Ahoj holky,
koukala jsem se tady na diskuze o dortových krémech, ale odpověď, kterou jsem hledala, jsem nenašla, tak se ptám tady. Přítel bude mít narozeniny a chtěla bych mu udělat čoko dort (klasický piškot s kakaem) a jako náplň jsem si přestavovala právě stracciatelový krém. Na netu jsem našla dva typy receptů - s tvarohem, ale to si nejsem jistá, zda by se korpus třeba nerozmočil a tvaroh by nestékal. A pak jsem našla toto stracciatelový krém - je to hned první krém na stránce a podle obrázku vypadá moc hezky Jen si nejsem jistá tím složením, aby to nebyla nějaká přeslazená moučná kaše..:-/ Co si o tom myslíte? Mám to zkusit? Chci, aby se mi to povedlo, moc mi na tom záleží. Ráda uvítám vaše zkušenosti nebo osvědčené recepty na tento krém
méně než
10 příspěvků
Já bych se toho nebála. Ale udělala bych ho den předem a ochutnala, když tak změnila na jiný. Ale recept se mi zdá ok.
Reaguji na darig:
A myslíš, že ten druhý je teda lepší než ty tvarohové? Našla jsem právě asi 100 receptů z toho tvarohu, kde ho holky dělají hlavně do Krtkova dortu (na plech)..ale nejsem si právě jistá, co bude lepší..Je to moje premiéra
kdysi jsem ho dělala ve škole - chodila jsem na střední hotelovku a tam jsme ho dělali asi takhle: uvařili jsme smetanový (né vanilkový) puding s máslem (jak se to prostě na krémy dělá) a po vychladnutí (fakt pořádném, aby čokoláda neroztála) se jemně vmíchají čokoládové vločky (nějakou lepší hořkou čokoládu normálně naškrábeš např. škrabkou na brambory,nebo na struhadle) a bylo to fakt super. dá se z toho udělat i zmrzka
Cituji Ziralka: krémy s moukou a škrobem
Takže tam je ve výsledku cítít ta pachuť? Jde mi i o to, aby se krém hezky spojil s buchtou a bylo to tak akorát - ani pevné a ani rozblemcané
Asi udělám krém z toho smetanového pudingu a másla, podle konzistence možná přidám tu zakysanku a nakonec nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládu a půlku margotky na správnej říz Co?
Jinak jak dlouho takový krém vydrží bez újmy? Třeba 3 dny?
Reaguji na evelene: ta margotka tam bude taky super, ale já bych stejně většinu snědla u strouhání
tři dny v ledničce určitě není problém
Cituji kivus: většinu snědla u strouhání
Proto taky koupím raději hned dvě
A ještě mám poslední otázku, to máslo dáváte klasické, co si mažete na chleba nebo Heru?
Margot bych tedy do krému nedávala.
To není čokoláda,ale mazlavý výrobek z bůh ví čeho a k jídlu to moc není.
Tu margotku bych tam taky nedávala, je taková drsná, drolivá, může ten krém pokazit.
Já jsem strouhala margotku do jiného receptu a taky jsem se bála. Výsledek mě ale překvapil. hezky se to rozstrouhalo a dodá to jídlu tročku větší šmrnc a jiný nádech než pouze čokoláda..
Díky za rady
S tou margotkou ještě uvídím, asi to udělám tak, že odeberu trochu krému a zkusím, jak to s ní chutná a pak se rozhodnu
Reaguji na Enelya: Taky jsem na tenhle trik s margotkou právě četla chválu, že to dodá ten šmrnc, ale nepřebíjí to chuť...
Pak dám vědět, jak do dopadlo
Reaguji na evelene:
Margotku bez problémů nastrouháš,jenže je to takovej hnus ta Margot,že pak už je jedno jakou další hnusnou a lacině lojovou čokoladu tam přidáš.Co chceš oživovat na smetanovém čokoládovém krému?Potřebuješ tam tu chemickou chuť?Si tam dej trochu rumu teda a pokud potřebuješ kokosovou chuť,tak do toho rumu namoč kokos
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.