já dělám rizoto jen když mi zbyde maso z pečeného kuřete, lehce osmahnu bílou papriku, přidám rajčata, maso, rýži, dám do pekáčku, přidám vodu a bujon a zapeču. Můj přítel totiž miluje křipavou rýži (nevím jak jinak to nazvat), takže peču dost dlouho. Možná bych tohle ani rizotem nenazýva, spíš rychlá varianta kuřete s rýží
Kuřete prý jíme dost, takže u nás jede tuňákové rizoto s kari. Prostě osmahnu cibulku na pánvi, pak přidám kukuřici, hrášek, mrkev. A nakonec přidám rýži uvařenou se solí a kari. A míchám, míchám... vyklopím konzervu tuňáka, počkám, než se prohřeje a hotovo.
česky a všem moc chutná ... mleté hovězí maso dám na malilinko olivového oleje, jeden masox, pepř, zázvor a kari osmahnu, podleju a "dusím" ... na cibulce (když se mi nechce tak bez) udělám rýži ... když je maso hotové, přidám hrášek v plechovce jen prohřát a smíchám s rýží, poté posypu sýrem nebo parmazánem ...
jedině italské. a co mám přítele itala, tak ho vaří on nejlepší je houbové nebo špenátové :p
méně než
10 příspěvků
Italské ale dietami ho zakazujeJe to moje nej jídlo! České je taky fajn, ale tak nějak pouze pro zaplácnutí žaludku.
Já dělám rizoto české- osmažit cibulku, na ní kuřecí, přidat zeleninu (kukuřice, mrkev, hrášek) podusit, ochutit solí, pepřem, červenou paprikou, trochou masoxu, česnekem a přidám nasekanou petrželku. Smíchat s rýží- dělám normálně ze sáčku.
Někdy ho udělám na "mexický způsob" a to přidávám pikantní klobásu na kolečka, papriku, zelené fazolky a rajče.
Obojí zasypat sýrem nebo parazánem.
Uvařím rýži Uncle Bens v pytlíku.
Na pánvi orestuju zeleninu Findus - směs dle chuti,přidám nakrájený česnek,na druhé pánvi orestuju krůtí maso na kousky a vše zamíchám s rýží,buď rovnou do míchanice nasypu strouhaný sýr nebo každému na talíř dle chuti.
Není to klasické rizoto,prostě rýže zamíchaná s něčím + kyselá okurka k tomu.
Lehká a rychlá večeře styl "co dům dal"
Jedině po italsku, česká parodie ve stylu sterilovaný hrášek-zbytky masa-zbytky oschlé laciné rýže mi nikdy nechutnala. Rýži smíchanou se zeleninou si klidně dám, ale to není rizoto
Dělám české rizoto, víc mi chutná, to italské mi přijde moc "ublemtané". A pro ty, co by mi někdy chteli tvrdit, že to není rizoto- já se sichruju, zásadně "tomu" říkám Riziko.
Já rýži nevařím, ale dusím : 2 díly rýže a 3 díly studené vody dám do hrnce, přidám kousek másla, celou menší cibuli, přikryju pokličkou, nechám dojít do varu na litinové plotýnce a vypnu. Ono to samo dojde za půlhodiny ( právě na ty plotýnce, bez ní to nejde ) . Rýže si uchová lepší chuť, vařená mi nechutná žádná.
Než rýže dojde, orestuji maso ( nebo játra ) , přidám např. konzervové žampiony nebo mraženou zeleninu nebo nakrájené čerstvé mango, podliju vývarem, přidám podle chuti koření, chilli nebo sojovou omáčku, ... a na závěr to zamíchám do rýže. Podávám se sýrem a okurkou, rajčaty, případně s čerešňovým kompotem.
Dělám obojí, ale nejvíce mi asi chutná česká klasika - hovězí dusím na cibulce v papiňáku spolu s nakrájenou čerstvou kapií a mraženým hráškem a případně pár pravýma hříbkama, ochuceno klasicky - mletá paprika, česnek...
Potom smíchám s rýží a dám zapéct do trouby. K tomu tuna sýra a okurek, mňam!
Btw nikdy by mě nenapadlo, jak tu píšete o rizotu z mlet. masa, že to bude jedlý, dokud jsem to neochutnala - zkuste, to vynikající (za mě s kombinací mrkev-hrášek-kukuřice)
Cituji Dasule: Btw nikdy by mě nenapadlo, jak tu píšete o rizotu z mlet. masa, že to bude jedlý, dokud jsem to neochutnala - zkuste, to vynikající (za mě s kombinací mrkev-hrášek-kukuřice)
Dělám ho stejně jako ty, a mooc mi to chutná, jednou jsem to uvařila jako oběd z nouze, a dneska je to u nás doma nejoblíbenější rizoto...
Reaguji na berolina: špenátové rizoto? to mě zajímá to musí být ňamka!
Jinak mně nejvíc chutná vařené ve vývaru a chvilku před dokončením přimíchám zeleninu, nejlépe čerstvou. Když mraženou, tak nijak neupravuji, jen propláchnu několikrát horkou vodou aby povolila. Ani nemusím mít maso. A navrch parmezán, mám ráda náš Gran Moravia
Já jsem dříve dělala rizoto česky - normálně ve slané vodě vařená rýže, nějaká obyčejná parboiled, až byla měkká, vodu jsem z ní slila, zamíchala jsem do ní ohřátou a vegetou ochucenou mraženou zeleninu, na talíři jsem to posypala strouhaným eidamem.
Pak jsme s přítelem zkusili italské risotto - z rýže arborio, později i z rýže carnarolli, na šalotce, bílém víně a kuřevím vývaru, na konci jsme do toho zamíchali parmazán, mražený hrášek a obrané vyvařené kuře. Od té doby nechci jiné rizoto.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.