Ahoj,neznáte někdo nějáký recept na korpus na medovník akorát takový aby se dal prořezat?Abych se nemusela zbytečně dřít s pláty na plech.
Byla bych moc vděčná,protože nikde nemohu na internetu takový recept najít.
Díky
Nevím, čím to chceš plnit, ale aby se ti to pak moc nerozbředlo - pláty jsou sušší, proto vhodnější na plnění, zatím co vyšší medovníkové těsto bude víc vlhké a pórovité.
A existuje to vůbec? Já mám zato, že se to právě dělá po těch dílech. Je to pr.cacka s tim holt. Korpus vcelku je zajímavá myšlenka, taky jsem zvědavá.
Reaguji na Ellenuschka:
Ano, je s tím prcačka, ale taková, co výsledek vždy stojí za to
Medový korpus vcelku se používá na dorty, podle mne je to vlastně jen něco jako třené bábovkové těsto s přidaným medem.
To teda, já se ukecám k výkonu jednou za uherský rok. Ty brďo, takhle si dělat chutě na noc 😊
Medovník dělávám podle tohoto receptu. Těsto je měkké a moc dobré. Vynechávám sirup na potření, dávám jen krém.
http://ekucharka.net/recept-na-medovnik
To je z praktickýho hlediska neproveditelný - pláty mají kolik - ideálně 3 milimetry? Tak nikdy korpus neprořežeš. Variantou je udělat fakt buchtu-korpus, nadvakrát-třikrát ho profiknout a namatlat krémem - ale medovník jako takovej z toho prostě nebude. Dělávala jsem buchtu ala medovník - těsto chutnalo jako těsto s medem, krém na tom byl nějakej máslovej řízlej a bylo to dobrý. Ale ne medovník. To už si snad rači ty pláty koupit - ale ty mi teda taky nechutnaly... Navíc já dělám teda medovník ze dvou náplní a tu symfonii bych z korpusu nevypiplala
Edit: A jako teda ten korpus-buchtu bych udělala z jinýho těsta, než se dělají pláty, páč to plátový si myslím, že by bylo jak perník tvrdý...
Dej těsto mezi 2 folie(používám balící folii) a vyválíš v pohodě. Řezání by bylo určitě náročnější
Reaguji na Anoush: Mě děsí to pokapávání rumem...jako já nejsu žádnej dortovej purista a rum v zákuskách miluju, ale kde se bere v medovníku asi moc nepobírám...
Cituji yvonne_s: Mě děsí to pokapávání rumem
A co je na rumu tak děsivého ?
Dadabus: taky netuším, na rumu neni děsivýho vůbec nic, ani v medovníku ani nikde jinde, ba naopak 😊
yvonne s: ale on tam ani není nějak extra cítit, myslím, že má jen to těsto jakoby rozvláčnit, ne?
Cituji Ellenuschka: ani v medovníku ani nikde jinde
No pro mě právě v medovníku jo. A to ho do ostatních dortů liju poměrně ráda. Medovník s aroma rumu by pro mě prostě medovník už nebyl, tudíž bych se neobtěžovala se s ním takhle piplat a rovnou bych udělala medovou buchtu s krémem. A "není moc cítit" je širokej pojem, páč já chuťově i čichově cítím spoustu věcí, co ostatní ne. Jako samozřejmě každej podle své chuti, o tom žádná, ale v medovníku po rumu netoužím.
Taky se při tomhle polívání může stát, že to pak bude rozblemclý, jestli je to těsto fakt jakože sušší - normální pláty natáhnou vlhkost z tekutých krémů, ale jak to u tohohle člověk s políváním neodhadne... Ale tak jako proč to nezkusit, žejo. Když bude chutnat osazenstvu doma, tak ať si to tak zakladatelka klidně peče
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.