arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky,
zeptám se na celkem diskutované téma v mediích a to je to co se týká mraženého pečiva? Jaký máte názor? Poznáte vůbec v obchodě, že je pečivo rozpečené?

arrow
profile_image
Klariska1241 mojeid
od 2. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Mě to je třeba jedno....Akorát u chlebů mám ráda přímo z pekárny a ne ty, co v obchodě leží třeba i 2 dny....My také dáváme pečivo (rohlíky) do mražáku a pak je jíme....

arrow
profile_image
Zirafka82
od 12. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji hassynka: Poznáte vůbec v obchodě, že je pečivo rozpečené?

Ze zákona musí byt u pečiva napsáno, zda je to z polotovaru či rozmraženo...a musím říct , že třeba Albert či Billa to mají opravdu u každého pečiva.

OT abych nemusela jíst takový rozmražovaný chleby atd... , tak jsem si pořídila pekárnu chleba. Mám tak jistotu, co jím... , protože úroveň českých chlebů je fakt otřesná... 3. den už vyhazuji zelený chleba...

PS: Abych odpověděla - ANO...rozmražované, dopékané jen kaiserky... ty miluju!!

arrow
profile_image
Doudou
od 27. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Teď je to z toho v médiích taková mánie, ne?
Tak asi určitě je čerstvé pečivo lepší a déle vydrží, ale zase na 2. str. v pozdějších hodinách si raději koupím teplé křupavé (právě rozpečené) původně mražené než-li gumové (ráno upečené) nemražené.
A že rozmražené méně vydrží? Stejně kupuji pečivo každý den či obden, takže to mě zas tak netrápí.
Takže já bych z toho nedělalala zas takovou vědu

arrow
profile_image
Doudou
od 27. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

A co se týče doma mraženého pečiva, tak mám v mrazáku pár housek, kdyby něco a neměla bych čas či možnost nakoupit v obchodě.

arrow
profile_image
Lejlaaa
od 22. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ne nepoznám a je mi to celkem fuk. Například v Lidlu pečou z rozmraženého polotovaru, nevěděla jsem to a ani bych to nepoznala. Pokud mi to chutná, tak to neřeším

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Spíš než mražené nebo čerstvé, mě by zajímalo z čeho je vyrobené. Proč nemůže být u nebaleného pečiva cedulka, kde by bylo uvedeno složení. Hlavně u tmavého pečiva bychom se hodně divili, co do toho nacpali. Ale tohle do zákona nedají.
Jinak, raději si koupím čerstvé ještě téměř teplé pečivo, které ihned sníme, než vysušené rohlíky upečené v noci, nevalné chuti nebo chleba, do kterého je pomletý starý usušený chléb, který v obchodě zbyl. Dnešní chleba, který se dá koupit v supermarketu, je podle mě prakticky nejedlý.

arrow
profile_image
ifankka
od 19. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vůbec to neřeším, jím kaiserky a jsou naprosto výborné dokud to média nezačala tak hrotit, tak si většina z nás pochutnávala na mraženém polotovaru a nevěděla o tom.

arrow
profile_image
Zirafka82
od 12. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mimi55: Dnešní chleba, který se dá koupit v supermarketu, je podle mě prakticky nejedlý.

Duvod proč jsem si koupila pekárnu chleba.

80% chlebů v obchodě je recyklovaných tzn. že se starej, neprodanej chleba namele a z té směsy se udělaj nové šišky... proto koupený chleba zelená tak brzo..někdy u 3.den od koupení.

arrow
profile_image
Doodie_M mojeid
od 31. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

co teď uzákonili, že rozpečený polotovar musí být označený a být u něj napsané, o co se jedná, tak se z toho stalo, pro mě nepochopitelně, jedno z nejdiskutovanějších témat..

