Cituji imoen: supermarkety nemají potřebu nutit zaměstance skákat po chlebu
Ale já přece psala, že toto se týká hlavně malých obchodů.....
Reaguji na hyena 02:
jojo, já si toho pak všimla...
Reaguji na pogd:
přesně kvůli těmto reakcím bohužel nemůžete čekat dobrý chleba. jsem z oboru a můžu zaručit, že dobrý chleba nikdy nebude levný chleba.
Reaguji na Sandee: Dávám kolem 55 Kč, ale za tu kvalitu si ráda připlatím...aspoň ho jím s chutí a vím, že jím chleba co má v sobě i vitamíny a ne jenom škrob a mouku jako ten náš klasický český..navíc holky, když jsem slyšela od jednoho známýho, co se děje v pekárně...tak ........UFFF........
Jak není Cvrčovák, kupuju jiné pečivo, třeba bagetu nebo něco u Paula. jinný chleba, než cvrčovický, se u nás v podstatě nejí, většina ostatních chlebů mi přijde nakyslá nebo se drobí.
Já kupuju v Lidlu, kde pečou sami takový celozrnný čtverec asi za 25Kč. Má výbornou chuť, skoro vždy ho dostanu ještě teplý a má vynikající kůrčičku. Lepší z kupovaných jsem nejedla. Ale třeba s párkem a hořčicí se to jíst nedá, na to je potřeba klasický bílý chleba, který kupujeme v malých pekárnách(u nás nejlepší chleba z Babiččina údolí - tzv. Babička )
Reaguji na Mia_Sofia:
přesně ten taky kupujeme, vydrží měkký pěkně dlouho a na chuť je opravdu výborný. Ačkoliv o kvalitě použitých surovin si radši velké iluze nedělám:/
Cituji Misy: chleba z domácí pekárny mi taky moc nechutná (hlavně je to prostě americkej "tousťák a mně chutná ten pravej českej...)...
ale to přece záleží na receptu,ne? Je fakt,že chleba už není co býval.Já třeba chleba vůbec nejím,mám radši různé semínkové housky, dalamánky (vím že je to bílý pečivo obarvený na hnědo,ale mě to chutná)... Mamka teď měla narozky,tak jsem jí koupila domácí pekárnu a nepřijde mi,že by chleba chutnal jako tousťák - naopak, je krásně hutnej a připomínal mi chleba,který býval,když jsem byla dítě.... Zkus mrknout na nějaký recepty na chleba do domácí pekárny, rozhodně nejsou všehny jako tousťák.
Tak bohužel, u nás v ostravském Globusu je chléb naprosto nejedlý a i s "čerstvým" , t.j. právě doneseným by se dali skoby zatloukat . Předtím pekli super chleba v Bergrové pekárně, tu koupil jiný majitel a kvalita taky jde dolů.
Jediný dobrý chléb zde je asi z pekárny Martina v Paskově, jejich Královský chléb s ořechami, osypaný ovesnými vločkami je skvělý. A nebo pak Starofrancouzské pečivo v Intersparu ... ale to už není chléb.
Reaguji na bagheta:
A bude mít po upečení kůrku? (to je pro mě důležitej požadavek ). My jsme právě tě chlebů zkoušeli péct víc, ale nikdy to kůrku nemělo. Vypadalo to prostě jako ty chleby, co se prodávaj obvykle na západ od nás... Jako jsou chuťově dobrý, ale chleba to není...
A péct to v normální troubě bohužel nevidím moc reálný, protože máme troubu fakt na nic Zrovna včera jsem pekla buchtu, co podle návodu měla trvat 15 minut a já ji musela v předehřítý troubě péct skoro hodinu
Mne chléb z domácí pekárny připomíná takový ten "ultra zdravý" balený Fit chleba, takové to v balíčku po pět plátků, tmavé, vlhké a chutná to jak nedopečené. Navíc, co jsem viděla, tak tuším každý domácí produkt má ve středě díru, i dvě - a to se mi nějak nelíbí
Cituji Misy: A bude mít po upečení kůrku? (to je pro mě důležitej požadavek ). My jsme právě tě chlebů zkoušeli péct víc, ale nikdy to kůrku nemělo. Vypadalo to prostě jako ty chleby, co se prodávaj obvykle na západ od nás... Jako jsou chuťově dobrý, ale chleba to není...
ten co jsme dělaly kůrku měl výbornou. Někde na netu jsem viděla i recept,který se jmenoval :"Chléb kmínový s extra křupavou kůrkou" a všichni ho chválili do nebes. My jsme doma pekli pivní chléb a kůrčička byla taky výborná.
Reaguji na dadabus:
ty směsy jo,ale na netu je spousta receptů..jinak ta dírka je maličká jen z jedné strany - max tak jeden krajíc.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.