Na facebooku je skupina raw food a tam dávají zajímavý články a super recepty! Kamarádka se stravuje hlavně raw a dost zhubla. Její jídla jsou "šmakulády". Měla jsem nepečený ořechový dort s datlemi a to byl přímo orgasmus!!
Veroniko děkuji raw dezerty znám a dělám je to mňamka a nedá se to srovnat s ničím z cukrárny,pŕitom je to jednoduché. Na kamaradku se ráda podívám i na celou skupinu, děkuji za všechny co se takto stravují či hledají informace
Já si dělám raw jídla podle nálady, chutnají mi. Není to z přesvědčení.
Nejradši mám tuto: URL (je i na fb)
Taky máme nějaké recepty, které patří do RAW kategorie, u spousty věcí jsem jednoznačně pro RAW verzi a hlavně maximální využití pestrosti - klíčky a všechny tyhle malý zázraky. Jsou ale pak přeci jen suroviny, který je lepší ne-raw, kvůli využitelnosti pro tělo - třeba některý "barviva" atd. Ale jinak by mě taky zajímalo, jak přesně vypadají výsledky RAWu po třeba 20 letech takového stravování a jak zajistit všechny nutrienty v takové stravě. Určitě se v tom trošku "pohrabu" . Jinak naše adresa www.dify.cz/foodblog.
Reaguji na Fit: Anoo moc děkuji. Tak já tedy začnu postupně a dám si to v nějakém rozumném poměru s vařenou stravou a uvidím jak mi to bude všechno vyhovovat..Tak snad už brzy přispěji alespoň nějakým 70-80% raw jídelníčkem
Dnes jsem nastudovala všechny možné cuketové špagety apod. a docela se divím co všechno se nejspíš dá jíst v neuvařené podobě
Zrovna si pochutnávám na cuketových nudlích s czizrnovým přelivem k obědu,ohřáto na 42 stupňů.
Pavli ono jsou tací co se tak dlouhá léta stravuji,ale i tací co to podceňují a pak jim chybí třeba tuky ve stravě což pak nese své následky. Viz Standa Kunc.
Cituji Fit: ohřáto na 42 stupňů
Jak to měříš? teploměrem? A je to pocitově teple nebo studene jídlo?
Reaguji na Siiri:
Teplota těla je 37 stupňů a tak to musíš mít o trochu teplejší, pocitově je to vlažné pro mne, protože jsem byla zvyklá na hodně horké. teploměr nepoužívám běžně jen občas, tak měřím malíčkem, který mám nejcitlivější na teplo.
Zajímavý rozhovor s vitariánkou.
http://www.syrova-strava.cz/news/rozhovor-s-cecili i-moji-motivaci-bylo-zdravi-a-snaha-o-maximalizaci -meho-potencialu/
http://www.zivepokuseni.cz/news/je-syrova-zelenina -tajemstvim-vecneho-mladi-/
Jinak tedy nějaká informace o mém pokroku.. Takže zatím jím vařenou i nevařenou stravu..spíš se učím nejíst mléčné výrobky a maso, zatím bych se teda mohla nazvat vegetariánem..ke všemu mám ale hodně zeleniny a toho vařeného jen malinké množství..na snídani ovoce a nějaké i dopoledne na svačinu...oběd mám většinou teplý ale zeleninový(zeleninové karbanátky apod.) Musím to ještě vychytat s ořechy a různými oleji, protože ty používám moc ráda, tak abych to nepřeháněla a ještě neumím pracovat s avokádem, takže to napravím
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.