Reaguji na monca114: Cheesecake: 1/4 l polohrubé mouky, 2 lžíce moučkového cukru, 12,5 dkg Hery, 1 celé vejce, 1/2 prášku do pečiva.
Zpracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Potřeme marmeládou /vrstvu si dáme jak máme rádi/.
Dále si smícháme :
0,5 kg měkkého tvarohu /je jedno jestli tučný, nebo polotučný/, 1/4 l mléka, 1 celé vejce, 1 pudinkový vanilkový prášek a cukr podle chuti.
Dáme na marmeládu a celé pečeme 50 - 55 minut v elektrické troubě na 170 st.
Během pečení přehodíme z dolní mřížky na horní.
Reaguji na chocolattecoffee:
ja ťa poprosím na to tvoje tiramisu receptik
Reaguji na panda08:
máš na truffles receptík? lebo ja na to vždy pozerám v markete ale nenapadlo ma to robiť doma
jaj moje nervy zase tu čumím na sladké a potom vyjedám chladničku a špajzku
Jdu sem na radu.Hodně dělám knedlíky ( jako přílohu k masu ne na sladlo).Vařím ve vodě a vždy mi praskne.Nevíte jak tomu zabránit? Ono když s těsta dělám knedlíky tak při tvarování se nikdy neudělá pěkně hladký,takže možná proto.Máte nějaký nápad jak tomu zamezit?
Reaguji na KrásnéToulání: Nevím, nejsem odborník na knedlíky, tak jen můžu říct jak je dělám já - nepraskají.
Dělám je z polohrubé mouky, pořádně prohníst (používám pekárnu, je to pohodlnější), pak je uplácám (jsou hladké) , pomoučím a nechám ještě odpočívat 10-20 minut (ještě nabudou).
No a pak je šoupnu do vroucí vody 10 minut z každé strany do širokého hrnce (vždycky se ještě zvětší, tak akorát na velikost hrnce)´.
Vyndám je nepopraskané, propíchám vidličkou a mašlovačkou potřu olejem.
Reaguji na Veselka10: Nemám pekárnu takže zpracovávám ručně a dávám mouku hrubou,jinak postupuji úplně stejně.No budu zkoušet dál Díky.
Reaguji na KrásnéToulání: Nechat nakynout a propracovat, ještě jednou opakovat a pak při finálním tvarování dobře prohníst vnější hranou ruky, abys vytlačila bubliny, vytvarovat a nechat ještě cca 20 min nakynout pod utěrkou v teple u sporáku (kde se vaří voda na knedlíky).
Reaguji na KrásnéToulání: Lauritta to napsala, jak je to v ruce. Je jedno jestli v pekárně nebo v ruce, ale musí to být důkladné.
Cituji Adka: Výborný cheesecake je ze sýru Philadelphie.
Ano ano, ten co dělám já se peče, ale ten ze sýru Philadelpia se nepeče. Taky suprový.
Reaguji na verula: pošli tu ho v SZ, ať nejsme s těma receptama OT, aby nám to tu nepromázli
Cituji chocolattecoffee: ale ten ze sýru Philadelpia se nepeče.
Peče, ale ve vodní lázni.Klasický americký cheesecake má křehký spodek ze sušenek a másla, vršek z Philadelphia cheese a vajec (žádný pudinkový prášek a tvaroh!) a peče se ve vodní lázni.Po vychladnutí se většinou vršek ještě potírá kysanou smetanou.
Reaguji na panda08: teda jestli se mi podaří sehnat o víkendu rostlinnou smetanu, tak jdu do toho. Vypadají úžasně
Týden.cz: Kvalita potravin v ohrožení - vyšší DPH přeje náhražkám
Že bych to přehodnotila a místo masky Gestil Wonder si Ježíškovi napsala o šunkovar?
Myslím, že budu intenzivněji přemýšlet nad tím, co vše se dá vyrobit doma...
Cituji Red_fire: Že bych to přehodnotila a místo masky Gestil Wonder si Ježíškovi napsala o šunkovar
Šunkovar není špatný, ale stejně ti poslouží i takový ten sáček na tlačenku, tam to vařím já.Spíš bych si napsala o keramický nůž, aby se ti pěkně krájely tenké plátky.Jen ti nesmí (jako mému muži) spadnout na zem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.