Jinak přítelova mamka vyvařuje brigádníkům na stavbu denodenně a měla by dostat metál, staví v rámci rodinné firmy obrovský komplex vesměs svépomocí nebo s brigádníky a ona je stoupencem, že jedno teplý jídlo denně musí být (i s polívkou). Každý den vaří pro deset lidí (v létě i 15 a 18 není výjimkou) a ty její jídla jsou jak z restaurace, tady je přehled do si vzpomenu:
Španělský ptáček s rýží
Sekaná s bramborovou kaší
Bramboráky s masovou směsí
Langoše (to je fajn, že to nasmaží a oni si to na stole natřou čím chtějí)
dneska dělala segedínský guláš
včera žemlovka
Filé s bramborovou kaší
Kuřecí na kari s rýží
Roštěná s knedlíkem
Bramborová omáčka s klobáskou
Uzené maso s bramborovou kaší
Zapečené těstoviny s kuřecím masem
Zapečené brambory
Sladké knedlíky s grankem, máslem a pod.
Zelí s masem a knedlíkem
a víc si snad nevzpomenu, snad to pro inspiraci pomůže
a když se jí nechce, jak sama říká, tak udělá kotel guláše
U nás to pánové evidentně očekávali. Jenže u nás se jí maso tak jednou za měsíc. Dnes jsem tedy výjimečně dala do kyselice klobásy od tchyně(masožravec). Tak snad mě s tou zeleninou,luštěninami a spol. nepošlou do háje...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.