arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ahojky dostala sem bojový úkol vyrobit dort pro babičku k narozeninám....mám nějakou představu atd.... takže bych potřebovala poradit recept na opravdu vysoký kakaový nebo čokoládový piškot. aby bylo těsto hodně nadýchané a jemné. máte někdo takový? děkuju moc za rady

arrow
profile_image
LuckaDedkova
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj já dělám takovýhle : potřebuješ 6 vajíček , prášek do pečiva , kakao , polohrubou mouku , cukr krystal a vanilkový cukr . Oddělíš bílky a žloutky z bílků vyšleháš sníh aby když misku otočíš držel . Potom si rozšleháš žloutky s 130 g. cukru krystal a jedním pytlíčkem vanilkového cukru . po vyšlehání žloutků s cukrem přidáš 130 g mouky a kypřící prášek a znovu zmixuješ . Potom do žloutků pomalu přimícháváš vařečkou sníh a nasypeš kakao . vymažeš si formu vysypeš hrubou moukou a pečeš tak na 160 v troubě .

arrow
profile_image
LuckaDedkova
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jo a krém už nedělám , protože jsem objevila od doktora Etkera v krabičce stojí asi 27 ,- má čokoládový , vanilkový straciatella a jsou moc výborné na tenhle dosrt budeš potřebovat 2 tyhle krabičky já korpus rozřezávám na 3 díly a dovnitř dávám čokoládu a navrh straciatelllu je to moc výborné

Cituji LuckaDedkova: od doktora Etkera v krabičce stojí asi 27 ,- má čokoládový , vanilkový straciatella


Nejlepší na čokoládový dort je pařížská šlehačka. Dvě šlehačky svařit s dvouma tyčinkama ledových kaštanů, vychladit do druhého dne. Vyšlehat. Neznám lepší.

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

krém mám vymyšlený ze šlehačky, takového toho premium vanilkového pudingu od oetkera a brusinkového kompotu.... ale ty krémy jsou náhodou docela dobré no a ta šlehačka jak píše sartre bude právě nahoře

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na LuckaDedkova: na jak velkou formu to asi je? já z toho potřebuji nakrmit 20 lidí takže asi budu muset udělat dvojitou dávku aby toho byl pěkný kopec a naskočí hodně?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám krém z karamelizovaného salka a máslo...luxus největší...mňam

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Suzienka: tak s tím souhlasím! dávám ho do medovníků, na ořechové dorty.... je skvělý!

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

5 vajec, 200g polohrubé, 200g pískového cukru, 5 lžic hodně teplé vody- ne vařící, 1 čajovou lžičku kypřícího prášku a kakao. Je důležité, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, takže vajíčka vytáhni z ledničky a nech odstát.
Žloutky s cukrem vyšlehej do pěny, pak přidej teplou vodu, promíchej a nakonec dej mouku s kypřícím práškem a kakaem. Šlehej aspoň minutu, ať tam máš dost vzduchu. Pak udělej sníh z bílků a opatrně zapracuj do těsta. Spíše to vařečkou jen tak převaluj, žádný divoký míchání...
No a teď jedna vychytávka, aby byl korpus opravdu rovný a při pečení se ti nevyboulil- pečící papír na dno dortové formy. Já mám otvírací formu na dort, takže dám papír přes dno, pak připevním okraj a naliju těsto. Nic nevymazávám ani nevysypávám. Peču při 160°C 45minut. Nechám korpus vychladnout, nožem objedu bok korpusu aby se uvolnil od formy, opatrně sloupnu pečící papír a je to. Rovný korpus je 100% zaručený.

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na clearbook: tenhle vypadá hodně dobře! takže ho zítra vyzkouším no a pak vyfotím hotové dílko děkuju moc za radu

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na clearbook: jo a ještě na jak velkou je to asi formu? je mi jasné, že budu dávku zdvojovat, ale možná to udělám x3 potřebuju moc vysoký piškot na dvě formy aspoň

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na elizabizzare: No já mám formu průměr 26 cm, což je klasika a korpus mám z tohoto těsta 4-5 cm. Jak vysoký korpus si představuješ? Pokud to budeš promazávat nějakým krémem, tak raději upeč dva korpusy. Jinak bys musela dobu pečení prodloužit a hlídat to.

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jj budu péct dva korpusy určitě....a promazávat budu taky... prostě aby to bylo parádní díky moc za radu

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na elizabizzare: Ještě, jestli ti můžu poradit, tak jeden den upeč korpusy, ale rozkrajuj a zdob je až druhý den. Líp se s ním pracuje.

arrow
profile_image
elizabizzare
od 6. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Děkuju moc Clearbook za neprůstřelně dokonalý recept

tak to je on :)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené