Chci se zeptat, zda máte někdo nějaký dobrý typ na moučník z kupovaného piškotového korpusu. Díky za rady.
- dát na něj ušlehanou šlehačku a čerstvé jahody
- nebo nakrájený banán, kousky čokolády a zalít vanilkovým pudingem. po stunnutí šlehačku.
- ovoce a želé (pod ovoce potřít džemem, aby se želatina nevsákla do korpusu)
- krém z prášku (prodávají oetker a další různé příchutě, dělá se zastudena), a nebo tvarohový krém a na to ovoce
- nuttela a šlehačka
mňam
Cituji Hej_bejby: ovoce a želé (pod ovoce potřít džemem, aby se želatina nevsákla do korpusu)
Tak po tomhle se můžeme utlouct, tento rok už jsem ho dělala, protože jsem narazila na jahody
Já ho pomažu marmeládou, naskládám na to kolečka banánu, potom si to uzavíratelný plastový krabice naleju konzervu malých mandarinek (i nálev) a šlehačku (čtvercová krabička od Milkin - tušim že je to 200ml), nasypu tam vanilkový puding, který se nevaří a sáček ztužovače na šlehačku, zavřu a chvíli s tim třesu. Udělá se z toho vynikající krém. Ten napatlám na korpus s banánama a posypu Grankem. Chvíli nechám odležet. Mňam
třeba mandarinky (kompot) a na to buď želé nebo takovýto, co vznikne z pudinku, když ho neuděláš z mlíka, ale z té kompotové šŤávy . A na to šlehajdu.
Cituji lemurka: moučník z kupovaného piškotového korpusu.
Cokoliv na tu suchou placku neurčité chuti dáš je škoda..........upeč si piškotovou placku doma a už nikdy ty "piliny" z marketu jíst nebudeš.
Takže otázka zní ---- Piškotový korpus ze supermarketu - co s ním?
nekupovat
Reaguji na Laky: Tak to je pravda, za něco tak odporného je škoda vyhazovat peníze. Kolikrát jsem se setkala s tím, že byl korpus plesnivý a chuťově opravdu Není nad to si udělat dobroučký a voňavý doma
ten korpus určitě není to nejlepší na světě, ale v případě nouze ho ráda použiju. samozřejmě si dávám pozor, aby nebyl prošlý, nebo dokonce plesnivý... ale zase takový drama bych z toho nedělala.
to je zajímavý, obchody narvaný polotovarama, všechny polívky v pytlíku a pod. jsou velice dobře prodejné zboží, ale kdykoli si s někým bavím, tak nikdo to nejí to je jako s televizí, to taky každý kouká jen na čt2 a na dokumenty
Cituji Hej_bejby: ten korpus určitě není to nejlepší na světě, ale v případě nouze ho ráda použiju.
V případě nouze bych asi raděj umatlala dort za studena z klasických piškotů,kysané smetany a tvarohu,ovoce jakékoliv dle chuti,ale to předpokládá mít doma alespoň formu na dort,když už není trouba na pečení piškotu.
Reaguji na Laky: máš určitě pravdu. já například ten kupovaný korpus použila jen asi 2x v životě. ale přijde mi trochu mimo radit někomu, kdo se ptá, co dát na hotový korpus, ať si kourpus upeče doma ale když už jsme u toho, tak by si mohla ten korpus upéct doma dopředu a dát ho do mrazáku, pak už to jen dozdobit. a vůbec, sladký se jíst nemá, bílý cukr není zdravý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.