arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dneska jsem si koupila na svačinu do práce Aspikovou rakvičku (Vajíčko, bramborový salát, majoneza, aspik, vysočina ...) a nestačila jsem se divit. Napočítala jsem 22 éček... Neříkám, že všechny ečka jsou škodlivé, ale 22 ? Stabilizátory kyselosti, konzervanty, protihrudkující látky, barviva atd. No přešla mě chuť. Vím, že i v hotových jídlech (ty které se prodávají v krabičkách a stačí jen ohřát) jich je spoustu a mohla bych pokračovat....
Jaký je váš názor na takovéto jídla ? Je třeba lepší, když si ty samé věci připravíte doma samy ?
Teď se přímo nebavím o zdravé stravě ...

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já takové věci vůbec nekupuji,je to plný éček a konzervantů.Mám malé dítě a éčka a konzervanty hodně kontroluju na obalech.Z tolika chemie jsou pak rakoviny atd.Tohle je super stránka o éčkách http://www.chemievjidle.cz/

arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na ave123: určitě kouknu, dík ....
Jinak já taky "nežiju z éček" a snažím se kupovat věci, bez nich ... Ale ne všechno co mám ráda je bez ....
Ptala jsem se jestli vyjde nastejno si to koupit hotové v obchodě nebo si to stejné si udělat doma ( teď nemluvím jen o tom aspiku) ...

Cituji Midlinkaaa: Ptala jsem se jestli vyjde nastejno si to koupit hotové v obchodě nebo si to stejné si udělat doma

Na tohle se musíš zeptat sama, je lepší si to připravit doma, tudíž víš co v tom je a připravíš si to podle své chuti?
Všechny éčka nejsou škodlivé, ale proč se jimi ládovat ještě víc, když nemusíme?

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Midlinkaaa: Ptala jsem se jestli vyjde nastejno si to koupit hotové v obchodě nebo si to stejné si udělat doma ( teď nemluvím jen o tom aspiku) ...

na to třeba otázka? ty doma vaříz za pomocí éček?

arrow
profile_image
kellys
od 26. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

K tomuto tématu bych doporučila knížku Tajemství výrobců potravin od Víta Nejedlého. Mimo jiné se v ní píše, že je lepší nakupovat potraviny v co nejzákladnějším stavu (tak, aby obsahovaly co nejmíň přídatných látek) a připravovat si z nich jídla doma. Kromě toho je tam i tabulka s rozdělením éček na prospěšná, neutrální a škodlivá... Četla jsem ji a docela mě v přístupu k jídlu ovlivnila.

arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na kellys: Tak jo, zkusím se po ní podívat ....
Až mě to děsí kolik éček může být v jednom jídle .....

Cituji Lucrezia: ty doma vaříš za pomocí éček

Tak aspikovou misku asi doma dělat každý den nebude, to by musela být na volné noze nebo pracovat z domu . A éčka jsou i ve vegetě, bujónu, některých kečupech, majonéze, ...takže jistě se najdou i v doma připraveném jídle.
Moje obvyklá strava ( ovoce, kafé, keksy, pribiňáky ... ) moc éček neobsahuje, když jdu někde na jídlo, vybírám podnik a typ jídla, kde tolik nehrozí, že dostanu nějakou univerzální éčkovou omáčku z pytlíku, ..ale když mi něco s éčkami chutná ( zrovna ta aspiková miska, tavený sýr, ... ) , tak je vůbec neřeším.

arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na dadabus: No právě tak jsem to myslela, že ty éčka jsou stejně i v některých věcech ze kterých bych si to chtěla připravit sama doma ... ( i když jich asi není tak moc jako v tom kupovaném)
Taky když mám prostě na něco chuť tak si to koupím, ale samozřejmě ne každý den ....

arrow
profile_image
carme
od 10. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jojo, na chemievjidle.cz taky chodím, je to super stránka, která mi usnadnila život studováním, prostě se juknu do katalogu a hned vím, které potraviny jo a které ne, navíc mi ani potraviny s éčky nemůžeme kupovat, vysledovali jsme, že potom přítele bolívá hlava, asi je z těch citlivějších, potraviny s éčky jsme vyřadili z jídeláku a je to super, protože je po zdravotních problémech, a ten kdo žádné nemá, neznamená, pro něho, že to do sebe ládovat může, ono za 10 let může být všechno jinak. Jinak jsem si usnadnila život taky tím, že nakupuji bio bedýnky http://www.zdravicek.cz, vepřové a hovězí nejíme, uzeniny taky ne tam je E250, jo jinak na tom zdravicek.cz se chuť jídla zeleniny s tou kupovanou z hyper super nedá srovnat, vaří se z toho samo až máme bouličky za ušima. Předplatila jsem si na půl roku a každých 14 dní mi přijde bedýnka, ušetřilo mi to čas trávit běháním po kamenných prodejnách do hyper nechodím. Jenom vydírají naši výrobce potravin.

arrow
profile_image
Terinka1984
od 16. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, tak teda já jsem vůbec stránku www.chemievjidle.cz neznala. Dobrá stránka. Já se řídím pravidlem, že se nemá nic přehánět. Takže nějaká éčka do sebe dostanu, ale i si dělám saláty a jiné doma sama.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: A éčka jsou i ve vegetě, bujónu, některých kečupech, majonéze, ...takže jistě se najdou i v doma připraveném jídle.

no tak to ale já nekupuju takže to řešit nemusím

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené