Já vařila podle tohodle receptu a bylo výborné
http://www.novinky.cz/zena/styl/214724-kure-na-pap rice-klasika-trochu-jinak.html
Osmažím cibulku, přidám koření sladká paprika, nové koření, bobkový list, pepř kuličky, masox a vařím maso. Nakonec dávám sůl. Potom jen zahustím smetanou.
Na sádle zesklovatím cibulku, přidám nové koření, bobkáč, pár kuliček pepřu, na to dám osolené maso, nechám ho trošku osmahnout - stáhnout, zasypu paprikou a hned podliji teplou vodou, přidám masox a dusím, dokud kuře není měkké, nakonec přidám smetanu a zahustím moukou podle potřeby
Udělaly jste mi chutě, doma tohle vůbec nevaříme, naposledy jsem to jedla před x lety ve školní jídelně na základce a bylo to jedno z mých oblíbených jídel
Děláte si k tomu knedlík nebo rýži, těstoviny?
Dělám podobně jako holky, na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku, přidám nové koření, bobkový list, zasypu sladkou paprikou, položím na to kuřecí stehna a nechám z obou stran osmahnout. Pak zaliju horkou vodou, aby stehna byla ponořená a vařím do měkka. Na závěr vmíchám zakysanou smetanu. Masox nepřidávám a moukou taky nezahušťuju. Jíme to s těstovinami, přítel i s knedlíkem, minule jsem k tomu udělala gnocchi a bylo to výborné.
Dělám jak holky, jen tou paprikou zapráším až osmahlý maso, protože se paprika ráda připaluje. Jinak k tomu jím nejradši těstoviny nebo rýži.
dělám stejně jen bez bobkovýho listu a nového kření...nejradši s knedlíkem nebo kolínkama
Cituji bucinek07: tou paprikou zapráším až osmahlý maso, protože se paprika ráda připaluje
Tak tak...
V osolené vodě uvařím kuřecí stehna, oberu, nechám zeskovatět cibulku, na to obrané kuřecí maso, zasypu paprikou, trochu sůl, zalívám vývarem z masa a zahušťuji smetanou s hladkou moukou. Jíme s knedlíkem. Kuře na paprice byla moje první omáčka co mi babi naučila, bývalému jsem ho vařila snad každý týden, byl na něj ujetý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.