co bramboráky?..zrovna včera jsem si je dělala k večeři a dneska je mam ještě ke svačině a jsou dobrý i studený
méně než
10 příspěvků
Řízečky Já dělám i ty slané štrůdly, nebo saláty z kuskusu. Také mě napadají halušky, ty sním i studené a určitě chvíli vydrží.
Manželovi sem tam dělám na cestu svačiny....řízky - klasika která nikdy neomrzí, samozřejmě v plastové krabičce, ne alobalu, oloupané, ev. pokrájené ovoce zabalené v namočeném a vyždímaném pečícím papíru (mnohem déle vydrží a neokorává), kompoty ve skleničce, domácí jogurty ve skleničce, chlazené palačinky, krémová polévka v termosce, chlazené těstovinové a zeleninové saláty, sekaná, karbanátky, ovocná rýže, buchty, bábovky aj.
Přítel je na cestách skoro furt, ale má ledničku, takže je to výhoda. Dělává si s sebou toasty, dávám mu jídla která se dají jíst i studená - takže zapečené brambory, těstovinový salát, zapečené těstoviny...potom mrkev, papriku, okurku...všechno očištěné a nakrájené, aby to mohl hned jíst. Sám si kupuje celozrnné pečivo a salám, ale to už je na ledničku...
Cituji ImAdu: redukce
Jestvuje redukce, volá se to "měnič" a převádí to 220 / 12 / 24 V , je to taková krabička vypadá to podobně jako hardisk z počítače.
Reaguji na Veselka10:
šmarja, málem mi začíná být líto, že nejsem tvůj manžel ovoce v papíru je super nápad, vyzkouším ...
Cituji dadabus: šmarja, málem mi začíná být líto, že nejsem tvůj manžel
Cituji dadabus: ovoce v papíru je super nápad, vyzkouším ...
Zkus, je akorát nutný právě ten pečící nebo jiný potravinářský podobného charakteru.
Je to velmi starý trik z potravin, aby chlebíčky aj. neokoraly i když jsou stále čerstvé, což se za pár hodin v lednici jinak stane.
Jo a ještě...ten papír namoč, zmuchlej, přiměřeně vyždímej a pak znovu rozlož a už můžeš balit či přikrývat potraviny. Používám to dost běžně i na oslavy apod., protože jen tak nebo pod igelitem, ev. alobalem všechno za krátko okorá. Takhle sundám papír před podáváním a je to jako bych to právě udělala.
Ahoj, já osobně jsem zkoušela jen jedno - tandoori quinoa - a bylo to fakt výborné. Ale zbytek neznám, takže nevím, jak je na tom maso.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.