Reaguji na kosturka: No většina takto "chudých" rodin je spíš líná přemýšlet, v košíku sladkosti, vlašáky, veky, chipsy, limonády - tím jako ušetří?? Na co to kupují? To čekají každý den návštěvu?? Nebo se prostě musí cpát u televize?
Kromě toho spousta takových mamin peče týden co týden buchty a koláče - proč? Kolik surovin za spoustu peněz tam padne a co to komu dá? Naprosto souhlasím s Meggy, dnes je daleko víc možností a není důvod se živit odpadky ze supermarketů Ale jsou lidi, kteří si říct nedají
ale je to čistě jejich věc. To že se to nelíbí potomkům není jejich problém, za vydělané peníze můžou kupovat co oni chtějí. Mimochodem, co je špatného na denním pečení?
Reaguji na kosturka: Ano, ale pokud rodiče nekoupí dceři "drahý" jogurt a hodí do košíku 5 "levných" čokolád a tatranek, z nichž si ona nevezme ani jednu, tak je to jen schválnost a stupidita.
Pečení buchet je totéž - nakoupit suroviny něco stojí a když hubnoucí holka tu buchtu nechce, co je proboha špatného na tom, že jí místo toho rodiče koupí něco jiného - třeba to ovoce nebo kvalitní šunku?
Jako asi se v tomhle neshodnem, takže můžu jen říct - díky bohu, že jsou moji rodiče normální..
Reaguji na Meggy: Když pominu párky a oplatky, můžeš mi říct, co je na tom zbytku nezdravé? Nějak pleteš "jablka a hrušky".
nejde o "drahý" jogurt, ale o to, že ty čokolády jsou pro všechny a jogurt sní de facto jen ona. Jako mě by prostě nenapadlo rodičům diktovat, co mají kupovat, jeto podle mě nevychovanost. Když jsem chtěla něco navíc, koupila jsem si to z kapesného. Mimochodem, suroviny na plech perníku stojí max. 15,-- kolik by za to asi bylo kvalitní šunky?? Jistě by se najdela celá rodina. A zeleninu a ovoce se snažím nekupovat ani já. Přez léto mám vlastní od rodičů ze zahrady, brambory z pole celoročně, za což jsem fakt vděčná. Ale je snad jasným pravidlem kupovat poze sezonní ovoce a zeleninu
Reaguji na Sportacka: S tím pečením vs. cena nemůžu souhlasit. Kromě faktu, že buchta se automaticky nerovná nezdravé.
Tak dobrá buchta-koláč z kvalitních surovin lze upéct cca od 40,-, podle použitých surovin a je z ní nějakých 10-20 porcí. Zkus za 4,- koupit ovoce nebo tu údajně kvalitní šunku. Mmch tvrdit, že šunka je zdravá, je fakt dobrý blábol. I když ano, může být ok, ale to tak od ceny 250,- výše nebo domácí..ta je levná. Takže když na to přijde, tak si ji klidně ta hubnoucí holka může vyrobit.
Reaguji na Veselka10: psala jsem knedlo-vepřo-zelo, máslo, sádlo, škvarky, tučné jogurty. Mně to zdravé nepřipadá. Tobě jo?
a rozhodně si dám radši smetanový jogurt než nízkotučný, na sádle a škvarkách taky nic špatného nevidím, sama si je tak dvakrát do mědíce dám a ráda
Reaguji na Veselka10:
prosímtě jak se doma dělá šunka? někde jsem to viděla v tv, ale nemůžu si vzpomenout, docela bych to zkusila
Reaguji na Meggy: Ano a nejen připadá, ale zdravé to skutečně je. Na másle, sádle atd. totiž nic nezdravého není. To, co může být nezdravé je množství a tedy styl života.
Celkově si však méně ublíží člověk který si trochu víc dá například to máslo než ten, který jí margaríny. Totéž se dá říct o člověku, který jí tučnější jogurty a tím, který jí tzv. nízkotučné. Čistě protože takový výrobek musí mít přirozenou přírodní složku nečím nahrazenu. Proto taky žádný nízkotučný jogurt nechutná skutečně jako jogurt. Není to prostě možné. Navíc konkrétně u jogurtů..těch kvalitních... je tuk na vrchní části a ten kdo jej nechce jíst, jej prostě jednoduše odstraní.
Jde totiž o celkové složení toho, co do těla "dáváme". Mimo to tuky jsou pro náš život důležité.
Nikde se nebudu přít o tom, že je nezdravé jíst uzeniny apod., ale vždy budu hájit sádlo, které je prospěšné.
Reaguji na kosturka: Nakrájíš si vepřové maso (dle Tvého výběru) na kostky, osolíš ( se solí umírněně - jde o to, aby maso orosovatělo), necháš v lednici cca hodinu. Pak vše dáš buď do nádoby na vaření šunky nebo pytlíku na tlačenku, dobře upěchuješ a uzavřeš. Dáš vařit cca hodinu.
Cituji Veselka10: Ano a nejen připadá, ale zdravé to skutečně je. Na másle, sádle atd. totiž nic nezdravého není. To, co může být nezdravé je množství a tedy styl života.Celkově si však méně ublíží člověk který si trochu víc dá například to máslo než ten, který jí margaríny. Totéž se dá říct o člověku, který jí tučnější jogurty a tím, který jí tzv. nízkotučné. Čistě protože takový výrobek musí mít přirozenou přírodní složku nečím nahrazenu. Proto taky žádný nízkotučný jogurt nechutná skutečně jako jogurt. Není to prostě možné. Navíc konkrétně u jogurtů..těch kvalitních... je tuk na vrchní části a ten kdo jej nechce jíst, jej prostě jednoduše odstraní.Jde totiž o celkové složení toho, co do těla "dáváme". Mimo to tuky jsou pro náš život důležité.Nikde se nebudu přít o tom, že je nezdravé jíst uzeniny apod., ale vždy budu hájit sádlo, které je prospěšné.
líp bych to neřekla
Reaguji na kosturka: Reaguji na Veselka10: každý na to máme svůj názor, o tom žádná. Přít se s váma nebudu, ale na tomto se prostě neshodneme
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.