Marge1980; Ja ho delala standartne. Vyndala z obalu , nechala odkapat. Rozrizla jsem na pulkySmakouna, do toho vlozila platek sunky na to syr. Priklopila obalila (nabodala paratka aby se nerozpadl )jako rizek , osmazila. Byl moc dobry s cimkoliv. Ja davam jako prilohu okurkovy salat. Misto octa do okurky vymackam citron. Kyselost stejna ,neliba vune octa zazehnana.Amanda
amanda1
no, to zni skvele Ja udelala toho uzeneho v syrove omacce a k tomu duseny zeleny chrest, ale bylo to spis slabsi, hlavne ta omacka...
No, pokud jde o Šmakouna, já ho občas jím, ale že bych byla nadšená, to se taky říct nedá - takové slané nic. Když si ho upravím, tak to jde, ale taky znám lepší pochoutky. Zas já naopak ráda ty saláty z něj, které tu skoro všichni haněli - asi jsem divná
Amando, sójové mléko se dá koupit sušené, a docela dobré, snadno rozpustné (mně se osvědčil soya creamer Timex, ale je jich mnohem víc), tak si najdi nějakou malou skleničku třeba od koření, nejlíp se sypátkem, přesyp do ní sójové mléko, strč do kabelky a v baru nasyp do kafe - já to taky tak dělám. A ještě si nosím placatý Irbis, kdyby někde - i na návštěvě - neměli umělé sladidlo (i když kafe já nesladím, zato čaj s mlíkem jo).
ronnie
to je super tip Vybavila se mi hned takova ulitla predstava, ze jsem nekde na pracovnim obede ci veceri v nejake lepsi restauraci a vytahnu vlastni mleko do kafe Jak to ale jinak delat? Restaurace nejsou vubec vybavene
Holky šmakoun jakýkoliv, když nakrájíte na kostičky, tak je dobré dost jej postříkat sojovou omáčkou a nechat marinovat. Natáhne si chuť a pak na cibulku+olivový olej dejte zeleninu nebo lečo, přidejte šmakouna, dokořeňte koriandrem, paprikou, pepřem, solí a zahustěte. A máte super směs k rýži nebo těstovinám. Nastrouhaným uzeným sýrem to vylepšíte.
Doubrou chuť.
Muž to moc chválil!!!!!!
janis
janis
Dík za tip, to zkusím. sójovku já můžu.
Marge1980
V lepších restauracích to řeším tak, že ten den zvolím zvířátka a do kafe si dám mlíko - stejně, co bych si tam dala k večeři, kdybych nesměla maso? A to, že u toho nemůžu pít, řeším buď tak, že tam jedu autem (a ještě mě všichni litují), nebo zalžu, že beru biseptol...
janis
Jo, teď mě ale napadlo - šmakoun k rýži nebo těstovinám? To ale není dělenka, šmakoun je čistá bílkovina, ne?
Ronniešmakoun je čistá bílkovina, takze se sacharidama nee
No tak ty vaše recepty už zní líp, já to akorát osmažila s bylinkama.
Ale ten šmuch octa tam je a je to i napsané na obalu, tak si nevymýšlím. Blbec jsem studovala obal až když jsem to otevřela a čuchla.
Já ocet naprosto nesnáším!!! Vyhýbám se mu asi už deset let.
Nekoupím to znovu, prostě ne.
Merge,
omlouvám se Vám, že jsem vám vletěla do toho vašeho rozdělení.
Místo sacharidů dejte prostě podušenou zeleninu, to zní líp,ne?
Já jen dala tip na toho šmakouna, jak je lepší stravitelný.
janis
Holky a co řikáte na umělý sladidlo obecně? neni to nějak šíleně nezdravý? můžu ho v takovym množství, že si z něj můžu udělat třeba mrkvovej salát? neni mi to moc sympatický, jaká je to chemie, ale zase toho cukru je v dobrym zeleninovym salátu fakt mooooc
Ciriel
no, já řeším podobný problém, já dávám dvě pol.lžíce medu do vody rozpustit, a tím řeším slazení, ale i to se mi zdá hodně,
a jak řešíte čisté jogurty, tvarohy, já si dávám do misky ovoce, i kompotované sladidlem, pokapu medem jedna lžíce ve vodě, na to tvaroh oslazený ovocným cukrem a posypu kokosem, a zdá se mi to dost, ale mně to tak chutná
Doporučuju sehnat si rostlinku "Stevia Rebaudiana" která má úžasnou sladivost, příjemnou chuť a hlavně je přírodní a netoxická. Nejčastěji používaný umělý sladidlo Aspartam (obch. název NutraSweet) je jeden z nejhorších neurotoxinů vůbec. Jsou ho mimo jiné tuny v "light" limonádách a pod. Čtěte např. na http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1254
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.