Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, čím lze (a zda vůbec) v jídelníčku nahradit vejce.. Nemyslím do pečení apod., ale běžné vejce třeba na tvrdo.. Prošla jsem kdejakou nutriční tabulku s tím, že jsem doufala, že najdu něco, co bude mít hodně podobný poměr bílkovin, sacharidů a tuků, ale neuspěla jsem.. Jako by vejce bylo nějaký unikát (a třeba vážně je) Tak pokud někdo máte nějaký tip, sem s ním Děkuju
Cituji thesmile: Proč chceš nahrazovat vejce?
Já, že kvůli zdražení o víkendu jsme nad tím přemýšleli v tomto směru, ale také nás nic nenapadlo, asi je opravdu vajíčko jedinečné
Moc bych to nehrotila, výživové hodnoty jednoho vajíčka jsou tyto:
Nutriční hodnoty jednoho 60g vejce (hmotnostní třída M)
Energetická hodnota 362kJ/87kcal
Bílkoviny.....7g
Sacharidy..0,7g
Tuky..........6g
Podobný poměr má třeba sýr eidam, takže při kaloricky odpovídajícím množství budou hodnoty splněny. Nebo si můžeš dát (odpovídající množství) libové drůbeží šunky a když si na zeleninu naliješ trochu olivového oleje nebo tam hodíš pár slunečnicových semínek (čímž nahradíš i aminokyseliny z vajíčka), opět budeš mít "splněno".
Možností je spousta, jen je třeba přemýšlet
vaječná bílkovina (ovalbumin) je nejkvalitnější, nahradit jí nelze...ale když Ti nedělá dobře, tak sice méně kvalitní, ale pořád bílkoviny obsahuje tvaroh, syrovátka, jogurty, sýr.. Určitě bych se vejci vyhýbala, když po něm máš zdravotní potíže
Cituji M_martina: tvaroh, syrovátka, jogurty, sýr
S tím vším nemám nejmenší problém Díky
Reaguji na Red_fire:
Děkuju
Cituji Raavenn: co šmakoun? je vyrobený z vaječného bílku..
Dívala jsem se na web a šmakoun sedí co se týče bílkovin.. Sacharidy a tuky, které tam jsou minimální, můžu doplnit jinak
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.