Zapékáte je někdo?

arrow
profile_image
Wendsdy
od 17. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jáhelník - zapečené jáhly jsou celkem známé....

Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu). Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá. Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku. Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.

nebo : http://recepty.vareni.cz/jahelnik/

Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.

arrow
Neprodává v Bazaru

já dělám jáhly zapečené v paprice,
osmažíš cibulku, přidáš jahly(míchat ať se nechytnou)restuješ asi tři až pět minutek a pak zaliješ vodou (pro lepší chuť lze přidat i bujon), až byly hotové přidala jsem šunku na kostičky a hodně sýra a koření naplnila jsem tím půlky paprik a dala zapéct a bylo to mňam!

arrow
profile_image
angor
od 21. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na boruvka18:
Jáhly jsou právě při hubnutí vhodné - oproti rýži, bramborám, apod.
My jsme tedy dělali jen rizoto - a to je mnohem chutnější než s rýží. Jinak spíše jíme pohanku, kuskus, těstoviny, cizrnu aj.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já tedy jáhly nespařuji, jenom je hodím do vody a uvařím. Nepřijde mi nějaký velký rozdíl v chuti.
Jednou jsem dělal jáhlové kuličky. Nebylo to špatné. A pak ještě plněná rajčata směsí z jáhel rajčat a papriky. To už se ale moc nepovedlo.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji PardGalen: Já tedy jáhly nespařuji, jenom je hodím do vody a uvařím. Nepřijde mi nějaký velký rozdíl v chuti.

taky tak a je stím méně práce

jáhly mám moc ráda na sladko se sušenými švestkami, rozinkami, oříšky, medem a k tomu ovoce
na slano mi moc nechutnalo, nemělo to žádnou chut...

nejraději staročeský jahelník . povařený v mlíce, s jabky, hrozinkama a skořicí zapéct a je to takový koláč. Jinak i jáhlová kaše, jak tu už bylo, naslano nemusíím

arrow
profile_image
Mifulka
od 21. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jednou jsem chtěla dělat jáhlový šišky z mákem a dopadlo to dost blbě vůbec se to nepojilo,tak jsem z toho pak udělala takovou divnou zapečenou hmotu,která chutnala nic moc

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené