřecí kousky, nebo už co. Negriluju, bo nemám kde, jen v troubě - ale salát je dobrý
díky dovolené v chorvatsku jsem si oblíbila zeleninové saláty zakapané jen vinným octem. Mňam.
Na léto jsou výborné - svěží
Nakrájím zeleninu co dům dal- rajčata, papriky, ředkvičky, okurky, třeba i salát, přidím trošku pepře, malinko octa a pak třeba podle chuti pokapeme nějakým dresinkem např. od helmans
jednoduchý :
těstoviny
okurka hadovka a i třeba kyselá
paprika
kukuřice
kostky tvrdého sýru
další zelenina dle chuti
1 pytlíček kořenícího dresingu (Bez vody a oleje - cca 6kč v Tescu)
trošku majolky
bílý jogurt
poslední dobou děláme hodně coleslaw a pak tady nastrouhané bilé zelí s křenem ( musí to být ten kupvaný ve skleničce) vychladit, odležet, nejlepší k praseti
méně než
10 příspěvků
Bude to znít divně, ale zatím z toho byli všichni nadšení Několik cibulí nakrájím na půlkolečka. Udělám marinádu z vody, octa(marináda musí být DOST kyselá, dodá to cibuli chuť a vytáhne pálivost!), citronové šťávy, sojové omáčky a soli. Cibule se plně ponoří do nálevu, dá se tak na 20minut ostát do lednice a pak se nálev sleje. Cibule je křehoučká a lehce do kysela, skoro jako cibule od utopenců, ale svěžejší. Dáváme k praseti a je to lahůdka Opravdu osvěžující.
Reaguji na darig:
Tak tohle vůbec neznám, a naši přátelé jsou výrazně "cibuloví", takže se určitě zavděčím!
I ty těstovinové můžou být prima, pravda, zatím jsem to nezkoušela, protože si ke každé grilovačce peču chleba, tak by mi ta příloha potom připadla dost sytá, ale určitě vyzkouším, myslím, že hlavně dámám by to mohlo vyhovovat.
Trochu OT, ale já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...
Takže moooc děkuju za typy, a dávejte dál, budu informovat, co a jak mělo úspěch... (nedělám to profi, je to jen mé hobby, už 4 roky, co jsem to převzala po babičce) Díky mooc
méně než
10 příspěvků
Cituji hyena 02: já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...
Docela závidím, já tedy nemám kde, jinak bych na tom byla úplně stejně A občas by mi úplně stačilo opéct špekáček někde na ohni
Cituji hyena 02: Trochu OT, ale já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...
tak to máme stejné, je to asi i tím, proč být zavřená v kuchyni když venku je tak nádherně Já to mám i jako relax po práci, přijet domů, vytáhnout z ledničky naložené maso a dát na gril. K tomu nějaký drink, nožky nahoru a poslouchat ptáčky
Reaguji na darig:
nejsi od Brna? To bych tě s chutí na nějakou grilovačku pozvala...
Moje máma před 4 lety zdědila domek za Brnem, teď ho rekonstruujeme, a grilujem co to dá . Já tu hospodařím už 2 roky, ale místní mně berou spíš jako náplavu, takže se dost vyvíjím i na Vysočině, kol Ostravy, a tak vůbec, kdo kde z kamarádů co má...
V září bych měla mít majsrštyk- grlovačka na svatbě, a s brioškama...
Reaguji na Leni86:
Kdyby nic, tak ti ptáčci... úžasné, neopakovatelné... Není problém nachystat večeři pro 20 lidí, když to kolem "tydíkuje a zpívá..."
Jinak jsme na tom asi podobně, dnes a denně jsem schopná vyndat 12 porceí na gril a ugrilovat- ptž když někdo nepřijede, tak buĎ zamrazím, nebo udělám radost svým kokrům (a jorkšírkovi) ...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.