Jak připravujete? Já je dnes zkusila na sladko s kompotovaným ovocem a moc mi zachutnaly, jsou vůbec vhodné, když chci trochu zhubnout?
Já je mám taky ráda, ale na slano. Kdyz jsou hotové tak je jen posypu trochou balkánského sýra, je to rychlé a výborné . Ale jestli jsou jáhly dietní, tak to bohužel nevím .
Jak moc ty jáhly nabydou? Kolik jich dát na jednu slušně velkou porci? A jak je děláte, nikdy jsem je neměla, vaří se ve vodě?
no řekla bych že nabydou asi jako kuskus mi přijde, na porci bych zkusila třeba tak půl hrníčku?
jinak aby jáhly nebyly hořké, tak je třeba zalít horkou vodou a slít a takhle třikrát, jednou ani dvakrát prý nestačí. Já to tak dělala a byly výborný, pak jsem vařila jen 10 min do měkka.
Jo a ještě mi jedna ukrajinka říkala (dělají je pořád) že když se dělají na slano, tak promastit trošku máslem, že prý jinak nejsou nic moc.
Reaguji na salcinka: mňam jen s balkánem musí být taky super
jinak třeba pohanku fakt nemusím, ale ty jáhly mě dnes nadchly, myslím že budou dobré i jen jako příloha
Cituji Janinkaa: Jak moc ty jáhly nabydou? Kolik jich dát na jednu slušně velkou porci?
Nabydou hodně,nedávno mě ujela ruka a nasypala jsem půl pytlíku a byla toho mísa,že jsme to tři dny měli k jídlu
Já osobně je vařím(chviličku-pár minut,do vody přidám kapku oleje a maličko osolám)),to sama poznáš,kdy vypnout-pak je propláchnu studenou vodou,připravím pánev a dám na cibulku,přidám třeba kousky už osmaženého kuřecího masa a přidám kukuřici,mám ráda pálivé,tak někdy dám chilli.Nebo je dělám s žampionama atd..jdou v podstatě dělat na všechny způsoby.
Za studena je mám jako salát-nakrájím papriku,rajče,přidám kukuřici a promíchám se sojanezou.
Jdou i jako příloha třeba k nějaké zeleninové nebo masové směsce.
Vím,že je většina lidí spaří vařící vodou,já je jen vařím.
Toto jsem zkoušela,není to špatné,ale já mám raději slané
Jáhlová kaše
Ingredience
1 hrnek jáhel, 3 hrnky mléka, 2 lžíce másla, 2-3 lžíce medu, 1 vanilkový cukr, skořice, granko nebo strouhaná čokoláda, ovoce
Postup
Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou(já opět vařila). Okapané zalijeme mlékem, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme, dokud se mléko nevsákne a nevznikne kaše (trvá to asi 15 minut).
Uvařenou kaši ochutíme cukrem, medem a špetkou skořice.
Na talíři posypeme skořicí nebo grankem (případně obojím), ovocem a ozdobíme meduňkou.
Jáhly si dělám na snídani - třikrát spařím, pak vařím asi 10min.
Mírně osolím a po uvaření vmíchám javorový sirup.
Mám pocit, že dávám 70g, ale vždycky se najím dosyta.
Jinak můj oblíbený primitivní recept - nastrouhám jablko (nebo na kostky) a posypu skořicí.
Občas přidávám i sušené sojové mléko.
Jáhly jsou určitě dobré na hubnutí.
Ještě jsem zkoušela dát místo skořice kokos a bylo to taky výborný.
Ale dochutit si je můžeš jakkoliv. Občas přidávám oříšky, rozinky, ...
Já si dělám jáhly se sušeným ovocem-brusinky,kokos, oříšky apod.. Potom si je připravuji s javorovým sirupem,nebo si rozmačkám jahody,borůvky,banán a je to taky mňamka.
mňam holky vše zní báječně, díky za tipy, jinak jsem našla i recepty, kde jáhly upravují jako rizoto, to taky musí být moc dobré
Cituji Rumvil: vmíchám javorový sirup.
už si ho budu muset koupit, zatím jsem se k tomu nedostala
Cituji boruvka18: kde jáhly upravují jako rizoto, to taky musí být moc dobré
V podstatě to co jsem psala(s tím kuřecím),je takové rizoto,je to vynikající,pokud máš ráda krevety(já na nich ujíždím)tak jsou jako rizoto s jáhlama výborné,jen přidám zvlášť když dělám na pánvičce krevety česnek,chilli olej,¨kari -pak dám jahly a hrášek-promíchám -nakonec trochu zaliju smetanou-ona to zjemní,ale být nemusí a nebo klidně nahradit ovesnou smetanou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.