byla jsem teď v Tescu a u pečiva se jakási rodinka pohoršovala se slovy "no fuj, tak už i v tescu mají tyhle rozmrazený hnusy...no mámo, nezajeden radši pro rohlíky do Lidlu?".. že "ty hnusný rohlíky" z Tesca, rozmrazené a rozpečené, jedli několik uplynulých let, jim ale nevadí, nemluvě o tom, že v Lidlu nakoupí stejnej "humus".. pro mě úsměvné..

spousta lidí je hloupých a myslí si, že je pečivo v podobě polotovaru novinka..

já teda kupuju pečivo každý den čerstvé a zpravidla jen k snídani, a ani neznám nikoho, pro koho by bylo důležité, jestli mu rohlík vydrží doma čtyři dny, takže mně osobně je to relativně jedno, a jak všude zdůrazňují - laik nerozpozná rozdíl...

arrow
profile_image
Verunkah
od 30. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mimi55: Proč nemůže být u nebaleného pečiva cedulka, kde by bylo uvedeno složení. Hlavně u tmavého pečiva bychom se hodně divili, co do toho nacpali. Ale tohle do zákona nedají.

Souhlas, taky mě to štve, že tam není, z čeho je to vyrobený.

Jinak co se týče mě, já si ráda koupím ještě teplé pečivo, ale je fakt, že lepší pocit mám z výrobků z pekárny, kde to každý den pečou, než když si představím, jak dlouho to rozmrazené pečivo někde v mrazácích leželo...
Bohužel se ale kvalita pečiva zhoršila, dřív vydrželo docela dobré několik dní a dnes je to už druhý den téměř tvrdé a chléb po pár dnech plesnivý zeleně či oranžově... to přece nemůže být jen mouka, voda, sůl a droždí, že? Proto si nejradši peču chleba sama.

arrow
profile_image
Moomee
od 9. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Doodie_M: Naprostý souhlas ve všem - dokud se nevědělo, že je to z polotovaru, tak to bylo dobrý a najednou je to fuj..
Osobně taky zbožňuju rozpékané kaiserky, multicereální chleba z Lidlu...
Slyšela jsem v rádiu rozhovor s nějakým odborníkem na chemii a ten říkal, že oproti čerstvému pečivu tam přidávají jen nějaké stabilizátory. Jednou jsem natrefila i na složení pečiva a klasický rohlík měl snad 4 éčka (samozřejmě ne všechna jsou škodlivá), tak bych řekla, že čerstvé pečivo vs polotovar vyjde plus mínus na stejno..

arrow
profile_image
Majiiinka
od 29. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky to nepoznám a upřímně je mi to jedno, já si to pečivo kupuju "čerstvé" - hned ho snim, max. zůstane do druhého dne na sváču, takže já to tak nepocítím. A hodně si pečivo zapékám v toustovači, tak to mi pak chutná jako čerstvé
Ale ty cedulky u toho vítám už z toho důvodu, že ráda vidim, co je fakt čerstvé a co se jen tak tváří

Cituji Verunkah: taky mě to štve, že tam není, z čeho je to vyrobený.

Jojo, to mě taky. Myslim, že to složení by uvítalo mnohem víc lidí a bylo by to mnohem prospěšnější, hlavně u celozrnných housek a nebo právě těch, které se tak tváří..

Cituji Majiiinka: Ale ty cedulky u toho vítám už z toho důvodu, že ráda vidim, co je fakt čerstvé a co se jen tak tváří

Moje řeč.

Pokud je to dobrý a chutná mi to tak to neřeším. Taky proč?
Stejně když jdu pro pečivo nakupuji ho víc jak rohlíky tak i chleba (čerstvý-rozpečený v Lidlu a hned ho nakrájím) a doma dám do mrazáku. Každé ráno vytáhnu po pár krajících a 2-3 rohlíky a je to jako čerstvé.
Jakou chuť to má druhý den nevím, protože toho vytahuji po troškách a když se to náhodou sní dřív a je ještě potřeba je to za chvíli rozmrazené.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené