Dobrý den, chtěla bych vysadit pečivo a hledám nějakou vhodnou alternativu, která by nebyla ani moc finančně náročná při mém platu servírky. Nejraději bych takové alternativy, které zasytí na co nejdelší možnou dobu, abych nemusela pořád chodit užírat a která by dokázala nahradit pečivo. Děkuji za každou radu.
Pečivo nahrazují vším možným. Třeba kukuřičné a rýžové (ne ty pufované) chlebíčky. Ale ponejvíc se snažím to nahradit zeleninou nebo větší porcí bílkovin.
Např. na snídani místo dvou míchaných vajec s chlebem si dávám tři míchaná vajíčka a tomu kupu zeleniny, popř. třeba i kousek sýra nebo šunky.
A holky, jen tak mimo, můžu se zeptat, proč je pečivo tak "hrozné", nebo proč je teď tak IN ho nejísts? Nechci být jízlivá, jen mě nějak nenapadá proč.. i když se o tom mluvilo hodně v souvislosti s pletí a postavou Já se třeba klíďo přiznám že běžně večeřím i snídám klasický rohlík s máslem, šunkou, atd. a nejsem ojebáková a mám úplně normální, ploché břicho (i když je pravda, že já můžu sníst tři meníčka z mekáče, nudle od číňanů, litr zmrzliny apod. během hodiny a zůstanu pořád stejná. Jsem strašně nenažraná a milovník nezdravého jídla ) Tak by mě to zajímalo.
Reaguji na Blacky:
protože v pečivu není nic, co by tělu dalo něco dobrého, naopak. Vysadila jsem před lety a je mi o 1000% lépe teď se o tom akorát začalo víc mluvit, mně osobně to taky přijde jako hysterie, ale kdo přemýšlí nad tím co si cpe do těla, tak na to jednou přijde sám
Cituji Blacky: já můžu sníst tři meníčka z mekáče, nudle od číňanů, litr zmrzliny apod. během hodiny a zůstanu pořád stejná.
to nemá nic společného se štíhlostí, ale se zdravím. Od doby co jsem si přestala plést žaludek s popelnicí (hlavně lepek a bílý cukr mě ničili) tak mi zmizel atopický ekzém, problémy s candidou, zlepšila se pleť a senná rýma je téměř nulová
Ale ty Knackebroty jsou také z mouky, ne? Vždyť je to v podstatě také pečivo... a rýžové chlebíčky se moc nedoporučují.
Já osobně kupuji žitný chléb Moskva nebo celozrnný žitný, je mi fajn, cítím se skvěle, jsem štíhlá (a ano, dřív jsem nebyla, stačilo vynechat sladké). Tělo potřebuje i sachry, nejen bílkoviny - narážím na slečnu výše, 3 vejce a zelenina se mi nezdá úplně fajn...
Cituji muvinov: chtěla bych vysadit pečivo a hledám nějakou vhodnou alternativu
vysazuješ z jakého důvodu? občas si koupím (někdy i upeču) něco ze špaldové nebo bezlepkové mouky, záleží jestli se vyhýbáš lepku. Naučila jsem se snídat daleko zdravější věci, místo koláčů konzumovaných za poklusu jsou fajn raw tyčinky nebo sušené ovoce, šunku a sýr jím jen tak se zeleninou třeba, koláče peču z jiné mouky než pšeničné, těstoviny kupuju bezlepkové, z quinoy nebo z mouky ze sezamových semínek, uf
Ty pufované a rýžové věci mi přijdou jako pěkný hnus. Podle mne člověk pečivo vůbec nepotřebuje. Jen si na něm vypěstoval závislost, protože je vždycky po ruce a rychle zaplácne. Taky záleží, k čemu to chceš jíst. Za snídani by se našla alternativa... nebo jdou udělat různé paleo nebo raw semínkové chlebíky, které jsou bez lepku a superzdravé. Ale možná by bylo lepší si to srovnat v hlavě, proč bys to měla (ne)jíst a ničím nenahrazovat. Prostě jen jíst jiné věci.
Já po pečivu hrozně přibírám. Takže proto pečivo skoro nejím, jím jen opravdu celozrnný z bio obchodů.
Cituji Amour: Ale ty Knackebroty jsou také z mouky, ne? Vždyť je to v podstatě také pečivo
Taky nechápu, kalorie stejne, mouka taky.
Cituji mroskvicka: Ale každý ať si papá co chce, je to jeho zdraví
to jo, ale občas se někdo chytne nějakeho članku na netu aniž by tomu rozuměl, kvuli zdraví ok, ale třeba kvuli hubnutí mi to přijde prašt jak uhod. Ono není jasne proč ho chce vysadit.
Nedávno tady byla diskuze jak se slečna divila, že nehudbne a jí zdravě a cpala se vločkama, celozrným pečivem, ovocem a nevím čím ještě.
Reaguji na Amour:
můj jídelníček je několikrát konzultovaný s výživovým poradcem i fitness trenérem a je absolutně v pořádku... samozřejmě že sacharidy přijímám v rýži nebo bramborách, popř. v těch kukuřičných chlebíčkách nebo i bezlepkových těstovinách
Nicméně k tématu. Pšeničné pečivo není fajn a nikdy nebude. Stačí si najít nějaké zahraniční studie. Ale 100% žitný pokud lpíte na pečivu je ta nejlepší volba, ale moc lidem nechutná.
Cituji DominikaP: to nemá nic společného se štíhlostí, ale se zdravím
Já jsem na 100% zdravá a to jím pečivo už x let samozřejmě. A u mě nějaká ta rýma jednou za rok určitě není tím, že jím pečivo. Prostě mě tohle celkově přijde přemrštěné, když chce někdo hubnout, tak asi ok. Ale nevím, proč by normální lidi nemohli jíst pečivo. Já cvičím a i když jsem podle tebe asi popelnice což teda není pravda, samozřejmě že to nejím každý den jen jsem napsala příklad, že ať sním vše co je pro tyhle maniaky jedovaté tak na mě nic poznat nejde, tak mám normálně hezkou, zpevněnou postavu, vyrýsované bříško a nemám celulitidu, ani nic podobného. Podle mě je to jen další nesmyslný hit, stejně tak jako se strašně řeší v šamponech silikony, vegánství apod.
Reaguji na Blacky: Souhlasím s tebou, jím celý život (a to už dost dlouhý) všechno, ale s mírou. Nemoci se mně vyhýbají, cítím se dobře, i ve svém věku jsem docela štíhlá. Hlavně ale za tu dobu se vystřídala velká spousta názorů. Co bylo zdravé dříve, teď je nezdravé, mění se to tak často skoro jako ponožky. Takže to, co mnohé propagují jako naprosto nezdravé nebo naopak zdravé, zítra může být jinak. Největší problém je podle mého dlouhá trvanlivost u všeho, ta není přirozená.
Ale ať si každý věří čemu chce, já věřím přiměřenosti a zdravému rozumu
Cituji ilka1: Ale ať si každý věří čemu chce, já věřím přiměřenosti a zdravému rozumu
ja věřím, že nejlepší je jíst tak, abych se citila dobře já. Tyhle ruzne články a knihy jsou fajn, že se člověk zamyslí a vybere si co mu nejlepe sedí. Někdo se cití fajn s veganskou stravou, někdo zase paleo a není duvod prosazovat, že jen to moje stravovaní je nejlepší, každý ví nejlepe sam jak on sam se cití.
Moje teta vysadila pšenici a zlepšila se ji bolest kolene /artroza/. Takže I kdyby těd všude začli psát, že pšenice je super zdravá, tak se k ní vracet nebude.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.