arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Většinou tam dám kostku masoxu, sůl, pepř a tekuté magi. Někdy se mi to zdá podivné tak téměř všechnu vodu odleju a začnu znova. Nikdy se mi to nepodaří dobře dochutit. Luštěninové umím, tam dám vždy majoránku a dobře zahustím. Ale třeba zeleninové nevím jakým kořením ochutit. Majoránka se tam asi nehodí. Co třeba oregano, bazalka, muškátový oříšek?

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

prostě nevím kam se jaké koření dává a hodí. Uveďte prosím kolik lžiček na litr ať to nepřeženu. Už mě to přelévání polévek docela štve.

Já dávám zeleninové polévky vařit s pár kuličkami pepře, novým kořením a bobkovým listem. Tak to dělávala babička a mně to tak taky nejvíc chutná

arrow
profile_image
Jaanaa22
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak to mě vůbec nenapadlo. Já myslela, že toto se hodí jen do kuřecí nudlové polévky. A nic víc tam už nedáváš? A kolik tam toho dáváš aby to chytlo tu chuť?

arrow
profile_image
idrisi
od 25. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám to samé co BoGotha a nebo dávám sůl, pepř a polévkové koření bio z DM

arrow
Neprodává v Bazaru

Používám bujóny Alnatura (z DMka)
-kuřecí (mořská sůl, kukuřičný škrob, extrakt z droždí, palmový olej, slepičí maso, slepičí tuk, cibule, karamelový cukr, celer, curcuma, petržel, česnek, rozmarýn, extrakt z rozmarýnu),
-zeleninový (mořská sůl, rostlinný olej, výtažek z droždí, celer, cibule, pórek, karotka, muškátový oříšek, libeček, česnek, celerová nať, kurkuma, petržel, bazalka, pepř, tymián, rozmarýn)
-nebo hovězí (mořská sůl, palmový tuk, extrakt z droždí, sušené hovězí maso v prášku, hovězí tuk, kukuřičný škrob, rajčata, opražená cibule, karamelový cukr, česnek, petržel, pepř).

Jinak přidávám pár kuliček pepře. Případně libeček, pažitku, česnek, pórek, ... no a i ta zelenina (houby, maso, ...) dávají polévce chuť.

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Bujonem a maggim to akorát pokazíš a pak je chuť umělá,já dávám bylinky(podle toho jaká je to polévka)kudrnku,porek,sůl,mletý pepř,nové koření,a výborný je libeček,to jako vyleješ ten vývar,co jsi udělala a děláš to znovu?

arrow
profile_image
pavliii
od 18. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Důležitá je podravka, tu dávám do všech omáček a polévek. Také někdy přidávám česnek a pak sušenou pažitku a různé bylinky.

Cituji ave123: to jako vyleješ ten vývar,co jsi udělala a děláš to znovu?

Tak to mi taky hlava nebere

Jinak maggi a spol.mi nesmí do baráku! Vždyť to pak všechno chutná stejně...

Do vývarů dávám kořenovou zeleninu, bylinky, cibuli, česnek, pepř.
Do bramboračky majoránku, pepř, česnek, kmín.
Do pórkový a květákový i špetku muškátovýho oříšku nebo květu.
Do kulajdy nový koření, celý pepř, bobk.list, kopr...
Do gulášovky a dršťkový červenou papriku, majoránku, česnek, pepř, kmín...

Do zahuštěných polévek dělám cibulovou jíšku.

Kazit polévku umělotinama je fakt blbost, souhlasím s ave. Když už si najdeš čas na uvaření opravdové polévky, vychutnej si chuť surovin, které do ní dáváš. Moje tipy na chuťově výrazné polévky:

1. kuřecí vývar - maso vložíš už do studené vody a postupně zahříváš, tak se vyvaří více chuti, k tomu přihodíš celou cibuli a pár mrkví, mírně vaříš cca hodinu, vyvařenou mrkev a cibuli vyndám a na posledních pár minut dám vařit čerstvou mrkvičku na drobné kostky a maso pokrájím na kousky, možné přidat ještě fritátní nudle a dochutit solí

3. květáková - cibulovou zásmažku zředíš vodou, přidáš květák na malé růžičky a kostky brambor. Osolíš, vaříš cca 20 minut a nakonec přidáš trochu smetany

4. bramboračka - používám recept Dity Pecháčkové z Apetitu, je tam i video
http://www.apetitonline.cz/recepty/hodnoceni/1030- bramboracka.html

Jinak toto je složení tak oblíbené Podravky, vždycky si říkám PROČ??

jedlá sůl ( max. 58% )
mrkev ( součást sušené zeleniny 15% )
rajčata ( součást sušené zeleniny 15% )
pastinák ( součást sušené zeleniny 15% )
brambory ( součást sušené zeleniny 15% )
cibule ( součást sušené zeleniny 15% )
celer ( součást sušené zeleniny 15% )
petrželová nať ( součást sušené zeleniny 15% )
E621 L-glutaman sodný
E631 Inosinan sodný

oregáno ( součást koření 9% )
bazalka ( součást koření 9% )
koriandr ( součást koření 9% )
majoránka ( součást koření 9% )
bobkový list ( součást koření 9% )
rozmarýn ( součást koření 9% )
pepř černý ( součást koření 9% )
cukr

Přesně tak. Kdo vařil nejlíp? Naše babičky a prababičky. A proč? Protože do toho nedávaly žádný chemický srajdy.

arrow
profile_image
Haniccino
od 19. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dávám vegetu ale nesolím.

Jinak když dávám do vývaru kus pórku, omotám ho nití, aby se nerozpadl a šel dobře vyndat.
A když tam dávám vařit celou cibuli a česnek, propíchnu je párátkem, pak se mi to v té polívce líp hledá a cibule se nerozpadne .

arrow
profile_image
beattta
od 21. 3. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Jaanaa22:
Já dám do polévky vyvařit česnek a někdy cibuli a už to má vynikající šmak.
Takže žádné uměliny, ale třeba stačí fakt jen ten česnek. (vývary)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené