Ahoj holky,chystám se dělat tyto kolečka,ale v krému je smetana,myslíte,že v chladu na balkóně vydrží aspoň 14dní?Vždycky jsem dělala cukroví jen s krémem z másla,tak s tímto nemám zkušenosti.Nezkoušela jste některá tento recept?Myslím,že je docela netradiční,já takové cukroví u nikoho teda ještě neviděla.
http://www.apetitonline.cz/recepty/5461-limetkova- kolecka.html
Tak to by mě taky zajímalo, protože já chci dělat linecké košíčky s pařížským krémem a je tam taky ta šlehačka, tak nevím
Ale přece kdyby to nešlo, proč by ty recepty byly, že
Cituji SýkorkaModřinka: protože já chci dělat linecké košíčky s pařížským krémem a je tam taky ta šlehačka, tak nevím
No jak dlouho ti vydrží šlehačkový dost v lednici?Jedla bys tři dny starý dort,který by ti prodali v cukrárně?Asi ne co?Tak čemu se divíš u trvanlivosti.
Cituji SýkorkaModřinka: přece kdyby to nešlo, proč by ty recepty byly, že
To jsou recepty na sladké k nějaké oslavě či prostě udělat,dát hostům a sníst,ne uchovávat týdny na balkoně.
no já pařížské rohlíčky dělám 21.12 většinou a potom to šupnu na mrazák po 24 a vytahuji postupně podle návštěv u toho krému ze smetany bych dala také max. 3 dny, cukroví mám v mrazáku v déze a po rozmrazení to nejde poznat, vydrží nám občas do velikonoc
V receptu se píše, že krém dělat těsně před Vánocemi (řekla bych ne dřív než 23.12.). Předpokládá se, že se potom cukroví uchovává v dobře zavřené plechové dóze (nebo vzduchotěsné umělohmotné) v lednici - ne déle než 3-4 dny, potom už tuk může žluknout a být cítit. Pokud chceš, aby ti cukroví vydrželo déle, můžeš si ho zmrazit, a nebo slepit krémem jen část cukroví a zbytek cukroví slepit znovu s novým krémem, který si uděláš až první dávka dojde.
A recept vypadá dobře, hlavně ten krém Ještě bych to zakončila citronovou polevou.
Cituji simuška: Ještě bych to zakončila citronovou polevou.
To mám v plánu,bude to mňamka určitě,vypadá to tak lehce a svěže...
Asi to udělám,takhle
Cituji simuška: slepit krémem jen část cukroví a zbytek cukroví slepit znovu s novým krémem, který si uděláš až první dávka dojde.
Holky děkuji za příspěvky
Reaguji na Tiakia: Ptám se stejně jako slečna, tak si tu jízlivost pro příště nech.
A je rozdíl nad pařížskou šlehačkou, která se do dortu dává a krémem. Mě zajímá krém, který se dělá tak, jako tady dala slečna.
Nechápu lidi, kteří začínají péct už v půli listopadu. Já jsem si upekla cukroví přes víkend minulého týdne. Vyrábět nepečené cukroví, sušit a polévat čokoládou budu tento týden, odpo po práci. Plnit máslovým krémem a mazat marmeládou začnu až příští týden, tedy pár dní před Štědrým dnem. Cukroví uchovávám v krabicích obalených igelitem nebo smršťovačkou na verandě, teda pokud venku mrzne a ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Jednou se mi akorát do krabice umístěné na čerstvém vzduchu proklovali havrani.
Reaguji na ave123: Myslím, že se vůbec nemusíš bát - vždyť trvanlivost běžné smetany (prodávané v kelímku) je skoro stejná jako u másla. Já dělám třeba tyhle levadulové košíčky a bezvadně vydrží (dokud mi je nezblajznou).
To je škoda že to tak málo vydrží, ale recept se mi líbí... možná se do nich také pustím, limentové věci jsou moc dobré.
Cituji Karamelka12: Myslím, že se vůbec nemusíš bát - vždyť trvanlivost běžné smetany (prodávané v kelímku) je skoro stejná jako u másla. Já dělám třeba tyhle levadulové košíčky a bezvadně vydrží (dokud mi je nezblajznou).
Něco na tom bude.Já jsem si vzpomněla,že jsem minulý rok dělala čokoládové lanýže a v nich byla také smetana a měla jsem je tak 10 dní na balkoně a byli úplně v pohodě....
Cituji halzo: možná se do nich také pustím, limentové věci jsou moc dobré.
Jsou a hlavně je to změna od všech stejných oříškových ,kakaových a rumových náplní
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.