Chtěla bych poradit. Sladké (cukrovinky i ovoce) miluji, chtěla bych to omezit, ne že bych přibírala, ale ze zdravotního důvodu. Kterým věcem se vyhnout a které jíst i nadále. Držely byste se hesla, že třeba ovoce (v některých druzích je cukru až až) prostě ANO a sladkosti typu tatranka, tyčinka, sušenka NE ?

arrow
profile_image
aniiiishka
od 25. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

taktak..ovoce...hlavně treda ráno a dopoledne pak už spíš ne)...a že si chceš zamlsat..myslím že jednou za čas to nevadí )

Když mám chuť hřešit, tak si zahřeším co se týká sladkostí hlavně ráno a dopoledne, protože vím, že si s přijatými sacharidy moje tělo poradí na jedničku, než kdybych si sladkosti dala třeba ku večeru Sladkostí zůstanou a budou mou slabostí Takže hold o to víc musím na sobě makat při cvičení

Cituji Ziralka: z jakých důvodů sladkému vyhlašuješ válku? To taky dost rozhoduje o tom, jak ho nahradit.

Řekla bych že spíš z rozumového hlediska, jelikož já opravdu můžu sníst cokoliv a nepřibírám (zatím) a právě jsem se furt cpala různýma sladkostma, ale i tím ovocem a moje okolí to nechápalo pár lidí mě začalo strašit s cukrovkou, že si ji i můžu vypěstovat a to bych nerada.

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Ziralka: vař se třtinovým

Řepný i třtinový cukr jsou z chemického hlediska pořád to samé - sacharóza. A ta je pro lidský organismus prostě škodlivá. Samozřejmě, třtinový cukr obsahuje zbytkovou melasu. V té jsou i nutričně významné látky, ale jenom v malém množství. A vzhledem k tomu kolik člověk cukru zkonzumuje, je to prostě zanedbatelný rozdíl, takže i třtinový cukr je pořád jenom "jed"...

Jinak já zastávám názor, že všeho s mírou. Čerstvé ovoce bych rozhodně z jídelníčku nevyřazovala. Ale sladkosti bych se snažila omezit. A to nejenom z hlediska sacharidů, ale taky tuků...ale myslím, že nic se nemá přehánět, takže když si občas dáš čokoládovou tyčinku, tak se svět nezboří

arrow
profile_image
modena
od 21. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Med, třtinový cukr používat jako sladidlo. Pokud máš chuť na sladké, tak sáhnout po kvalitní čokoládě (co nejvíc kakaa). Nikoliv čokolády typu milka atd, kde je to pouze obarveny ztužený tuk. Já jsem si i dost zamilovala bílý jogurt s medem.

Cituji modena: Nikoliv čokolády typu milka atd, kde je to pouze obarveny ztužený tuk. Já jsem si i dost zamilovala bílý jogurt s medem.

Díky bohu milka atd.jsou pro mě pasé, to mi totiž vůbec nechutná...kupuju si cca 62%kakaa a i vyšší protože to mám ráda, ale ne každému to jede. Ale je fakt že tatranky, sušenky i když se o nich říká v reklamách, jak jsou úžasné (např.Bebe) bych fakt měla vypustit, to je podle složení skoro samej cukr, když se na to dívám. Ale sušenky mi právě dost chutnají. Asi budu muset upéct něco zdravějšího doma. Máte na nějaké recept některá?
A bílý jogurt mám ráda samotnej, kupuju si choceňský a ten je super, je to podle mě pravej jogurt, na light produkty moc nejsem....

Reaguji na 5Peta:
Choceňský má myslím okolo 10% tuku což je už hodně, volila bych okolo 3-4% a jednou za čas si dala tento tučný.
Jinak Poela má pravdu s třtinovým cukrem, spousta lidí si myslí jak jí zdravě třtinový cukr a používá ho, ale ten již se taky bělí.

Cituji R17: třtinový cukr a používá ho, ale ten již se taky bělí.

Já mám totiž spíš problém v tom, ne že bych sladila, to vůbec, káva ani čaj slazené mi nechutnají, celkově slazené pití je pro mě hnus, ale ty věci jako jsou sušenky a tyčinky, protstě takový ty blbinky na "zaplácnutí"... to se nezdá, ale když si pak čtu to složení (kolikrát tak miniaturní, že ho ani nepřečtu), tak je to furt jen cukr a curk...

Cituji R17: Choceňský má myslím okolo 10% tuku což je už hodně,

Hodně to je, ale mně fakt chutná a celkově moc tučná jídla (když pominu ty sladkosti) nejím a navíc je to jeden z mála mléčných výrobků, po kterým mi není špatně. Mléko samotné třeba vůbec nemůžu.

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak se zkus "zaplácnout" něčím zdravým, třeba oříšky. Ty jsou sice taky kalorické, ale aspoň jsou přírodní a není v nich kdovíco.

Holky a která potravina obsahuje málo cukru sama o sobě? Já mám třeba ráda kuskus a když jsem se dívala na jeho složení, tak větší část ho jsou taky sacharidy. Mám namysli něco takovýho neutrálního, co se dá jíst na slano i na sladko.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na 5Peta: všechny přílohy jsou sacharidy. Zkus třeba tvaroh - s oříšky, kokosem, kakaem, ovocem, medem nebo na pomazánky.

arrow
profile_image
poella
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji 5Peta: Holky a která potravina obsahuje málo cukru sama o sobě?

Kolem 50% přijaté energie by měly tvořit právě sacharidy.
A nesmíš si plést pojmy cukr ( =sacharózu) a sacharidy obecně, což je celá skupina látek. Ne jen cukr
Cukr jako takový je samozřejmě dobře omezovat, ale sacharidy tělo prostě potřebuje, takže ani přílohy by se neměly úplně vypouštět. Zvlášť když ani nemáš problémy s váhou.

Jinak nízký obsah sacharidů má třeba cottage. Ten se dá jíst jak na sladko, tak na slano.

Jo, cottage a normalni tvaroh jsou docela dobré nápady, díky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené