kangery1: njn botanicky možná )) Ale spíš jde o nekombinování škrobu s masem atd.
Já se teda držím dělené stravy popsané už kdysi někde jinde. Nevím, co píše Kořínková.
Ciriel
tak manža souhlasil a začal ji tedy včera držet. Jsem na to moc zvědavá, i když nejsem stále přesvědčená. Hlavně nejsem přesvědčená o tom, že když bude třeba celý den jíst uzeninu, tak to není přece vůbec zdravé, no uvidíme taky jak se bude cítit. Má psichycky náročnou práci a třeba se bude takhle cítil lépe.
Ja píše nahoře Magdinka, tak jsme zvolili základní graf.
brambory jsou škroby- tedy kytičky a liek bych podle svých zkušeností jedla taky jen v kytičkách!!!!!
Atanera - no paráda! seš dobrá, žes ho do toho došoupla chlapi si většinou ostře proti takovym věcem!
pokud bude celý den jíst uzeninu, bude hubnout, ale cítit se dobře určitě nebude a zdravý to rozhodně neni, to je jasný, ta strava musí bejt pestrá, to platí dycky. ale jestli bude jíst jako normálně, akorát to oddělý, rozdíl rozhodně pozná. hlavně nevzdávat po dvou týdnech! výsledek je stoprocentní, za to bych dala do ohně i hlavu
a manžel chce zhubnout? to taky chlapi chtěj?
holky, já teda nevim, ale jestli je lilek zelenina, patří do zeleninový skupiny, tj. neutrální. já bych řekla, že to zelenina je, ne? nenapadá mě, co jinýho by to bylo....??????????
Ono také záleží "jakou" jíš uzeninu, tedy maso. Pokud myslíš standardní párek, tak ten je plný škrobu a ač si myslíš, že podle názvu jíš maso, není tomu tak.
Ciriel
on pro žádné diety není, ale minulý týden mu nebylo dobře od žaludku a tak možná pro to souhlasil. Není nějak tlustý, ale tak5-6kg by zhubnout chtěl. Povídal že měsíc to určitě vydrží. Věřím že když se bude po této kombinaci cítilt lépe, bude to držet dál.
Lilek jsem vzala jako zeleninu a dělala jsem ho dnes zapečený a moc chutnal. Nedělala jsem ho poprvé, jenom o proti jindy jsem tam nedala tmavý rohlík. Právě papá kotel zeleniny, tu mi milujeme.
holky, pokud to nechcete držet úpně šíleně přesně, můžete i klasickej řízek/květák/brokolici v trojobalu, přestože je z vajíčka. a taktéž to je i s párkama. a hubne se i tak. ale ty už nejsou moc zdravý, že, ale funkční to je i s nima - vyzkoušeno.
Atanera - no myslim, že cítit lépe se bude určitě, to mně se na tom líbilo hned. na tyhle žaludkový problémy je to fakt dobrá věc.
já sem lilek snad nikdy nejdedla - šel by taky v trojobalu? mám pocit, že sem to někde viděla....?
Ciriel
jestli by šel v trojobalu nevím, já trojobal skoro nedělám. Je to něco jako cuketa a dělám ho takto:
lilek rozkrojím na půl podélně a vydlabu ho. Na pánev dám osmažit cibuli, na ni dám na malé kousky nakrájené kuřeci a nakrájené žampiony. Nechám to osmahnout, pak přidám nákrájený vnitřek lilku, rozkrájené rajče a dnes jsem přidla celou převadvařenou brokolili. Ochutím solí, grilovacím kořením, česnekem a sojovkou. Touto směsí naplním půlky lilku, navrch dám sýr a dám zapéci. Nám to moc chutná a do směsi se může dát cokoliv. Ještě než ten lilek naplním, tak ho posypu nějakým kořením, já grilovací. Peče se tak dlouh dokud nezměkne.
Doufám že jsem to udělala správně dle dělené diety
Atanera:
no super! jasný, dělený to je
už si to kopíruju, todle totiž přesně sedí mym chuťovym buňkám, mňam mňam, co nejdřív na to vlítnu
ty knihy o dělený sou takových receptů plný, dá se dokonce dělat dělená i svíčková atp. známá se o to zajímá a zjistila si takový náhrady za nevhodný suroviny, že už vaří prostě všechno, i klasiku. neskutečný.
Ciriel
to jám mám všechny tři díly od kořínkový, ale nebaví mě je číst protože se tam moc rozkecává a to na mě není. Ten základ znám, spíš si nejsem jistá jenom s některými surovinami. Ta sívčková je přeci jednoduchá, stačí si ji přeci nedat s knelíkama, jen tak samotnou, to já mám stejně nejradši. Nemám moc fantazie, tak mi budeme převážně baštit syrovou zeleninu i když to teplé musím manžovi občas uvařit, nechodí na obědy. Na ty recepty jsem v knize koukala, tak snad z nich něco taky zkusím. Ten lilek ti bude opravdu chutnat. Já jinak vařila spíš tak zdravěji, aby to nebylo tak těžké. Klučina je velký hubeňour, tak toho musím ale krmit normálně. Zítra plánuji pečené kuře a jako přílohu brokolici (tu zbožňuji) a nebo čínské zelí na kefíru.
Atanera: brokolici taky miluju, jakkoliv udělanou.
no tu svíčkovou ona dělá dělenou ale právě se všim všudy, má tam maso, omáčku i knedlík. nechápu. moc sme po tom nepátrala, páč je mi jasný, že bych to stejně nezachytila ale je fakt odbornice. no je jí taky už k 50ti a je jak laň!
já sem na tom s tou jídelní fantazií taky bledě, v tom vězí hlavní můj problém - většinou něco ´objevim´, tak to pak jim denně, než to na dva roky nemůžu ani vidět.
taky zapátrám po nějakym receptu na netu, tam toho bude mraky.
zkusim vypátrat ten lilek i na jiný způsoby, já ho fakt nikdy neměla, vostuda.
Ciriel
od rána přemýšlím co dám manžovi do práce k jídlu ve zvířátkový den. Napadá mě jenom jogurt, to se mu ale asi brzo přejí. On nemá možnost si tam nic ohřívat a vůbec už nemá čas si něco dělat sám. Zeleninou se nenají a on jí až v 15.hodin a taky i mnohem déle když přijde dom. Doma ani nesnídá. Při kytičkách to je jednodušší, vezme si ovoce a tmavý rohlík a k večeři mu udělám třeba těstoviny se zeleninou. Tam bude mít velký časový rozestup mezi ovocem a zeleninou. Dnes budu asi šmajdat po marketu a hledat nějaké nápady.
Atanera: na tyhle situace je dobrý něco uvařit předem - stačil by třeba přírodní řízek a k tomu čerstvá zelenina, nebo i ten řízek v trojobalu, nebo sýr, pokud je má rád. pro chlapa je to asi těžší, protože potřebuje jídla víc. mně stačí k jeden hermelín a je po hladu, ale chlap by jich musel sníst hodně a to už je celkem hnus, jak je to samotný bez pečiva.
já si dělám i smažák samotnej s tatarkou a kečupem, neni to nejzdravější, ale zařazuju to mezi zvěř v pohodě.
každopádně jestli má manžel rád zeleninu, tak máte ohromnou výhodu, protože ne každýmu chlapovi chutná tak, aby jí mohl nahradit přílohy. snaž se mu třeba dělat saláty, kam dáš tučný věci, ktery zasytěj - kysaná smetana, šunka, majolka, sýry. a nebo nějaký vaječný placky, jestli znáš, jak se dělaj z vajíčka, mlíka a trochu strouhanky (nevadí tam, když je jí malinko, ale ani tam být nemusí - omylem sem ji tam zapomněla dát a bylo to taky dobrý), zamíchá se to, na pánvi osmaží, pomaže hořčicí, dá se na vrch nějaká sterilovaná zelenina a je to fakt dobrý i bez chleba.
na začátku dělený je nejtěžší se naučit na tu ´silnou´´chuť jídla, nezjemněnou pečivem, přílohou atd. ale jde to. a já už teď nic takovýho nejim, nepotřebuju, nemám na to ani chuť.
jo a ještě detail, možná důležitej - nemusí to být držený na dny. dny sou tam proto, že je to jednodušší, ale neni nutný mít jeden den zvíře a druhej rostlinu. můžeš to kombinovat, ale dodržovat časový rozestupy, třeba by to pro manžela bylo vhodnější...?
Ciriel
Jak velkej má být ten časovej rozestup? To by mi přišlo takový jednodušší, asi se do toho taky pusím... Nevíš o nějaké šikovné knížce, kde by to bylo vysvětlený a kde bych našla i nějaké recepty? Hned bych si ji koupila, ale Kořínkovou nemyslím, ta je prý docela zdlouhavě a nudně napsaná...
Největší problém mám s tím vařením, vůbec mě nenapadaj žádný kombinace k obědu nebo večeři. Snídaně a svačiny jsou v pohodě, ale hlavní jídlo nevím nevím. Ten lilek byl skvělej nápad, ale to je jen jeden - a dál??
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.