Reaguji na sunny_:
A kde jsi přesně?já v Londýně. Cottage je fakt moc dobrej, já ted kupuju ještě ten obyč. nakrájím do toho jarní cibulku, cherry rajčátka a malinko pl. hořčice a chutná to taky báječně.
Reaguji na Luc1: Četla jsem na internetu, že jej lze nahradit - Vinným kamenem, neboli pečící prášek bez fosfátů který se kupuje v prodejnách se zdravou výživou. Ale nevím, nezkoušela jsem to. Jinak se dá prý nakypřit těsto i našlehanýma bílkama se studenou vodou. Ale asi né tak jako s kypřícím práškem
Cituji Luc1: ten v Anglii asi neseženu.
oni v anglii nemají kypřící prášek? A jak pečou?.. ..Chci tam jet jako au-pair, tak at vím jak budu dětem péct..
Možná mají, ale vůbec netuším jak se to tady jmenuje. V Itálii jsem kypřící prášek nesehnala, vozila mi ho mamka z CR
Cituji Luc1: nahradit kypřící prášek
Jedlou sodou.
Jinak to mi připadá jako hloupost, že by tam neměli kypřicí prášek, přece jenom, čtu blogy různých kuchařů a pečou tam pokaždé s tím.
Reaguji na Kimm: jééé díky, ale ty jsi ji měla ale taky moc pěknou, úplně jsi mě tím navnadila že jsem jí musela taky upéct. A přiznám se, že už se těším na zítřejší odpolední svačinku až si jí dám s kávou. Mi osobně chutná moc!! A příště zkusím zase jiné ovoce.
Reaguji na mička:
Mě taky moc chutná, ale má rodinka už ji stihla po upečení celou sníst
Jinak já dneska zkoušela banánové muffiny
Bannov muffiny
Reaguji na Luc1:
Určitě koukni Kamarádka v Anglii žije už několik let a co vím tak si vesele peče, horší je to ve Švýcarsku - tam žije moje teta a nemají tam jeden druh mouky (teď ale přesně nevím jestli hrubou nebo polohrubou )
V Itálii taky nebyla hrubá mouka. Ten cottage se jmenuje pineapple British cottage chees. Je fakt výbornej!! Zítra jdu shánět ten kypřící prášek. Kolik KJ má ta pečená oves. kaše? U Kim v blogu jsem to nenašla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.