arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lauritta: takový ten sáček na tlačenku, tam to vařím já

Určitě se po něm podívám! (Tak to by mohl vyjít i ten Gestil)
Milý nedávnou koupil nějaké nože od Tescomy, v Tescu měli na tu to značku 50 % slevu, takže na mladou domácnost máme slušný základ.

Ale když jsem četla tu zprávu, bylo mi z toho smutno. Co mají lidé s nízkými příjmy asi tak jíst...

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Lauritta: stejně ti poslouží i takový ten sáček na tlačenku

Že se to v něm dá dělat vím, ale stejně mi není jasné, jak to dokážeš upěchovat stejně jako v šunkovaru?

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10: Já mám takové těsnítko (kdysi bylo myslím v top shopu) na sáčky, to dám na konec a pomalu vytláčím vzduch.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lauritta: Jo tak to potom jo. Jinak mi klasicky nešlo moc do hlavy, protože to prostě úplně napěchovat běžně nejde.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Red_fire: Ale když jsem četla tu zprávu, bylo mi z toho smutno. Co mají lidé s nízkými příjmy asi tak jíst...

ty, já bych to zas tak tragicky neviděla, kdo chce jíst kvalitně, tak si poradí - ona to není ani tak otázka peněz jako pohodlnosti. rozšířil se blbý zvyk, člověk zpohodlněl, zvykl si na polotovary atd. Běžně se zakořenil zvykl sáčkových polívek, instantních bramborových kaší, vrchol všeho mi přijde už obalený zamražený smažák!. Přitom kdyby lidi koupili např. kuře - vykostí, udělají polívku, zpracují maso např na řízky, koupí brambor. Já nevidím problém ve financích, ale ve snaze

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji panda08: hm, dovedu si je představit obalovat i ve skořici a ideálně plnit oříškem

no já už to mám naplánovaný - do části dám pomleté ořechy, něco obalím v kokosu, něco poleju čokoládou, do něčeho namletý sušený ovoce. Mé chuťové buňky už řádí

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Lucrezia: Já nevidím problém ve financích, ale ve snaze

Máš pravdu, rozhodně to tak je. Když to řeknu s nadsázkou, chlapi v montérkách si kupují na oběd šest rohlíků a dvacet deka pofiderního salámu, přitom když to rozpočítám, já za těch 20 korun udělám doma pečené kuřecí stehno s rýží a omáčkou a ještě mi vyjde pár korun na trochu salátu...
Jen mi přijde nehorázné, že to výrobcům projde.

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na chocolattecoffee:
ešte raz dik

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Red_fire: Jen mi přijde nehorázné, že to výrobcům projde.

nehorázný to je, ale pokud existuje poptávka, zákonitě existuje i nabídka. Takže jediný fígl jak na ne, je nekupovat..

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Red_fire: já za těch 20 korun udělám doma pečené kuřecí stehno s rýží a omáčkou a ještě mi vyjde pár korun na trochu salátu...
Jen mi přijde nehorázné, že to výrobcům projde.

za pohodlnosť a málo času kupujúceho sa platí a pre tu druhu stranu to je zisk, ... a nie každému sa chce pracovať, je pohodlnejšie to kúpiť ako tomu venovať trochu času .. lebo naozaj očisťiť kurča a okoreniť ho a šupnť do truby zaberie par minut a ryža tak isto ...

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji verula: jediný fígl jak na ne, je nekupovat..

Třeba Laky jezdí nakupovat do Německa, věřím, že kdyby to tak praktikovalo více lidí, manažeři marketů by si toho všimli.
Já jsem ráda za to, že mám poblíž Lidl a znám levnou prodejnu zdravé výživy, tam se toho snažím nakoupit nejvíce. (Samozřejmě ne bez rozmyslu, přemýšlet je nutné všude a u všeho...)

Reaguji na verula: Ano ano, je to tak jak říkáš

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Red_fire: jj, my taky nakupujem většinu ve zdravé, jáhly, kuskus, polentu, pohanku, tofu....

Cheese cake - recept z restaurantu Ambiente:

Ingredience:
Cake:
Kakaové sušenky Derby, máslo, želatina v plátcích, smetana ke šlehání, moučkový cukr, sýr Philadelphia, šťáva z limet
Omáčka:
Čerstvé nebo mražené jahody, cukr moučka
Postup:

Nejprve si připravte klasickou dortovou formu o průměru cca 15 cm. Abyste dort později lépe vyndali a neporušili jej, doporučujeme místo kovového dna použít pečicí papír. Ten je třeba pečlivě přehýbat kousek po kousku kolem celého obvodu formy.
Sušenky Derby (50 g) rozmělněte v mixéru nebo hmoždíři a smíchejte s povoleným máslem (25 g). Vznikne tak korpus, který je třeba velmi opatrně a rovnoměrně rozložit po celém dně formy. Nechte ztuhnout v lednici.
Do studené vody vložte plátky želatiny (3 ks) a nechte změknout. Smetanu (325 ml) vyšlehejte s moučkovým cukrem (75 g), stěrkou vmíchejte sýr Philadelphia a odložte do lednice.
Mezitím vymačkejte šťávu z limet (40 ml), zahřejte ji tak, aby byla jen mírně vlažná, a postupně v ní nechte rozpustit změklou želatinu. Přeceďte přes jemné síto a vmíchejte do směsi sýru a šlehačky. Ihned naplňte formu, zahlaďte a nechte alespoň 3 hodiny tuhnout v lednici.
Na omáčku vám stačí jahody (150 g) a moučkový cukr (asi 15 g). Oboje dejte do rendlíku, ovoce rozmačkejte a pomalu přiveďte k varu. Zmrzlé jahody zpravidla pustí dostatek vody, k čerstvým jí hned na začátku trochu přilijte.
Vařte na mírném plameni, dokud se ovoce nerozpadne. Poté propasírujte přes jemný cedník a dále redukujte na hustotu, jaká vám vyhovuje. Omáčku je samozřejmě možné průběžně přislazovat, myslete však na to, že po vychladnutí ještě trochu zhoustne a zesládne. Hotovou omáčku nechte dobře vychladit.

Vyjměte dortu z formy, rozdělte na čtvrtiny, naservírujte na talíře a každou porci přelijte omáčkou. (pro 4 osoby)

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na panda08: takže Pandičko

IMG_1886_1600x1200.jpg

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na panda08: jde tím všechno - jedny jsou s lískáčem, jedny s mletýma mandlema, v jedněch jsou nadrobený sušenky a jedny kokosový - dělala jsem z čoko se 70% kakaa je to dost hořký, tak jsem doslazovala javorovým sirupem - a té šlehačky jsem dala asi 100ml - nedávej to tuhnout do ledničky, je to pak jak šutr a blbě se s tím pracuje, musela jsem si to znovu povolit ve vodní lázni

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené