Cituji kačulík: Tak se opět hlásím. Dopadlo to teda asi tak, že se jíst dají, ale rozhodně to není jako muffinky z Tesca, které mi moc chutnají.
Dobře, posílám recept na muffiny, které jsou podle mého názoru přímo BOŽSKÉ
Rozpis je na 6 muffinů
potřebujete: 200g libovolné náplně, 75g hladké mouky, 75g cukru krupice, 60g másla nebo hery, 2 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, 1/2 lžičky citrokové kůry, špetku soli
Připravíme si všechny suroviny a necháme je v pokojové teplotě odstát 20 minut. Na drobné kousky nakrájený změklý tuk, žloutky, cukr a citronovou kůru vyšleháme do světlé pěny a prosejeme do ní mouku s práškem do pečiva.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně po lžících zlehka vmícháme do základu. Vše lehce promícháme se dvěma třetinami náplně.
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky o průměru 5cm a naplníme je do dvou třetin těstem. Na každý muffin stejnoměrně rozdělíme zbylou náplň. Muffiny pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pokud se rozhodneme pro polevu, vychladlé moučníky jí přelijeme a necháme ztuhnout.
Moje osobní rada: Já tento recept vždycky zdvojnásobím, protože mám formu na 12 muffinů, ale čokolády dávám jen těch 200g, stačí to. A nedávám na vaření, ale normální mléčnou a hořkou. Mléčnou nakrájím na větší kousky (speče se) a hořkou stačí na menší.
Tak doufám že tentokrát to bude ono, pro mě teda je
Ahoj! Pokud se někomu nechce dělat těsto nebo nemá dost času, tak doporučuji tuto směs od Dr. Oetkera. Muffinky jsou vynikající a krásně vláčné. Stačí pouze přidat vodu, olej a vejce. Součástí jsou i papírové formičky
Muffiny.jpg
Jo a ještě nemáte někdo typ na to,aby ty muffiny vic vylezly nahoru? Mě vylezou jen malinko a to dělám ty z krabice od dr.oetkera jsou vyborný
Cituji Jahůdka17: Nemáte někdo recept na takové,aby chutnaly jako ty čokoládový z mekáče?
aaach muffiny z mekáče jsou vynikající ! .. a vynikající jsou právě proto že jsou tak mastný Jestli budeš mít čas, zkus ten můj recept, nejsou tak mastný ale po mekáči a strabucks jsou to moje nejoblíbenější co jsem zatím vyzkoušela. A jestli je chceš mít taky hnědý tak do nich dej trochu kakaa co se dává do bábovky
Jinak mě vždycky vylezou, maj krásnou čepičku nahoře, nevim jestli je třeba něčím neposypáváš předtim než je dáš do trouby ? Když je ta posypka moc těžká, tak tolik nevylezou .. možná je to tím ..
Cituji Aishka: Jinak mě vždycky vylezou, maj krásnou čepičku nahoře, nevim jestli je třeba něčím neposypáváš předtim než je dáš do trouby ? Když je ta posypka moc těžká, tak tolik nevylezou .. možná je to tím ..
Nene neposypávám. Určitě rvůj recept zkůsím díky, ale bohužel ještě do středy nic moc jíst nemůžu protože jsem po operaci a mám v puse stehy. Ve středu mi je už vyndaj ale dost se toho bojim. Ale pak určitě písnu, jak se povedlydekuju
Cituji Jahůdka17: bohužel ještě do středy nic moc jíst nemůžu protože jsem po operaci a mám v puse stehy. Ve středu mi je už vyndaj ale dost se toho bojim. Ale pak určitě písnu, jak se povedly
Tak ať ti to dobře dopadne a určitě se ozvi ..
Děkuji moc za rady, Aishka ty tvoje určitě taky zkusím. Jinak sme je s přítelem zbaštili všechny. Dali se jís a chutnali nám, ale jak píše Jahůdka17, nejsou jako z mekáče
Ještě jak moc mám těstem formu vylít aby byly akorát? Stačí do poloviny když tam je prášek do pečiva?
Bufina
ja mazala olejem a vysypat hrubou mouku, případně asi i máslem by šlo. Dobrá je silikonová forma,ta se nemusí vymazávat vůbec.
Když děláte muffiny s čokoládovou náplní co tam dáváte aby se nespekla a byla taková tekutá i po upečení? Já zkoušela nutellu, čokoládovou pomazánku a nějakou čokošku na vaření a všechno se mi jakoby vysuší a je to takové tvrdé a jakoby cukernaté. Čím se třeba plní čokoládové koblihy nebo croissanty?
Aishka: Děkuju za recept! Zrovna jsem dopekla a jsou výborné, ikdyž jsem zapomněla vyšlehat sníh a prostě jen míchala tekuté suroviny a pak prosáté pevné, jako u jiných těst...
Jen, netušíte v čem to může být, po vytažení z trouby mi klesly...? A vytahovat z košíčků za tepla, nebo počkat až vychladnou?
Reaguji na columbina: já plním zásadně belgickou čokoládou bez cukru -sice je drahá, ale jako náplň luxusní
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.