Cituji Red_fire: třeba bio výrobky jsou náchylnější k plísním a podobně, takže vše má svá pro a proti
To je logické, neb to není narváno konzervanty atd.
Cituji Lauritta: To je logické, neb to není narváno konzervanty atd.
Ano, je to tak - jsem si souvislosti mezi plísněmi a konzervanty vědoma. Každopádně jsem to myslela tak, jak jsem psala, jako jemnou připomínku, že nic není černobilé a jednoznačně správné. Jsou lidé, kteří se některým druhům bio výrobků vyhýbají, takže děvčata vůbec nemusí trápit, že na ně nemají peníze.
Reaguji na Red_fire:
Bio potraviny kupuji už několik let a nikdy se mi nestalo, že by se mi něco zkazilo.
Myslím si, že mimo jiné vyšší cena bio výrobků má i ten efekt, že lidé nakupují jen to, co opravdu potřebují - narozdíl od supermarketů, kde lidé nakoupí něco jen proto, že je to v akci a pak to nacpou do mrazáku, občas vyhodí prošlé....
Reaguji na karkulkaR: Promiň, ale teď jsem se málem pozvracela. Neřeším ani fakt, že voda s bujonem i když tam přidáš trochu zeleniny nebo špagety s kečupem opravdu tedy zdravé nejsou, ale můžeš mi říct, co je na tomhle hnusu dobrého??
Cituji sarra: Potraviny v Německu jsou kvalitnější?
Ano, jsou. Třeba Magnum je ze smetany a ne ze stuženého tuku.
Já nakupuji ve Vídni - Meinl am Graben, kvalita potravin je nesrovnatelná.
http://www.meinlamgraben.at/page.aspx
Cituji Verča11: hlavně na chutí kuřecího to je poznat...
s tím souhlasím, kuřata dostáváme domácí od rodiny a v supermarketu už bych je snad ani nekoupila... bio je super varianta
Ano, kupuji. Nejsem popelnice, abych do sebe sypala prapodivné sr***y. Pobývám v UK a nakupuji nejčastěji v řetězci Sainsbury's či M&S.
Cituji Tanja77: Sainsbury's či M&S.
Sainsbury´s neznám, ale MS má vynikající rýže a vůbec všechno možné, mňam! Jen kdyby to nebylo úplně na druhém konci města )
Reaguji na Karolinaa: Kari, jestli jsi v UK, stojí za podívání, zda nemáte Sainsbury's někde u domu, jsou tam skutečně dobré potraviny za super ceny. S hnusným sortimentem Teska se to nedá srovnat.
Můj švagr bydlí a pracuje na svém statku, takže máme domácí maso (vepřové, králíky, občas kuře nebo "zdravou" kachnu), vajíčka, brambory, cibuli a česnek. Děda je včelař, takže od něj máme výbornej med. Na naší zahradě pak pěstuju rajčata, papriky, okurky a různé ovoce. Jenže přes zimu vlastní rajský nemám...takže je kupuju, občas bio, občas nebio... Každopádně třeba odmítám kupovat v září jablka, co ke mě cestujou přes půl světa z Argentiny, když českých se "válí" všude dost....
Blbý je to s tou šunkou a tak - sehnat v běžným obchodě něco, co má přes 70% masa, to je nadlidský úkol... Máte nějaký osvědčený typy?
Reaguji na Veselka10: to je úplně nejlepší možnost.
Ale takový kuchařský nemehlo jako jsem já si ji musí kupovat
Cituji duckie: sehnat v běžným obchodě něco, co má přes 70% masa, to je nadlidský úkol
Kupuju v Lidlu (95 % masa, stojí asi 35 Kč), ale myslim, že seženeš bez problémů i v jiných obchodech... Chce to jen číst obaly a nekoukat na levné zboží.
sunka.jpg
Reaguji na JitkaXXX:
Bohužel nevýhodou balené šunky je, že obsahuje konzervanty éčka, takže se zase
ztratí to, že je "zdravá" když obsahuje 95% masa.
Reaguji na Adka: jj, však jsem psala, že nejlepší je doma udělaná. Ale duckie se ptala, jestli se to vůbec v obchodě koupit dá. A myslim, že je lepší kupovaná 95% s éčkama, než 70% s éčkama.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.