arrow
profile_image
lucka84
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ráda bych "upekla" nějaký rychlý dortík - sháním inspiraci čím naplnit kupovaný dortový korpus - uvařit třeba pudink a dozdobit ovocem? ani nevím, jestli bych ho měla lít na dort teplý nebo studený, zase aby se korpus moc nerozmáčel...máte nějaké jiné tipy či nápady, čím naplnit? díky

arrow
profile_image
Vercam
od 28. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

- tvarohem
- pařížskou šlehačkou (svaříš tabulku čokolády a kelímek šlehačky, necháš do dalšího dne vychladit a na nejvyšším stupni elekt. šlehačem vyšleháš dohusta)
- nebo jogurt/zakysanou smetanu se želatinovým ztužovačem
- také tím pudinkem (2sáčky na půl litru mléka), ale přihodit do něj i máslo nebo já do něj dala tvaroh a taky to bylo krásně husté

Pudink raději ne.Já bych vyšlehala šlehačku se ztužovačem a dortík naplnila šlehačkou a čerstvým ovocem.
Nebo můžeš zkusit našlehat lučinu s trochou šlehačky a vanilkového cukru a použít jako krém.

arrow
profile_image
cocci
od 10. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mám jeden úžasný rychlý a vynikající tip! Dělám to na tmavý korpus ( je v tom kakao tak je takový maličko hořký), ale myslím že je jedno jaký korpus to bude.
Krém se jmenuje Hrk Hrk, našla jsem to kdysi na netu:
1 x smetana ke šlehání
1 x ztužovač šlehačky
2 x mandarinkový kompot
1 x vanilkový pudink Dr. Oetker Krém Olé ( nevaří se, nelze použít normální pudink)

Do uzavíratelné mísy (krabičky) nalijeme šlehačku, nasypeme ztužovač, můžeme přidat i vanilkový cukr pro ovonění, nalijeme tam celý kompot i s mandarinkama ( rozmělní se sami na menší kousky) a z druhého kompotu vodu( mandarinky z něj si necháme na ozdobení) a nasypeme pudink. Nemícháme, zavřeme mísu nebo krabičku a třeseme s ní dokud necítíme, že krém ztuhl. Natíráme na jakýkoli podklad, ozdobíme celými mandarinkami a dáme do lednice odpočinout, aspoň na tři hoďky, nejlépe do druhého dne.

Pokud to chceš jako náplň dovnitř a nahoru jen třeba polevu tak tam ty kompoty dej samozřejmě oba celý.

A pak mám ještě jeden výborný krém, ten je zas myslím z nějakého dortu co vařili na český televizi v té kuchařské pohotovosti:

Krém Mascarpone

250g mascarpone
250 ml šlehačky
100g cukr moučka
čoko na vaření
káva
1 x ztužovač
1 x vanilkový ( ne vanilinový ! ) cukr

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spojíme s mascarpone, které jsme promíchali s cukrem a trochou kávy ( silnější). Na závěr přidáme ztužovač a nastrouhanou čoko.

Doporučuju mascarpone ničím nenahrazovat, už vůbec ne pomazánkovým máslem, chutná pak úplně jinak!

arrow
profile_image
cocci
od 10. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na panda08: jojo to je ono koukám že to je populární

arrow
profile_image
lucka84
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na panda08:
právě s želatinou se mi ani žádné hokusy pokusy dělat nechce... ten druhý návrh na krém zní dost dobře, o nějaké variaci pudinku bez vaření jsem také přemýšlela, pokud hodíš receptík budu ráda a nespadne pak ten krém? jaké ovoce je k tomu nej?

Reaguji na cocci:
Znám a můžu doporučit.

arrow
profile_image
lucka84
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

dík holky, hrk hrk vypadá super, to zkusím! ale dortík smetanový s mandarinkama jsem dělala nedávno, asi zvolím jiné ovoce, co třeba ananas?

arrow
profile_image
cocci
od 10. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na lucka84: no zkusit to můžeš ale ta štáva z ananasu je taková mdlá, ty mandarinky to dělají takové osvěžující...a taky ten ananas se asi sám nerozmělní na kousky, musela bys to nakrájet...to když už tak bych zkusila broskve...ty jsou šťavnaté a výraznější.

arrow
profile_image
_Miri_
od 9. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak to já bych si uvařila tuhý puding, umixovala s máslem a cukrem...přidala ruma Na korpus marmeládu, vychladlý krém, ovoce a třeba zalít želatinou

arrow
profile_image
milow33
od 8. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Do teplého pudinku zašlehat máslo a nutelu, dát ztuhnout

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Reaguji na cocci:
Pokud připravíš vše podle návodu, jak ti radí cocci, tak to bude super dortík. Taktéž znám a mohu doporučit, je to mňamka

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

A nebo vyšlehat šlehačku se ztužovačem, přidat zakysanou smetanu, 1 vanilkový cukr a po natření na korpus ozdobit ovocem a pak polít želatinou.
Nedá se na tom nic zkazit...
Teda vy mi děláte chutě!

arrow
profile_image
Pett21
od 20. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tak já dělám takový pribináčkový.-)
jedno mascarpone, půlku nebo celé máslo ,10-15 dkg cukru moučka a mléko na pudink 500ml jeden smetanovo vanilkový pudink a 1x dortové čiré želé
uvařím pudink spolu s čirou želatinou,nechám vyhcladnout, potom vmíchám mascarpone a maslo utřené s cukrem ,vyšlehám a nechám ztuhnout v lednici,krém je lehký ,používám ho i pro děti,pro mne je hlavně rychlí kombinace ovoce a lehký piškot,je super i jako náplň na taraletky u nás prostě vede

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já dělám tohle:
šlehačka (vyšlehat), ztužovač, zakysaná smetana
ovoce
nahoru "želatinu" (klasickou nemáme rádi, tak dělám - 3/4 litru vody, 2 vanilkové pudinky, cukr, na chuť trochu vitacitu - svařit, nechat chvilku vychladnout)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené