Ahoj,
poslední dobou (no delší dobou) mám pocit, že ať si koupím jakejkoliv chleba, tak je naprosto odpornej. Drobí se, nedá se krájet a nemá dobrou chuť. Myslela jsem si, že je to mou vybíravostí, ale ptala jsem se více lidí a měli podobnej dojem.
Jedinej chleba, kterej mi chutná, tak je z pekárny z jedné místní vesnice, jenže ten prodávají jen v obchodě na druhý straně města a ještě jen dvakrát týdně... Ale vypadá tak jak si chleba představuju - pevná kůrka, dobrá střídka a vydrží...
Jeden čas jsem kvůli tomu jedla jen rohlíky; chleba z domácí pekárny mi taky moc nechutná (hlavně je to prostě americkej "tousťák a mně chutná ten pravej českej...)...
Máte taky tu zkušenost, že se ty chleby nedají jíst? Bývají opravdu tak ošizený, že se do nich dává starej nespotřebovanej chleba?
Dřív chleba vydržel třeba i týden a dýl, dnes ho musíš sníst do dvou dnů, jinak ti zplesnivý. Osobně mám taky odpor k chlebům ze super marketů apod, ale u nás v mastně prodávají nejlepší chleba na světě, když se koupí, sníme ho za dopoledne.Kurčička je křupavoučká, uvnitř krásně nadýchané střívko a s máslem a šunkou je to vynikající!! Jinak bych asi doporučila přejít třeba na žitný chléb nebo různé s esemínkama, ty jsou moc dobré !
Já mám ráda chleba z Globusu a z místního řeznictví Cvrčovický chléb.
Ostatní cihly čehosi mi moc nechutnají.
Nabo doporučuju si péct vlastní.
chleba jedině z Globusu a jinak máme krámek na Francouzský a tam je super ten Cvrčovickej a ještě z Radotína, ty jsou fakt super. Nicméně není Globus jak Globus - na Černým mostě není tak dobrej jako v Pardubicích
Prozradím, proč se chleba drobí:
Když v krámě zbude včerejší chleba, tak se ráno tzv. rozdejchává, prostě pěkně pomačká,aby působil dojmem měkkého. A to se pak drobí jedna radost!
Dělá se to spíš v menších obchodech, velké markety mají 100% možnost vratek.
Taky většinou peču svůj....
Cituji Misy: že se do nich dává starej nespotřebovanej chleba?
To se dává, pracovala jsem v pekárně a dělalo se to tak.
Je pravda, že s chlebem je to čímdál horší. Já taky nejsem nadšená z toho z domací pekárny, ale aspoň vím co tam dávám a není hned druhý den plesnivý
Cituji hyena 02: prostě pěkně pomačká,aby působil dojmem měkkého.
Tak to je krutá pravda.Já prodávala na malé samoobsluze,zbylý chléb se dal ráno do velkého igelitového pytle a pěkně se pošlapal, aby byl měkký.Ale to už je hooodně let...dnes nevím.Spíš si myslím,že dnes se zbylý chléb přes noc zamrazí no a ráno je jako čerstvý-což mu na kvalitě také nepřidá.
Něco na tom asi bude - tedy nevšimla jsem si nějak výrazně změny chuti - jak píšete v Globu jedinečnej kulatej chleba s cibulkou- naši běžně kupují klasický dlouhý olomoucký bochník, což je takovej obyčej.. Ale s tou spotřebou - je fakt, že hrozně rychle plesnivý - a to ho skladujeme v sáčku s takovýma těma miniďubkama a na tmavém chladnějším místě ve skříni.. (i když kolikrát přemýšlím, jestli neplesnivý ptz máti toho kupuje moc a nestíháme to likvidovat ).. Jinak vyloženě doporučuju už zmíňený žitný - je super, neb klasický tousťák (je dobrej i když kdo ví jak se vyrábí )
Já kupuju v Globusu Šumavský chléb a jsem spokojená, je moc dobrej Jinak sem tam nějaký ty semínkový, žitný, slunečnicový. Přijdou mi že vydrží dýl.
Tak bohužel Glogus tady nikde nemáme . Mně chutná právě ten obyčejnej chleba, ale musí bejt dobrej a křupavej, ne že nejde ani ukrojit, jak se sype... třeba šumavskej chleba, kterej tady prodávaj, je přesnej příklad...
Nebo výrobky od Penamu - tak to je taky hnus.
Reaguji na rakave: Reaguji na hyena 02:
drobivost chleba je primárně způsobena třeba špatnou moukou, špatným poměrem surovin...
nemějte iluze, supermarkety nemají potřebu nutit zaměstance skákat po chlebu. mají své vydřidušské smlouvy, které nutí dodavatele VŠECHEN neprodaný chleba vzít zpět. zadarmo. (pak ho některé firmy melou zpět do mouky, aby nebyly tak ztratné, proto se třeba drobí)
ale co chcete, když všichni chtějí LEVNO...dobrý chleba nikdy nemůže být levný.
mimochodem chuť chleba dělá KVAS, který dnes nepoužívá v podstatě skoro žádná větší pekárna, protože je to složité, zdlouhavé a drahé.
a všem fandům semínkových "dobroučkých" chlebíčků - dělají se ze směsí, které je udrží déle v celku a bez plísně, ovšem za cenu větší umělosti.
Já si kupuju chlebík z pekárna Paul...dokonalost sama a vždy na 1000000% čerstvý..zrovna včera jsem vyzkoušela tmavý chléb s fíky...mňam! nejlepší pečivo, jaké jsem jedla mají u Paula
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.