arrow
profile_image
Lolla_Bunny
od 21. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravím,
zajímalo by mě, kolik % tuku v sobě asi tak má uzené maso (převážně vepřové, ale i drůbeží, hovězí..). Hledala jsem odpověď na svoji otázku na internetu a wiki mi našla o uzeném pěkný článek. Pochopila jsem, že má hodně bílkovin, ale nechápu poznámku: tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 %(vepřové maso 20 %, ale jinak až 40 %). Mám to chápat tak, že např. drůbeží uzené má třeba 2 % tuku, zatímco vepřové třeba 35 %? Předem děkuji za odpovědi .

arrow
profile_image
dove
od 31. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

uzené maso je úplně stejně tučné jako neuzené maso - tzn. záleží na tom, co je to za maso...kuřecí šunka bude mít tuku minimum, naopak anglická slanina, turistické salámy, nebo uzená krkovička klidně víc než 50%

uzené maso je nezdravé spíš svým vysokým obsahem soli a také možnou přítomností karcinogenních látek, které vznikají špatným vyuzením

Reaguji na dove:
To samé jsem chtěla napsat.

arrow
profile_image
noye
od 2. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

špatné vyuzení v tomto případě moc nehrozí,to bys ho musela zaprvé konzumovat tuny, zadruhé dnes je uzení řízený proces..takže rozhodně lepší uzené kupované než uzené domácí ..jinak souhlas s prvním příspěvkem,moc pěkně napsáno

arrow
profile_image
Lolla_Bunny
od 21. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Aha, děkuji moc za odpovědi, doma jsme nikdy nějaké tučné salámy nemívali, ale přítel si rád vytáhne uzené domácí (nějaké vepřové, ale nevím, jakou část) a je schopný ho sníst celý (asi půl kila) a pořád mi tvrdí, jak je to dietní a výživný. To mně se teda fakt nezdá, žádné vepřové není dietní.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na noye:
to snad nemyslíš vážně že něco kupovaného je lepší než domácí doma děda koupí pěkné kousky masa naloží se do soli a pak se udí a neznám nic lepšího než pěkně teplé masíčko vytažené z udírny!!

Jasně není na tom zdravá ta sůl a to že se to dělá v kouři, ale když si v létě opíkáš klobásek, špekáček nebo cokoli griluješ klasicky na uhlí tak je to to samé - a taky takové maso nejíš přece každý den takže když si dám jednou do roka uzené masíčko tak mě to nezabije.

Jinak co se týká těch tuků tak je asi rozdíl když budu udit bůček nebo nějakou kýtu nebo plecko ne? Takže bych řekla že bůček at je uzený nebo pečený nebo grilovaný furt je stejně tučný.

To z obchodu mě vůbec nechutná je to jakési růžové cosi co má takovou bahnitou konzistenci fuj fuj fuj...
Myslím si že ses ptala na klasické uzené maso a ne na uzeniny (salámy) z obchodu?

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Kokinecka: pak se udí a neznám nic lepšího než pěkně teplé masíčko vytažené z udírny!

souhlas..maso jíme převážně domácí(hovězí,vepřové,skopové,králičí) tohle všechno máme v rodině domácí..a v životě bych to nevyměnila za něco koupeného.Myslím,že dědečkové myslivci,řezníci apod. umí udit dost dobře....líp a kvalitněji než nějaký stroj
Reaguji na Lolla_Bunny:
Jinak uzené maso je zdravé a je výživné a dietní a to hodně, jen musíš jíst uzené maso které je libové. Když si koupíš sušené maso(nevím jestli to znáš, je to sportovní výživa a já ho miluju), tak zjistiš ,že sušené maso je uzené, že má vysoký obsah bílkovin a málo kalorií..pouze musíš mít uzené libové maso ne nějaké salámy, jak už bylo napsáno v prvním přispěvku

arrow
profile_image
Lolla_Bunny
od 21. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kokinecka: JJ myslela jsem maso, ne salámy..

Reaguji na Peg: Sušené maso? To se v těch nákup. řetězcích prodává hned vedle takových těch balených vysočin apod. ne? Myslím, že i přítel to jí často a pokud je opravdu tak dietní, tak pro mě by to alespoň byla pěkná změna.

Jinak holky nechci tu dělat žádné dusno nebo rivalitu, které uzené maso je lepší . Já se v řeznictví ani trochu nevyznám, tak mě fakt zajímá všechno

arrow
profile_image
majda_2023
od 8. 2. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Kokinecka: Uzené maso domácí je nejlepší co znám. ! Souhlasím

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lolla_Bunny: No já to kupuju ve fitku a sport obchodech,takže nevím co je v supermarketu..musíš kouknout na složení..Já kupuju libové sušené,speciální pro sportovce..jen vím, že je uzené..tudíž jsem chtěla říct že uzení nemá žádný špatný vliv na maso..záleží na tom původním mase,které se dalo udit..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené