Reaguji na cocci: Tohle je opravdu moc dobré Chutná všem a navíc ho máš udělanej za pět minut
Reaguji na cocci:
Ten je mňam Ale já místo mandarinek dávam jahodový kompót
Reaguji na miazak: můžu se zeptat jak dlouho to salko vaříš? a kolik tam pak dáváš másla? díky
Cituji miazak: ja dělám karamelový krém a vždy má velký úspěch. Uvařím plechovku se salkem (zkaramelizuje to) a po vychladnuti vyšlehám s máslem. je to rychlé a vynikající.
tenhle je moc výborný, dělám ho ze dvou salk, vařím dvě hodiny
Vzít korpus, v půlce přeříznout a jednu půlku rozdrobit na kousíčky.
V kastrólku nechat zahřát smetanu ke šlehání (ale nesmí vařit), nechat v ní rozpustit jednu bílou čokoládu. Po vychladnutí dát do ledničky a následně vyšlehat. Vyšlehanou směsku smíchat dohromady s půlkou rozdrobeného korpusu a zamíchat spoustu kokosu. Nechat chvíli nasáknout.
Mezitím vyšlehat ještě jednu smetanu.
Kokosová směska se napatle na korpus (co zůstal v celku), nahoře se potře šlehačkou, aby se povrch pěkně srovnal a celé se to posype kokosem.
Zdobit se nemusí, ale já dávám většinou ještě nahoru mandle nebo kuličky raffaelo
Je to teda kalorická bomba, ale všude s tímto dortem boduju
Reaguji na panda08:
a kdybych to dělala z ananasového kompotu, dát jeden nebo dva? přece jen je větší než mandarinkový a zas aby té vody tam nebylo příliš...
a všem ostatním díky za super tipy!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.