Cituji lussera: Takže mouka s mlékem uvařit,jakoby krupičku
Lepší je uvařit klasickou krupičnou kaši já tu mouku v krému cítím na chuti.
Můj osvědčený krém, hladký, jemný a krásně drží:
Krém: 5 dl mléka, 8 dkg solamylu, 5 vajec, 6 vanilkových cukrů, 1 máslo, 20 dkg cukru, 3 lžíce rumu
V mléce rozšlehám vejce, solamyl a vanilkový cukr a v horké lázni míchám do ztuhnutí. Po vychladnutí smíchám s rumem a ušlehaným máslem s cukrem. Nejlepší je vzít si třetí misku a dávat 1 – 2 lžíce od každé směsi a dobře vyšlehat , aby se náplň nesrazila.
Pokud chcete jinou příchuť, tak nedávat vanilkový cukr, ale například do směsi másla s cukrem přidat kakao. No a samozřejmě rum tam být nemusí.
Reaguji na panda08:
Já ho právě už dělala ,ale vždycky ztratím recept .. Moc děkuji . Můžu se zeptat na tu potahovku s jakou jsi spokojená ? Chystám se objednat nebo udělat nějakou lehkou sama jako začátečnice,aby se mi sní dobře pracovalo . Zkoušela jsem z těch bonbónů minule a to mi praskalo a trhalo se .
Reaguji na lussera: Já třeba potahovku používám Formix a spokojenost.
A jsem zvědavá jakou Panda, protože ta fakt umí.
Reaguji na Lusinda2:
No já se ptala někde na diskuzi a tam mi psali,že formix se roztéká . A můžeš mi napsat třeba do SZ ,kde objednáváš ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.